What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

«Σφήνα» Ν. Παπαδόπουλου στην κόντρα Γεν. Ελεγκτή με ΥΠΟΙΚ - Στήριξη σε Μιχαηλίδη από ΔΗΚΟ

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 19.04.2017 | 15:25
Πρώτη δημοσίευση: 19.04.2017 | 14:51

- Ο Ν. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη στήριξή του προς τον θεσμό του Γενικού Ελεγκτή
- Η επαφή αυτή γίνεται στον απόηχο της ανοιχτής πλέον αντιπαράθεσης Οδ. Μιχαηλίδη με τον ΥΠΟΙΚ
- Νικόλας: Ουδείς αμφισβητεί το ζήλο, την εντιμότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία ασκεί τα καθήκοντα του
- "Θα τον στηρίξουμε [Γεν. Ελεγκτή] σε αυτές τις προσπάθειες και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου της κομματοκρατίας στη δημόσια υπηρεσία

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε σήμερα τη στήριξη του Κόμματος του προς το θεσμό του Γενικού Ελεγκτή ιδιαίτερα στις προσπάθειες του για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κομματοκρατίας στη δημόσια υπηρεσία.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι “ είχαμε πραγματικά μια χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Γενικό Ελεγκτή” προσθέτοντας ότι ως ΔΗΚΟ “θεωρούμε ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ζήλο, την εντιμότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία ασκεί τα καθήκοντα του ο Γενικός Ελεγκτής”.

“Και μέσα σε αυτά τα καθήκοντα του είναι ο έλεγχος της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Εκ των πραγμάτων κάποτε θα πει πράγματα που θα ενοχλήσουν. Και γι` αυτό ακριβώς το λόγο είναι που εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να στηρίξουμε αυτό το θεσμό. Επειδή ακριβώς θα ενοχλήσει, οφείλουμε να τον στηρίξουμε γιατί η εποικοδομητική κριτική μπορεί να μας βοηθήσει όλους να γίνουνε καλύτεροι”, είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “θα τον στηρίξουμε σε αυτές τις προσπάθειες και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου της κομματοκρατίας στη δημόσια υπηρεσία. Ιδιαίτερα σε αυτό το τομέα θεωρούμε ότι οι δικές του εισηγήσεις και υποδείξεις πρέπει να εισακουστούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψη”

Από την πλευρά του, ο Γενικός Ελεγκτής είπε ότι “η συνάντηση μας με τον κ. Παπαδόπουλο ήταν πράγματι πάρα πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη και θεωρώ ότι ναι, για το θεσμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας η στήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα και της αντιπολίτευσης και της συγκυβέρνησης είναι παρά πολύ σημαντική λόγω της φύσης της αποστολής της”.

Όπως είπε, λόγω του ότι καλείται να ελέγξει αυτούς που ασκούν δημόσια εξουσία “χρειάζεται να στηρίζεται γιατί είναι συχνά δεδομένο και αναμενόμενο ότι κάποιοι εξ αυτών που ελέγχονται δεν αποδέχονται τον έλεγχο. Είναι κάτι το οποίο γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει και προσπαθούμε να το χειριστούμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο”.

Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση του με τον Υπουργό Οικονομικών, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι “αυτό που πιστεύω με σαφήνεια αναφέρει η ανακοίνωση μας είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε το 2017 σε μια λογική ότι για ένα θέμα στο οποίο ενδεχομένως πολλοί να παραβίασαν κάποια νομοθεσία, θα πρέπει να δείξουμε ανοχή στη λογική ή όλοι ή κανένας και `επειδή όλους δεν μπορούμε, δεν θα κάνουμε έλεγχο σε κανένα`”.

Θεωρούμε, είπε, “ ότι η προσέγγιση ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα πρέπει να φιλτράρει τις καταγγελίες που λαμβάνει και αν προέρχονται από συγκεκριμένους χώρους τότε να τις πετάει στα σκουπίδια και να μην τις εξετάζει ότι μια τέτοια προσέγγιση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δεχτεί από την Υπηρεσία μας”.

Είναι δεδομένο, είπε, ότι θα κάνουμε έλεγχο όπου διαπιστώνεται παραβίαση της νομοθεσίας “και αυτό το έχουμε αποδείξει πολλές φορές¨”, προσθέτοντας ότι “ακριβώς στη σημερινή μας ανακοίνωση έχουμε περιλάβει τρεις περιπτώσεις: Η μια αφορούσε κομματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, η άλλη κομματικό στέλεχος του ΔΗΚΟ και η τρίτη περίπτωση αφορούσε κομματικό στέλεχος του ΔΗΣΥ. Πιστεύω αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι σε καμία περίπτωση η Υπηρεσία μας δεν λαμβάνει υπόψη καθ` οιονδήποτε τρόπο την κομματική προέλευση είτε αυτού που θα ελεγχθεί είτε αυτού που κάνει την καταγγελία”.

Σε ερώτηση εάν οι νομοθεσίες κάποιες φορές ενδεχομένως να επιδέχονται διαφορετικές ερμηνείες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αχρείαστες αντιπαραθέσεις, είπε ότι “να σας την αλήθεια δεν είναι ασύνηθες μια νομοθεσία να επιδέχεται πολλών ερμηνειών”.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση,είπε, “ αυτό που έχουμε καταγράψει στην ανακοίνωση μας είναι ότι αυτό που όψιμα θυμήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών ότι δήθεν η συγκεκριμένη νομοθεσία θα μπορούσε να ερμηνευθεί με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να σημαίνει ότι θα υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που θα μπορούν να είναι και κομματικά στελέχη χωρίς έγκριση από την αρμόδια Αρχή είναι μια ερμηνεία την οποία δεν έχουμε αντιληφθεί από που μπορεί να αντλήσει βάση για να την υποστηρίξει”.

Ερωτηθείς εάν έχουν ζητήσει τη θέση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας(ΕΔΥ), απάντησε αρνητικά προσθέτοντας ότι “εάν υπάρξει θέμα ερμηνείας της νομοθεσίας αρμόδιος για να προβεί σε τέτοια ερμηνεία είναι μόνο ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας”.

Σε ερώτηση εάν η Ελεγκτική Υπηρεσία εξετάζει και τη διαδικασία με βάση την οποία έγινε αυτός ο διορισμός, είπε ότι “φυσικά, αυτό είναι ένα δεύτερο θέμα που έχει προκύψει και ακριβώς όπως έχουμε καταγράψει στην ανακοίνωση μας στις πρωινές δηλώσεις του ο Υπουργός είχε πει ότι για τον ίδιο το θέμα αυτό έχει κλείσει. Για μας δεν έχει κλείσει. Αναμένουμε απάντηση. Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε κάποια απάντηση από τον Υπουργό αλλιώς θα προχωρήσουμε να εξετάσουμε το θέμα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία στη διάθεση της”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξέσπασε ανοιχτός πόλεμος Γεν. Ελεγκτή με ΥΠΟΙΚ για την Σάβια - Μιχαηλίδης: Εκτός θεσμικών ορίων ο Γεωργιάδης

Νέα παρέμβαση-απάντηση Μιχαηλίδη στον ΥΠΟΙΚ για το «βόλεμα» της Σάβιας Ορφανίδου

Ο ΥΠΟΙΚ απαντά για τη Σάβια Ορφανίδου στον Γεν. Ελεγκτή με αιχμές κατά Αβέρωφ Νεοφύτου

Τακτική του «θνήσκει σιγαθέν» από ΥΠΟΙΚ για το «βόλεμα» της Σάβιας Ορφανίδου

Άργησε άλλα ήρθε το βόλεμα της Σάβιας και Σόφης - Απόσπαση σε ΕτεΠ για μια και διορισμό της άλλης στο PIO

Στην αντεπίθεση ο ΥΠΟΙΚ για Σάβια και Κενεβέζο – Δεν είναι ο μισθός που τους ενοχλεί

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Γυναίκα αστυνομικός στη Μεννόγεια δέχθηκε σωματικό...«bullying» από αλλοδαπή κρατούμενη
  2. Σάλος στην Ιταλία και σφοδρή κριτική ΜΜΕ για την στάση της Ρώμης έναντι των τουρκικών προκλήσεων κατά Saipem
  3. Μια θετική ανάγνωση της κρίσης στην ΑΟΖ - Ανάλυση μέλους του Γεωστρατηγικού Συμβουλίου
  4. Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Λυπηρή η στάση του ΑΚΕΛ
  5. Γ. Εισαγγελέας: Κάποιοι βιάζονται να με συνταξιοδοτήσουν
  6. Νικόλας Ιωαννίδης: Ξανά στο πόστο του μετά την περιπέτεια με την υγεία του! [vid, pics]