What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

Λεμεσός: Το 'χαν «σφυρίξει» στους δράστες... Colpo grosso σε χρηματοκιβώτιο Ρώσου που έκρυβε «θησαυρό»

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2017 | 14:35
Πρώτη δημοσίευση: 20.03.2017 | 08:38

Δεν έχουν τέλος οι στοχευμένες ληστείες στη Λεμεσό με θύματα χρηματοκιβώτια ξένων υπηκόων... συνήθως μάλιστα Ρώσων

Καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία από κάτοικο Λεμεσού, ότι χθες μεταξύ των ωρών 5μ.μ. και 10.30μ.μ., άγνωστοι διέρρηξαν την οικία της και έκλεψαν από αυτή ένα χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με την παραπονούμενη,όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, το χρηματοκιβώτιο περιείχε μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, πιστωτικές κάρτες και άλλα έγγραφα, μεγάλης αξίας.

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΕΙΡΑ "ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΩΝ"

Με αφορμή τη χθεσινή διάρρηξη και κλοπή χρηματοκιβωτίου, 300 περίπου κιλών, από οικία Ρώσων στην περιοχή Γερμασόγειας, το οποίο περιείχε περιουσία 250 χιλιάδων ευρώ, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης ανέφερε πως η Αστυνομία βρίσκεται σε κινητοποίηση και έχει αυξήσει τους ελέγχους της, καθώς εκτιμάται πως πρόκειται για καλά οργανωμένη σπείρα, η οποία παρακολουθεί πολυτελείς κυρίως κατοικίες και δρα την ώρα που οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν.

Έτσι έγινε και στη χθεσινή διάρρηξη, όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν από τις 17:00 μέχρι τις 22:30, χωρίς μάλιστα να θέσουν σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες, οι οποίοι κατάφεραν να αποκολλήσουν από τον τοίχο το χρηματοκιβώτιο, διαστάσεων 100cmx90cm, και να το σύρουν μέχρι το αυτοκίνητο, που είχαν σταθμεύσει στην αυλή της οικίας.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως "ο τρόπος δράσης τον οποίον χρησιμοποιούν είναι τέτοιος που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ομάδες που έχουν δράση στο εξωτερικό, έχουμε σχετική πληροφόρηση και από την Ιντερπόλ και φαίνεται ότι αυτή η δράση έχει έρθει και στην Κύπρο".

Την ίδια ώρα ο κ.Σωτηριάδης διαμήνυσε πως δεν θα πρέπει το κοινό να ενημερώνει τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως θα απουσιάζει από την οικία του και να λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας της περιουσίας του, δηλαδή να βεβαιώνεται πως έχουν ασφαλίσει όλες οι πόρτες και παράθυρα, να μην αφήνει ενδείξεις της απουσίας του και να συνεργάζεται με γείτονες της εμπιστοσύνης του για αλληλοεπιτήρηση των οικιών, να μην αφήνει εκτεθειμένα χρήματα ή άλλη περιουσία και εάν έχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, να βεβαιώνεται πως είναι ενεργοποιημένα.

" Αυτό που θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε είναι ότι ο κόσμος πρέπει να δίνει πληροφορίες στην Αστυνομία για ύποπτες κινήσεις και να είναι υποψιασμένος", συμπλήρωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η Αστυνομία, συνέχισε, έχει οργανώσει στοχευμένες επιχειρήσεις, τόσο με ένστολους αστυνομικούς όσο και με υπό κάλυψη αστυνομικούς με σκοπό τη σύλληψη των δραστών και υπέδειξε πως η ενέργεια αυτή έχει ήδη αποδώσει καθώς έχουν συλληφθεί κατά διαστήματα διάφορα πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για διαρρήξεις και κλοπές.

"Πρόκειται τόσο για Ευρωπαίους πολίτες όσο και πολίτες τρίτων χωρών και σίγουρα για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα, η δράση των διαρρηκτών είχε σταματήσει, ωστόσο, όντως, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε κάποια κρούσματα και εμείς θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα", ανέφερε τέλος ο Ιωάννης Σωτηριάδης.

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Συνεχίζονται τα «μηνύματα» στον ακήρυχτο πόλεμο της Λεμεσού - «Γάζωσαν» οικία 27χρονου με...«παρελθόν»
  2. Λεμεσός: Αρχεία παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή 34χρονου
  3. Λεμεσός: Μεθυσμένος οδηγός συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και έβρισε αστυνομικούς
  4. Πέγεια: Διπλό «χτύπημα» σε ξενοδοχείο - «Ξάφρισαν» χρηματοκιβώτιο
  5. Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Λευκωσιάτης! Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο γεμάτο λεφτά και έγγραφα από ξενοδοχείο
  6. Ντανιέλ Νουί: Αξιέπαινες οι προσπάθειες των τραπεζών αλλά χρειάζεται και συνέχεια