Στην Κύπρο εκδίδονται η Έφη Ηροδότου και οι γονείς της

Την παράδοση στις κυπριακές Αρχές της Κύπριας καταζητούμενης Έφης Ηροδότου και των γονέων της, που συνελήφθησαν στην Ελλάδα, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από την Κύπρο, διέταξε με σημερινή της απόφαση η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. 

Η 29χρονη Έφη Ηροδότου, ο 61χρονος πατέρας της και η 57χρονη μητέρα της, συνελήφθησαν στις 8 Ιανουαρίου του 2017 στην Αθήνα, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση με υπόθεση θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, που συνέβη το 2007.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, “σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου, της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, οι τρεις θα πρέπει να παραδοθούν στις κυπριακές Αρχές, μέχρι τις 23 Ιανουαρίου του 2017”.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “παράλληλα, στην απόφαση σημειώνεται ότι ο 61χρονος και η 57χρονη, θα παραδοθούν στις κυπριακές Αρχές, για να δικαστούν μόνο για τα αδικήματα της κατασκευής αποδεικτικών στοιχείων, της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστών εγγράφων, της ψευδορκίας και της δωροδοκίας για ψευδορκία και της ηθικής αυτουργίας για ψευδορκία”.

“H απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών θα προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία για να μελετηθεί και να αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα”, σημείωσε.