What's hot? ΑΟΖ· ΑΠΟΔΡΑΣΗ· ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ· SURVIVOR·

INFO

10.01.2017 | 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2017 | 17:51

Ιωνάς για τα «σάπια μήλα» εντός Αστυνομίας: Χρήσιμο εργαλείο οι διαπιστώσεις των ποινικών ανακριτών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, χαιρέτισε την ολοκλήρωση του πορίσματος για τα ζητήματα της διαφθοράς στην Αστυνομία, τονίζοντας πως το Υπουργείο θα μελετήσει τα συμπεράσματα της έρευνας των ποινικών ανακριτών έτσι ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και καταστολής τέτοιων φαινομένων.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Νικολάου σημειώνει «πως ανεξάρτητα από τις ποινικές ευθύνες που θα μελετηθούν από τον Γενικό Εισαγγελέα, ως Υπουργείο, σε συνεργασία με την Αστυνομία, θα μελετήσουμε τις πειθαρχικές ευθύνες που προκύπτουν αλλά και οποιαδήποτε άλλα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτό».

«Αναμφίβολα», αναφέρει ο Υπουργός, «οι διαπιστώσεις, οι οποιεσδήποτε ελλείψεις ή παραλείψεις προκύπτουν από τα συμπεράσματα των ποινικών ανακριτών θα αξιοποιηθούν από το Υπουργείο και θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο, σε συνδυασμό με τη χαρτογράφηση του προβλήματος της διαφθοράς μέσα από την εμπειρική μελέτη που διεξήγαγε η Αστυνομία αλλά και τις νομοθεσίες που προωθούνται αυτή τη στιγμή στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με την πάταξη της διαφθοράς, στο πλαίσιο της πρόληψης, της διερεύνησης και καταστολής του φαινομένου στην Αστυνομία».

Αναφέρει ακόμη ότι «η Κυβέρνηση μετουσιώνει σε πράξη την αποφασιστικότητά της για καταπολέμηση του φαινομένου της διαφθοράς και γι’ αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία συνεδρία του, αποφάσισε την προώθηση των έξι εκ των οκτώ νομοσχεδίων που αφορούν στην πάταξη της διαφθοράς, στα οποία κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα δοθεί προτεραιότητα και αναμένεται ότι σύντομα θα οδηγηθούν για ψήφιση από την Ολομέλεια».

Ο κ. Νικολάου υπενθυμίζει ότι εκκρεμούν ακόμη δύο νομοσχέδια για τον απαραίτητο νομοτεχνικό έλεγχο στη Νομική Υπηρεσία, τα οποία έχει ετοιμάσει το Υπουργείο και αφορούν στην προστασία του καταγγέλλοντος πράξεων διαφθοράς και την άρση του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας για σκοπούς τηλεφωνικής παρακολούθησης.

«Με την ψήφιση των νομοσχεδίων θα προχωρήσει η σύσταση και λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου στην Αστυνομία, η οποία, υπό την εποπτεία του Γενικού Εισαγγελέα, θα έχει ουσιαστικές και αποτελεσματικές αρμοδιότητες και εξουσίες για τη συλλογή, επεξεργασία, αξιολόγηση και διερεύνηση πληροφοριών για ζητήματα διαφθοράς στο Σώμα, καθώς και για τη διερεύνηση και δίωξη αδικημάτων που διαπράττουν τα μέλη της», προσθέτει.

«Για πρώτη φορά υπάρχει μια πολύπλευρη και ολιστική προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου της διαφθοράς στην Αστυνομία και το πόρισμα των ανακριτών αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην υλοποίηση των στόχων αυτής της Κυβέρνησης να ενισχύσει την πολιτική της για επίδειξη μηδενικής ανοχής στη διαφθορά», καταλήγει ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Τσουρουφλίζει» το πόρισμα για τα «σάπια μήλα» εντός Αστυνομίας - Γεν. Εισαγγελέας: Θα μελετηθούν προσεκτικά τα στοιχεία

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Σοβαρή ανατροπή στην υπόθεση Παντελίδη! Ο εισαγγελέας ζητά νέες έρευνες
  2. Στα χαρακώματα Χάσικος – Μιχαηλίδης: «Αφού έψαξες στο Μπαμπινιώτη για την “ψύχωση” γιατί δεν έψαξες και για την “υπηρεσία”...»
  3. Τετραπλό φονικό Αγία Νάπα: Η πληροφορία που οδήγησε στα χνάρια του ισοβίτη Χαράλαμπου Ανδρέου και στις συλλήψεις που ακολούθησαν
  4. Χάσικος: Ο Γεν. Ελεγκτής με στοχοποιεί με τρόπο ψυχωτικό – Απάντηση Μιχαηλίδη: Ας ανοίξουν τον Μπαμπινιώτη
  5. Μεθυσμένος οδηγός ο δράστης της Αμβέρσα;
  6. Στις φλόγες τυλίχθηκε φορτηγό στην έξοδο της Αγίας Φύλας - Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού (VIDEO)

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook