What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

Γεν. Ελεγκτής: Εξακολουθεί να μην απαντά ο ΥΠΟΙΚ στις καταγγελίες κατά Σάβιας Ορφανίδου

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 21.04.2017 | 16:09
Πρώτη δημοσίευση: 21.04.2017 | 14:23

- Γεν. Ελεγκτής: Καμία απάντηση μέχρι στιγμής από τον Υπουργό Οικονομικών για την λειτουργό του ΥΠΟΙΚ
- Δύο οι καταγγελίες περί "βολέματος" Σάβιας Ορφανίδου
- "Η Αρμόδια Αρχή οφείλει να ενεργήσει αμέσως για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας"
- Η συγκεκριμένη δημόσια υπάλληλος κατέχει κομματικό αξίωμα χωρίς άδεια από την ΕΔΥ
- Στο μικροσκόπιο έχει τεθεί και η απόσπαση της εν λόγω υπαλλήλου στην ΕΤΕπ στο Λουξεμβούργο

Καμία απάντηση δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής η Ελεγκτική Υπηρεσία από τον Υπουργό Οικονομικών σε σχέση με καταγγελία που αφορά λειτουργό του Υπουργείου του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ερωτηθείς σχετικά.

Η καταγγελία αφορά από τη μια την ενδεχόμενη εκ μέρους της εν λόγω λειτουργού παραβίασης του άρθρου 71 του περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμου και από την άλλη τη διαδικασία της απόσπασής της στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η Ελεγκτική Υπηρεσία, σε πρόσφατη ανακοίνωση της, σημείωνε ότι “η Υπηρεσία μας θα αναμένει ενημέρωση από τον Υπουργό για την καταγγελία που έχουμε επίσημα υποβάλει σε αυτόν ότι, για την μεν περίοδο μέχρι τις 10 Ιουλίου 2015 η συγκεκριμένη λειτουργός δεν μπορούσε νόμιμα να κατέχει κομματικό αξίωμα, για τη δε περίοδο μετά την ημερομηνία αυτή μέχρι σήμερα δεν θα μπορούσε να κατέχει κομματικό αξίωμα εκτός αν εξασφάλιζε έγκριση από την ΕΔΥ”.

“Όπως είχαμε εξ αρχής γραπτώς ενημερώσει τον Υπουργό, η καταγγελία μας αφορά την ενδεχόμενη εκ μέρους της παραβίαση του άρθρου 71 του περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμου. Η καταγγελία υποβλήθηκε στον Υπουργό σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 81(2) του περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμου”, σημείωνε στην ανακοίνωση της η Υπηρεσία και υπενθύμιζε ότι “ότι σε γνωμάτευση του τέως Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ημερομηνίας 11 Οκτωβρίου 2006 είχε εξηγηθεί πως αν καταγγελθεί στην Αρμόδια Αρχή (δηλαδή στον Υπουργό), ότι συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος είναι δυνατό να διέπραξε πειθαρχικό παράπτωμα, τότε η Αρμόδια Αρχή οφείλει να ενεργήσει αμέσως για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας”.

Η Υπηρεσία σημείωνε ακόμη ότι “αυτός που τελεσίδικα θα γνωματεύσει ως προς την ερμηνεία των νόμων θα είναι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ως ο νομικός σύμβουλος της Δημοκρατίας, των Υπουργών και φυσικά της Υπηρεσίας μας”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για το θέμα των διαδικασιών της απόσπασης συγκεκριμένης λειτουργού του Υπουργείου Οικονομικών στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), και του ενδεχομένου εκ μέρους της διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος με τη συμμετοχή της στο Πολιτικό Γραφείο συγκεκριμένου κόμματος χωρίς άδεια από την ΕΔΥ, η Υπηρεσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα αναμένει την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και θα ενεργήσει ανάλογα.

Η Υπηρεσία σημείωνε στην ανακοίνωση της ότι σε περίπτωση που η θέση του Υπουργού “και γι αυτό το θέμα θα είναι ότι η εξέταση του `ασφαλώς τελείωσε`... τότε η Υπηρεσία μας θα προχωρήσει σε ολοκλήρωση της εξέτασης του θέματος στη βάση στοιχείων που θα συλλέξει η ίδια η Υπηρεσία για έλεγχο της συγκεκριμένης δαπάνης”, κατέληγε η ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί στοχοποίηση συγκεκριμένης λειτουργού του ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ολοκληρώθηκε η διοικητική έρευνα την οποία από την πρώτη στιγμή ζήτησε και η οποία τέθηκε ενώπιον του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ και ενώπιον του “και στη βάση αυτής της διοικητικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε όπως ακριβώς ήταν η υποχρέωσή μας, και οι αποφάσεις θα ληφθούν και η σχετική ενημέρωση θα δοθεί γραπτώς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πολεμικό ανακοινωθέν» ΥΠΟΙΚ κατά Γεν. Ελεγκτή: Κομματικές σκοπιμότητες με στοχοποίηση συγκεκριμένου δημοσίου λειτουργού

«Σφήνα» Ν. Παπαδόπουλου στην κόντρα Γεν. Ελεγκτή με ΥΠΟΙΚ - Στήριξη σε Μιχαηλίδη από ΔΗΚΟ

Ξέσπασε ανοιχτός πόλεμος Γεν. Ελεγκτή με ΥΠΟΙΚ για την Σάβια - Μιχαηλίδης: Εκτός θεσμικών ορίων ο Γεωργιάδης

Νέα παρέμβαση-απάντηση Μιχαηλίδη στον ΥΠΟΙΚ για το «βόλεμα» της Σάβιας Ορφανίδου

Ο ΥΠΟΙΚ απαντά για τη Σάβια Ορφανίδου στον Γεν. Ελεγκτή με αιχμές κατά Αβέρωφ Νεοφύτου

Τακτική του «θνήσκει σιγαθέν» από ΥΠΟΙΚ για το «βόλεμα» της Σάβιας Ορφανίδου

Άργησε άλλα ήρθε το βόλεμα της Σάβιας και Σόφης - Απόσπαση σε ΕτεΠ για μια και διορισμό της άλλης στο PIO

Στην αντεπίθεση ο ΥΠΟΙΚ για Σάβια και Κενεβέζο – Δεν είναι ο μισθός που τους ενοχλεί

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Συνεχίζονται τα «μηνύματα» στον ακήρυχτο πόλεμο της Λεμεσού - «Γάζωσαν» οικία 27χρονου με...«παρελθόν»
  2. Δολοφονία Λεωνίδη: Η «ταυτότητα» του καταζητούμενου εκτελεστή
  3. Eurogroup: Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του Ισπανού Υπουργού Οικονομικών για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ
  4. Αφρίν: Μπαίνει ο συριακός στρατός για να απωθήσει τους Τούρκους
  5. Απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Παραβιάζετε συνεχώς τις κόκκινες γραμμές!
  6. Γεν. Εισαγγελέας: Ο «Πολίτης» προσπαθεί να δημιουργήσει εικόνα δίωξης και φίμωσης- Απόλυτος ο σεβασμός προς τον Τύπο