What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

21.04.2017 | 22:13
Τελευταία ενημέρωση: 22.04.2017 | 08:55

Κίνδυνος για Αλτσχάιμερ και εγκεφαλικό από τα αναψυκτικά; Τι αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα [vid]

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Οι άνθρωποι που πίνουν κάθε μέρα αναψυκτικά διαίτης ή με τεχνητά γλυκαντικά, όπως η φρουκτόζη, έχουν σχεδόν τριπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν άνοια λόγω Αλτσχάιμερ ή να πάθουν ισχαιμικού τύπου εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με όσους δεν καταναλώνουν τέτοια ποτά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. 

Μία άλλη σχετική μελέτη δείχνει επίσης ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν συχνά αναψυκτικά και φρουτοχυμούς με ζάχαρη (πάνω από δύο τη μέρα), είναι πιθανότερο να έχουν χειρότερη μνήμη, μικρότερο όγκο εγκεφάλου και ιδίως μικρότερο ιππόκαμπο (η περιοχή που είναι σημαντική για τη μνήμη).

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αλτσχάιμερ: Τι αλλάζει ανάλογα με το επίπεδο μόρφωσης του καθενός – Τι βρήκαν οι επιστήμονες!
  2. Η ανώτερη μόρφωση αποτελεί ανάχωμα στη νόσο Αλτσχάιμερ
  3. Το νερό της βρύσης συνδέεται με το Αλτσχάιμερ! Τι βρήκαν οι επιστήμονες
  4. Δείτε τι θα γίνει σε λίγες μέρες αν κόψετε μαχαίρι τα αναψυκτικά
  5. Mίνι εγκεφαλικό: Με ποια συμπτώματα χτυπάει!
  6. Φώτης Μεταξόπουλος: Έπαθε εγκεφαλικό μετά το χωρισμό του!