What's hot? ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ· NAVTEX· ΙΣΡΑΗΛ· SURVIVOR·

INFO

Λουκέτο στο λιμάνι Λεμεσού βάζουν οι μεταφορείς – Βαρύ πρόστιμο στην Eurogate

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2017 | 15:44
Πρώτη δημοσίευση: 17.02.2017 | 09:50
     

- Δεκάδες εκατομμύρια η ζημιά στην οικονομία από τα προβλήματα στο λιμάνι
- Πυρετώδεις διαβουλεύσεις του υπουργού Μεταφορών
- Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης προειδοποιούσε αλλά αυτοί απαντούσαν δια των συμβούλων τους
- Μπλόκο με φορτηγά στην είσοδο του λιμανιού μέχρι τη Δευτέρα
 

Αυστηρή εντολή από την Αρχή Λιμένων προς την Eurogate για αποκατάσταση της λειτουργίας στο λιμάνι Λεμεσού ή βαρύ πρόστιμο, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διαβουλεύσεις του υπουργού Μεταφορών.

Η κατάσταση ωστόσο στο λιμάνι έφθασε στο απροχώρητο από την μια η εταιρεία απευθύνει έκκληση στους μεταφορείς και αυτοί από την άλλη δηλώνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν το λιμάνι κλειστό μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και την οικονομία στη μέση να μετρά ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.

Οι μεταφορείς διαμηνύουν επίσης ότι θα παραμείνουν συγκεντρωμένοι με τα φορτηγά τους έξω από το λιμάνι χωρίς να εκτελούν οποιεσδήποτε εργασίες, πλην των δρομολογίων που αφορούν τα ευπαθή προϊόντα από και προς το λιμάνι, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Πάντως η εντολή περιλαμβάνει τρεις σαφείς όρους, όπως και την προειδοποίηση ότι η μη τήρησή τους επιφέρει πρόστιμο €40.000 ανά παράβαση.

Η εντολή αυτή, έρχεται «σε συνέχεια της αλληλογραφίας και συζητήσεων των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ της Αρχής Λιμένων, του υπουργείου Μεταφορών και των εκπροσώπων σας, και λαμβάνοντας υπόψη τις πολυάριθμες καταγγελίες από τους χρήστες του λιμένα για την εξαιρετικά σοβαρή και διαρκείας δυσλειτουργία του τερματικού που λειτουργεί η εταιρεία σας», τονίζει η Αρχή Λιμένων, προς την κοινοπραξία Eurogate.

Στην Ελεγκτική έχουν μπει ήδη στο μικροσκόπιο τα συμβόλαια των τριών κοινοπραξιών και ειδικότερα της Eurogate η οποία παρουσιάζει τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως δήλωσε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Ελεγκτής απέστειλε επιστολές με τις προειδοποιήσεις του προς το Υπουργείο Μεταφορών, με σκοπό να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, αλλά το υπουργείο Μεταφορών άκουσε τους συμβούλους και έδωσε οδηγίες για «μέση λύση», κάτι το οποίο συνέβαλε στο χάος που δημιουργήθηκε, αφήνοντας και το κράτος εκτεθειμένο.

Στο μεταξύ ο υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης σε πρωινές δηλώσεις είπε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και ότι θα έχει συνάντηση με τους μεταφορείς, στα γραφεία της Αρχής Λιμένων, με την ελπίδα ότι θα πεισθούν να πανε πίσω στις εργασίες τους, έτσι ώστε να επιλυθεί αυτό το θέμα.

«Δημιουργήθηκαν κάποιες καθυστερήσεις και έτσι αντέδρασαν οι μεταφορείς. Το σημαντικό είναι να παρθούν τα διορθωτικά μέτρα, ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση τους και να μην υπάρχει αντίδραση με αυτό τον τρόπο», τόνισε.

Εκ μέρους της εταιρείας Eurogate, ο γενικός διευθυντής Γιώργος Πούρος, δήλωσε χθες ότι θα ενισχυθεί το δυναμικό της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, με επιπλέον είκοσι-ένα οδηγούς μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης από τη Γερμανία.

Παράλληλα είπε ότι ήδη έχει αρχίσει η λειτουργία κάποιων μηχανημάτων, ενώ έχουν γίνει ενέργειες για την εξασφάλιση άλλων επτά μηχανημάτων.

Είπε ότι με στόχο την ομαλοποίηση της λειτουργίας του τερματικού είχε αποδεχθεί την πρόταση της ΠΟΒΕΚ, και του Συνδέσμου Μεταφορέων για καταβολή αποζημιώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάος στο λιμάνι Λεμεσού: Νέα διαμαρτυρία των Μεταφορέων - Απειλούνται επεισόδια - Σπεύδει ενισχυμένη αστυνομική δύναμη

Στο παρά ένα αποσοβήθηκε νέα κρίση στο λιμάνι Λεμεσού - Πίστωση χρόνου μέχρι τέλη Μαρτίου
 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο



Σχετικά άρθρα

  1. Τριπλό φονικό Λεμεσού: Σώας τα φρένας και με τη βούλα ψυχιάτρου ο μακελάρης Χριστάκης Θωμά
  2. Έτρεφαν «φίδι στο κόρφο» τους! «Δούρειος Ίππος» η οικιακή βοηθός στο colpo grosso με το χρηματοκιβώτιο Ρωσίδας
  3. Σύλληψη 52χρονου μετά τον σοβαρό τραυματισμό 21χρονης οδηγού σε τροχαίο
  4. Εκδήλωση ενδιαφέροντος από 5 κοινοπραξίες για το λιμάνι Λάρνακας
  5. Στο εκλογοδικείο ξανά η αίτηση Χρίστου και 5 δημοτών για επανακαταμέτρηση ψήφων στο Δήμο Λεμεσού
  6. Κρατηθείτε! Αυτό είναι το αστρονομικό ποσό που ο Σάββας Βέργας έλαβε σε μίζες

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook