What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

Στα χέρια του Γεν. Εισαγγελέα ο περαιτέρω χειρισμός για τα τυφλά «Agusta Westland» και την κακήν κακώς εκποίηση του «Ερμή»

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 22.03.2017 | 09:18
Πρώτη δημοσίευση: 21.03.2017 | 10:28

- Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα το πόρισμα των ποινικών ανακριτών
- Ως γνωστόν τα ελικόπτερα Agusta Westland όχι μόνο είναι "τυφλά" αλλά παρουσίασαν και σειρά άλλων αστοχιών
- Σκανδαλωδώς χαμηλή θεωρείτο και η τιμή μεταπώλησης του ελικοφόρου αεροσκάφους "Ερμής" της Αστυνομίας
- Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πτυχή της εμπλοκής Χρ. Γιωρκάτζη στην αγορά των ελικοπτέρων
- ο Προϊστάμενος Τεχν. Υπ/σιών της Ελ. Υπηρεσίας την κατηγόρησε για παραπλάνηση της Βουλής και συγκάλυψη των υπερτιμολογήσεων

Στο γραφείο του Κώστα Κληρίδη βρίσκεται ήδη από την περασμένη εβδομάδα το πόρισμα των ποινικών ανακριτών κατόπιν της διενεργηθείσας έρευνας αναφορικά με την προμήθεια των τριών ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς και των δύο της Αστυνομίας, της ιταλικής Agusta Westland 139, ενώ εξάλλου ολοκληρώθηκε και επίσης παρεδόθη το πόρισμα και για το ελικοφόρο αεροσκάφος Britten-Norman BN-2 Islander - «Ερμής», της Αστυνομίας, υποθέσεις στις οποίες εν τέλει εντοπίστηκε σειρά αδικημάτων.

Η έρευνα διεξαγόταν επί περίπου έναν χρόνο και κλήθηκαν για κατάθεση όλα τα συμβούλια προσφορών από τις δύο υπηρεσίες, ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, η τέως Γενική Ελέγκτρια, πρώην γενικοί διευθυντές Υπουργείων, λειτουργοί, στρατιωτικοί κ.ά.

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", οι ποινικοί ανακριτές στο πόρισμά τους δεν προβαίνουν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις, ούτε γίνεται αναφορά στο αν προκύπτουν ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα, παραπέμποντας ουσιαστικά για περαιτέρω χειρισμούς επί των πορισμάτων στις εν λόγω υποθέσεις τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα.

Στην πορεία των ανακρίσεων πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία να παραπέμπουν σε όργιο μιζών αναφορικά με την επιλογή των συγκεκριμένων εταιρείων, αλλά και στην διαδικασία της κατακύρωσης των δύο προσφορών, με τον Κώστα Κληρίδη να έχει και πάλι τον τελικό λόγο.

Το συγκεντρωθέν ογκωδέστατο υλικό καλύπτει κάθε στάδιο από τις παραγγελίες μέχρι και την λειτουργία αυτών. Κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών βρέθηκαν οι συντάκτες των όρων προσφορών για την αγορά των ελικοπτέρων Agusta Westland 139 της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, καθώς επίσης και όσοι διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία αγοράς τους.

H ποινική ανάκριση είχε διαταχθεί ως γνωστόν επί Προεδρίας Γιαννάκη Ομήρου στην Βουλή, ο οποίος είχε παραδώσει στον Γενικό Εισαγγελέα, στοιχεία που κατατέθηκαν και στο Σώμα, προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσον προκύπτει υπερτιμολόγηση ή όχι για την προμήθεια των ελικοπτέρων.

Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ

Σχετικά στοιχεία είχε δώσει ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Χασαπόπουλος, ο οποίος είχε κατηγορήσει τότε την κ. Γιωρκάτζη, ότι «παραπλάνησε τη Βουλή στο θέμα της αγοράς τριών ελικοπτέρων Agusta-Westland 139 από την Εθνική Φρουρά, η οποία αγόρασε τα ελικόπτερα σε τιμή διπλάσια από την εκτίμηση του Υπουργείου Άμυνας, αλλά και σε υψηλότερη τιμή με βάση τις τιμές που αγόρασαν άλλοι ενδιαφερόμενοι».

Εξάλλου, στις 30/3/2016, ακριβώς έναν χρόνο πριν, είχαν δοθεί εκ μέρους του Γεν. Εισαγγελέα οδηγίες όπως διερευνηθεί περαιτέρω και το ενδεχόμενο διάπραξης αδικήματος από την τέως Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας αναφορικά με τον τρόπο υποβολής στοιχείων και πληροφοριών ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών που είχαν κληθεί να αποδεσμεύσουν ή εγκρίνουν σχετικά κονδύλια για την αγορά των ελικοπτέρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά τα Αgusta Westland υπό έρευνα και το ελικοφόρο «Ερμής» της αστυνομίας - Σκάνδαλο η τιμή πώλησης

Ντου των ανακριτών στο ΓΕΕΦ και το ΥΠΑΜ - Παρέλαβαν φακέλους για τα «τυφλά» Agusta

Ελικόπτερα Agusta... «καρυδότσουφλα» - Ράγισαν οι έλικές τους!

Γ. Εισαγγελέας: Διερεύνηση για ποινικά αδικήματα για τα Agusta - Στο «μικροσκόπιο» και η Χρυστάλλα

Στο μικροσκόπιο και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για τα Agusta

Στα χέρια Εισαγγελέα όλα τα στοιχεία για Agusta


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Συνεχίζονται τα «μηνύματα» στον ακήρυχτο πόλεμο της Λεμεσού - «Γάζωσαν» οικία 27χρονου με...«παρελθόν»
  2. Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν: 65 νεκροί και «άφαντο» το αεροσκάφος
  3. Ανόρθωση: Πάρτι με Ερμή και 3η θέση [vid]
  4. Λεμεσός: Μεθυσμένος οδηγός συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και έβρισε αστυνομικούς
  5. Τραγωδία Ιράν: Ανατρέπονται τα δεδομένα! Το αεροπλάνο που συνετρίβη δεν έχει εντοπιστεί ακόμα!
  6. Τραγωδία στο Ιράν! Δεκάδες οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους