What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

10.04.2017 | 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 10.04.2017 | 14:56

Συμμαχίας Πολιτών: Στρατηγικός επενδυτής του 25% στην CYTA

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Τη θέση ότι η προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή που θα έχει τη διαχείριση της CYTA με ποσοστό στο 25% περίπου, θα ωφελήσει τον ίδιο τον Οργανισμό αλλά και την κοινωνία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της Συντεχνίας Επιστημονικού Προσωπικού της ΑΤΗΚ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας είπε πως η Συμμαχία Πολιτών είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, καθώς αυτοί έχουν μεγάλη προσφορά στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα και με σωστές πολιτικές αποφάσεις, οι ημικρατικοί οργανισμοί, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ΑΤΗΚ, έχει μέλλον και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε πως η απόρριψη των ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε στασιμότητα, και πως δεν συμφωνούν στην παραμονή της ΑΤΗΚ ως έχει σήμερα καθώς έτσι θα οδηγηθεί σε μεγαλύτερα προβλήματα και μεγαλύτερη μείωση των κερδών της στο σύντομο μέλλον. “Θα πρέπει να αναζητηθεί ένας στρατηγικός επενδυτής, ο οποίος θα πάρει ένα μικρό ποσοστό μειοψηφικό, της τάξης του 25% περίπου του Οργανισμού, αλλά ταυτόχρονα να πάρει και τη διοίκηση του Οργανισμού έτσι ώστε να τερματιστεί η κομματοκρατία μέσα από τους διορισμούς στα ΔΣ που το μόνο που πετυχαίνει είναι η ανάπτυξη των πελατειακών σχέσεων και το ρουσφέτι προς όφελος των κομμάτων”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως με ένα σωστό στρατηγικό επενδυτή που θα διαθέτει τη τεχνογνωσία και σύγχρονη τεχνολογία, η CYTA μπορεί να περάσει σε ένα επόμενο στάδιο αναβάθμισης των υπηρεσιών της και περαιτέρω εξυπηρέτησης της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. Σημείωσε πως αυτή η μετάβαση θα πρέπει να ρυθμίζει και τα εργασιακά θέματα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εργαζόμενοι να χάσουν τις θέσεις τους.

“Υπάρχουν και εδώ λύσεις αρκεί να υπάρχει πολιτική θέληση και όπως στην περίπτωση του ΓΕΣΥ μπορέσαμε να βρούμε λύση στο καθεστώς των νοσηλευτών και των γιατρών που θα μεταφερθούν από την δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα στο καθεστώς του ημικρατικού οργανισμού, έτσι και στην περίπτωση της CYTA μπορεί να υπάρξουν λύσεις”, είπε.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η Συμμαχία θα κρατήσει μια θετική στάση απέναντι σε μια ενδεχόμενη νέα προσπάθεια από πλευράς Κυβέρνησης για ένα νέο καθεστώς, νοουμένου ότι αυτό θα κινηθεί μέσα σε αυτές τις αρχές και πλαίσια, και εξέφρασε την ελπίδα να μην καταστεί αντικείμενο ή θύμα της προεκλογικής περιόδου.

Ο Γραμματέας της Συντεχνίας Χάρης Θεμιστού, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την εποικοδομητική συζήτηση πάνω στο νομοσχέδιο που τους έχει σταλεί από τον Υπουργό Οικονομικών. Οπως είπε, υπάρχει μια σύμπνοια με τη Συμμαχία Πολιτών στο ότι η CYTA είναι ένας Οργανισμός που έχει προσφέρει πολλά στην κοινωνία και η επιθυμία είναι να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Είπε πως η απόφαση των μελών της Συντεχνίας είναι ότι θα πρέπει να γίνει μια σωστή αλλαγή αναφορικά με τις θεσμικές θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και θα πρέπει να προσελκυστεί ένας στρατηγικός επενδυτής με διαφανείς διαδικασίες και σωστά κριτήρια ώστε να γίνει καλύτερη και να προσφέρει στην κοινωνία, τους συνδρομητές και τους υπαλλήλους.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Δημήτρης Αλεξάνδρου: Απίστευτες αποκαλύψεις για Μαυρίδη - Αναδιώτη! [vid]
  2. Στήριξη Λιλλήκα σε Παμπορίδη για ΟΑΥ
  3. Προεδρικές Εκλογές: Σάλος από την... αγγελία θανάτου του Γιώργου Λιλλήκα [pic]
  4. Έντονη διαμαρτυρία της «Κίνησης Πολιτών Larnaca Rights» για την μη απομάκρυνση των πετρελαιοδεξαμενών
  5. Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας για καινοτομία IDEA Τρ. Κύπρου - Cyta
  6. Πυρά Αντρ. Κυπριανού κατά Σιζόπουλου: Λέει τη μισή αλήθεια!