What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

Ο ΥΠΟΙΚ απαντά για τη Σάβια Ορφανίδου στον Γεν. Ελεγκτή με αιχμές κατά Αβέρωφ Νεοφύτου

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 14.04.2017 | 14:28
Πρώτη δημοσίευση: 14.04.2017 | 09:07
     

- Ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ έλαβε ένα τέλος στην τακτική του "θνήσει σιγαθέν" για το "βόλεμα" της Σάβιας Ορφανίδου
- ΥΠΟΙΚ: Δεν θα ανεχτώ στο εξής στοχοποίηση Δημοσίου Υπαλλήλου  επειδή έτσι υπέδειξε ένας βουλευτής
- Η συγκεκριμένη δημόσια υπάλληλος κατέχει κομματικό αξίωμα χωρίς άδεια από την ΕΔΥ
- Μη ικανοποιητικές έκρινε ο Μιχαηλίδης τις εξηγήσεις ΥΠΟΙΚ για την κομματική και υπηρεσιακή ιδιότητα της Σάβιας
- Στο μικροσκόπιο έχει τεθεί και η απόσπαση της εν λόγω υπαλλήλου στην ΕΤΕπ στο Λουξεμβούργο

Έχει περάσει ένας μήνας από την εισήγηση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για πειθαρχική δίωξη εις βάρος της Σάβιας Ορφανίδου αναφορικά με την απόσπασή της στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο Λουξεμβούργο και δη σε θέση μόλις προσφάτως δημιουργηθείσα και ο ΥΠΟΙΚ τηρεί σιγήν ιχθύος επί του θέματος. Επίσης, ο Γενικός Ελεγκτής είχε καλέσει τον ΥΠΟΙΚ να διενεργήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον της Σάβιας Ορφανίδου για παραβίαση του άρθρου 71 του περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμου, από την ημερομηνία που αυτή ανέλαβε κομματικό αξίωμα μέχρι σήμερα, ενώ αναφορικά με την απόσπαση της κας Ορφανίδου στην ΕΤΕπ, ο Γενικός Ελεγκτής κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να καταθέσει ενώπιον του όλη την αλληλογραφία επί του θέματος για να διαπιστώσει πώς και με ποιο τρόπο κατέληξε στην εν λόγω θέση η κ. Ορφανίδου.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΥΠΟΙΚ

Ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης «έλυσε» την σιωπή του, χαρακτηρίζοντας ως «άδικη» και «ύποπτη» την στοχοποίηση της Σάβιας Ορφανίδου, χωρίς να την κατονομάζει, αναφορικά με τη συμμετοχή της στον ΔΗΣΥ ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, ενώ παράλληλα εργάζεται ως δημόσια υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο ΥΠΟΙΚ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς αφήνει αιχμές για τον χειρισμό του θέματος κατά της ίδιας της ηγεσίας του κόμματος, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου και λέγοντας ότι, όπως ο ίδιος δεν επιτρέπει την άδικη αυτή στοχοποίηση, έτσι και το κόμμα θα έπρεπε ήδη να έχει λάβει ξεκάθαρη θέση και να έχει βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αν ήμουν στη θέση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, θα αντιδρούσα με πολύ έντονο τρόπο», διευκρινίζοντας ότι το ο, τι αναφέρει δεν σχετίζεται με κάποιου είδους πικρία, αλλά περί μιας ξεκάθαρης πολιτικής τοποθέτησης η οποία, εξάλλου, απορρέει και από το στίγμα που έχει ο ίδιος παράσχει ως Υπουργός.

Επιπροσθέτως, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως «Ως κόμμα δεν θα πρέπει να δεχόμαστε τέτοιου είδους στοχοποιήσεις συγκεκριμένων στελεχών».

Αναφορικά με την συνεπακόλουθη "κόντρα" του με τον Γεν. Ελεγκτή εξαιτίας του ζητήματος που έχει προκύψει με την κα Ορφανίδου, ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο Γενικός Ελεγκτής είναι αρμόδιος να εκφράσει μία άποψη. Την ευθύνη και την αρμοδιότητα την έχει η εκτελεστική εξουσία. Θέλουμε ως Κυβέρνηση να έχουμε μια καλή συνεργασία με όλους τους Θεσμούς και θα πρέπει να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και συνεργασία όλων των Θεσμών, ο καθένας στον τομέα της αρμοδιότητάς του, χωρίς να ξεφεύγουμε από όρια τα οποία το Σύνταγμα ορίζει».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή έχει διατάξει την διεξαγωγή διοικητικής έρευνας, ενώ η σχετική έκθεση θα είναι ενώπιον του την ερχόμενη εβδομάδα, όταν ο ίδιος θα αξιολογήσει τα δεδομένα.

Παράλληλα, με κατηγορηματικό τρόπο ανέφερε πως «Ένα πράγμα μπορώ ευθέως και από τώρα να δηλώσω είναι ότι δεν πρόκειται να δεχτώ τη στοχοποίηση ενός δημοσίου υπαλλήλου επειδή έτσι υπέδειξε ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης προς τον Γενικό Ελεγκτή, πόσω μάλλον όταν είναι πολλές οι περιπτώσεις άλλων δημοσίων υπαλλήλων που μετέχουν συστηματικά σε συλλογικά όργανα κομμάτων».

Διερωτήθηκε, δε, αν πρόκειται για τη μόνη υπάλληλο που υπηρετούσε και υπηρετεί σε δημόσια υπηρεσία, ενώ παράλληλα κατέχει κομματικό αξίωμα, προσθέτοντας ότι από τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καθημερινώς «παρελαύνουν» λειτουργοί της Δημόσιας Υπηρεσίας που κατέχουν κομματικά αξιώματα, συμπληρώνοντας μάλισταπως «Επί αυτού, εξάλλου, έχει γίνει και σχετική ρύθμιση στη Βουλή που έδωσε ουσιαστικά κάλυψη σε αυτό».

Σχετικά, δε, με το γεγονός ότι η αναφορά του Γενικού Ελεγκτή αφορά σε περιόδους πριν το 2015 όπου ψηφίστηκε η εν λόγω ρύθμιση, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι αυτό που επέβαλε στη Βουλή να νομοθετήσει σχετικώς και να καθιερώσει μια διαδικασία, ήταν όντως ένας μεγάλος αριθμός παρόμοιων περιπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τακτική του «θνήσκει σιγαθέν» από ΥΠΟΙΚ για το «βόλεμα» της Σάβιας Ορφανίδου

Άργησε άλλα ήρθε το βόλεμα της Σάβιας και Σόφης - Απόσπαση σε ΕτεΠ για μια και διορισμό της άλλης στο PIO

Στην αντεπίθεση ο ΥΠΟΙΚ για Σάβια και Κενεβέζο – Δεν είναι ο μισθός που τους ενοχλεί

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Το post με τα υπονοούμενα για όσους ψαχουλεύουν τις ζωές των άλλων
  2. CNNTurk: Το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου να μοιράσουν την ΑΟΖ στα ανοιχτά της Αττάλειας
  3. Η αποκαλυπτική Έκθεση Μιχαηλίδη για τις υπερωρίες των γιατρών
  4. «Μαύρο» εκ Βουλγαρίας σε κυπριακούς δέκτες - Η απάντηση της εταιρείας
  5. Παμπορίδης για την Έκθεση-«κόλαφο» από Μιχαηλίδη για το ΓΝΛ: «Καταδεικνύεται η ανεπάρκεια του συστήματος» [vid]
  6. «Σκορπιοχώρι» η Υγεία...Από Οδυσσέα στον Γεν. Εισαγγελέα η υπόθεση παράνομης ιδιωτικής απασχόλησης ιατρού του ΓΝΛ