Εξοπλίστηκαν με πισίνα οι γυναικείες φυλακές της πρωτεύουσας – NewsIt.com.cy

– Σε φουσκωτή πισίνα μεγάλων διαστάσεων θα κολυμπούν οι κρατούμενες των Κεντρικών Φυλακών της Λευκωσίας
– Το επιβεβαίωσε και η Διευθύντρια των φυλακών, Άννα Αριστοτέλους
– Σύμφωνα με την κα Αριστοτέλους η τοποθέτηση πισίνας εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας που γίνεται για απασχόληση των κρατουμένων με διάφορες δραστηριότητες

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε από προχθές τη γυναικεία πτέρυγα των Κεντρικών Φυλακών της Λευκωσίας. Πρόκειται για μια φουσκωτή πισίνα σε μεγάλες διαστάσεις, η οποία τοποθετήθηκε πριν δύο μέρες στον χώρο κι έτσι οι γυναίκες των φυλακών θα μπορούν να κάνουν το κολύμπι τους με την άνεσή τους. Αυτό μάλιστα επιβεβαιώθηκε και από τη χθεσινή δήλωση της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους στον «Φιλελεύθερο».

Σύμφωνα με την ίδια, η τοποθέτηση φουσκωτής πισίνας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για απασχόληση των γυναικών κρατουμένων με διάφορες δραστηριότητες, που λόγω κτηριακών εγκαταστάσεων είναι πολύ περιορισμένες. Η κ. Αριστοτέλους πρόσθεσε πως προς την κατεύθυνση αυτή και μετά από υποδείξεις και εισηγήσεις από διάφορους αρμόδιους φορείς, στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών λειτουργεί σύγχρονο γυμναστήριο, τάξεις για ζούμπα και γιόγκα, όπως και body combat που είναι συνδυασμός πολεμικών τεχνών με αερόμπικ και χορό. Παραδίδονται, επίσης, όπως ανέφερε η κ. Αριστοτέλους, μαθήματα γραφικών τεχνών, τραγουδιού, γραμματειακής υποστήριξης, αισθητικής και μακιγιάζ, διατροφολογίας κ.ά.

Φωτογραφίες από τη μεγάλη φουσκωτή πισίνα στις γυναικείες φυλακές είδαν το φως της δημοσιότητας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής των κρατουμένων που καταδικάστηκαν σε διά βίου φυλάκιση για φόνο εκ προμελέτης. Ανάμεσα στα αρνητικά σχόλια ξεχώρισαν και αυτά που αντιμετώπισαν την παραπάνω πρωτοβουλία με χιούμορ, υποστηρίζοντας ότι, η τοποθέτηση πισίνας στις φυλακές καθώς και άλλες χλιδάτες παροχές κρίνονται απαραίτητες για την ομαλή μετάβαση των πολιτικών – αξιωματούχων που λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, από τα τζακούζι στης φυλακής τα σίδερα.

Φαίνεται λοιπόν, πως οι απανωτές αυτοκτονίες στις Κεντρικές Φυλακές έπαιξαν τελικά καταλυτικό ρόλο στο να αναθεωρηθεί ο τρόπος σωφρονισμού των κατάδικων.