What's hot? ΠΩΜΟΣ· ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ· ΕΦΗ ΗΡΟΔΟΤΟΥ· ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ·

INFO

11.01.2017 | 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 11.01.2017 | 17:23

Απεργία πραγματοποίησαν το πρωί οι πλοηγοί στο λιμάνι Λεμεσού

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Μέχρι το μεσημέρι απείχαν σήμερα από την εργασία τους οι πλοηγοί στο λιμάνι της Λεμεσού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πρόθεση ανάθεσης των καθηκόντων τους σε έξι Ολλανδούς. Σε ένδειξη καλής θέλησης, με αφορμή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, οι πλοηγοί ήραν τελικά το μεσημέρι τα απεργιακά μέτρα. 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων Δημήτρης Πάτσαλος, οι πλοηγοί κατήλθαν το πρωί σε επ` αόριστον απεργία, όταν ενημερώθηκαν πως έχουν κληθεί έξι πλοηγοί από την Ολλανδία, τους οποίους μάλιστα θα έπρεπε οι ίδιοι να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν σχετικά, την ώρα που εκκρεμεί για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που προνοεί πως η πλοήγηση στα λιμάνια θα διεκπεραιώνεται από Κύπριους πλοηγούς.

Υποδεικνύοντας πως, πέραν των υφιστάμενων πλοηγών, δεν υπάρχουν στην Κύπρο άλλοι πλοηγοί που να μπορούν να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντα τους, ο κ.Πάτσαλος διερωτήθηκε γιατί το σχετικό νομοσχέδιο καθυστερεί να ψηφιστεί και κατά πόσο πίσω από την καθυστέρηση αυτή υπάρχουν οποιαδήποτε συμφέροντα.

Είπε, ακόμη πως οι πλοηγοί βρέθηκαν εκτεθειμένοι, παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις του Υπουργού Μεταφορών πως θα τους βοηθήσει, αφού στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, οι κανονισμοί της Αρχής Λιμένων τους απαγόρευαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για παροχή υπηρεσιών προς τον ανάδοχο.

Οι πλοηγοί υποστηρίζουν πως η κατακύρωση της προσφοράς των Ολλανδών παραβιάζει τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι δηλαδή συγκεκριμένες υπηρεσίες που άπτονται θεμάτων ασφάλειας θα πρέπει να παραμείνουν σε Κύπριους, ενώ ο Πρόεδρος της ΣΥΑΛΚ τόνισε πως οι πλοηγοί δεν έχουν πρόθεση να εκπαιδεύσουν τους Ολλανδούς.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα του πως το κόστος των υπηρεσιών των ξένων πλοηγών θα είναι μεγαλύτερο από των Κύπριων πλοηγών, οι οποίοι θα αναμένουν τη συνάντηση της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, όπου θα τύχουν ενημέρωση για το πού βρίσκεται το σχετικό νομοσχέδιο και ανάλογα θα αποφασίσουν αν θα επαναρχίσουν την απεργία τους.

Από τη σημερινή αποχή των πλοηγών από τα καθήκοντα τους επηρεάστηκαν τρία εμπορικά πλοία, ενώ εξυπηρετήθηκαν κανονικά τα πολεμικά πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιμάνι Λάρνακας: Μετά το «σταύρωμα» αναζητούν τις ευθύνες – Εκτάκτως σύσκεψη αρχηγών κομμάτων

Δημητριάδης: Κινδυνεύει το project στο λιμάνι Λάρνακας από το «σταύρωμα» κονδυλίων


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ : Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν τα επιχειρήματα των κυβερνώντων για το λιμάνι Λεμεσού
  2. Υπόθεση Ηροδότου: Το καθυστερημένο «συγγνώμη» του Σέρβου ψευδομάρτυρα στους γονείς του Αιμίλιου
  3. Νικόλας Παπαδόπουλος: Αν ήμουν εγώ Υπ. Μεταφορών θα 'χα ήδη παραιτηθεί
  4. Πληθαίνουν οι φωνές για παραίτηση υπουργού Μεταφορών - ΔΗΚΟ και Οικολόγοι τον καλούν να αναλάβει τις ευθύνες του
  5. Λιμάνι Λεμεσού: Ταλαιπωρία τέλος! Πιάνουν τιμόνι οι μεταφορείς
  6. Έγκριση ομόφωνα του προϋπολογισμού της ΑΗΚ για το 2017

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook