What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

25.04.2017 | 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 25.04.2017 | 17:01

Περδίκης: Ξεκινούμε τη διαμόρφωση πλαισίου εισηγήσεων προς τον Ν. Παπαδόπουλο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ξεκινά από σήμερα τη διαμόρφωση ενός πλαισίου προτάσεων και εισηγήσεων προς τον υποψήφιο Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, με συγκεκριμένα ερωτήματα γύρω από σημαντικά θέματα που αφορούν το Κυπριακό, την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον, τη δικαιοσύνη, την τιμωρία των ενόχων της οικονομικής καταστροφής το συντομότερο, ίσως από την ερχόμενη βδομάδα θα ξεκινήσει η συζήτηση επί των κρίσιμων αυτών θεμάτων πολιτικής.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Ανέφερε ακόμη πως επειδή δόθηκε η εντύπωση ότι η διαδικασία λήψης απόφασης από τα συλλογικά όργανα του Κινήματος θα είναι άμεση, ο ίδιος ξεκαθαρίζει σήμερα δεν έχει καθοριστεί από πριν ο χρόνος που θα κρατήσει αυτή η διαδικασία και πως ακριβώς αυτό θα εξαρτηθεί από το βαθμό συμφωνίας.

«Έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο, δεν ξέρω πόσος χρόνος θα χρειαστεί και πιθανόν αυτή η διαδικασία να είναι ανοιχτή και για άλλους υποψηφίους από το χώρο των 5 κομμάτων» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «δεν είναι αυτόματη και δεν είναι εν λευκώ η διαδικασία που θα διεξαχθεί σε σχέση με την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου και τη διαδικασία στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών».

Σε ερώτηση αν το Κίνημα συμμερίζεται την εισήγηση της Συμμαχίας Πολιτών για το στήσιμο καλπών, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως αυτή ήταν και εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Σε ερώτηση αν στο παρόν στάδιο υπάρχουν και άλλα ονόματα υποψηφίων πέραν του Νικόλα Παπαδόπουλου για τα οποία θα προβληματιστεί το Κίνημα και με τα οποία θα συζητήσει ή αν αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η επιλογή, ο κ. Περδίκης είπε ότι στο παρόν στάδιο εκ των πραγμάτων υπάρχει μόνο αυτή η επιλογή καθώς μονάχα ο Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε να συζητήσει με το Κίνημα Οικολόγων τις προϋποθέσεις και τους πολιτικούς όρους μιας συνεργασίας.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου του Κινήματος Οικολόγων έχει επί του παρόντος αποκλειστεί και πρόσθεσε πως τέτοια ενδεχόμενα θα συζητηθούν μόνο αν αποτύχει η προσπάθεια σύγκλισης σε πολιτικό πλαίσιο με τον υποψήφιο.

Σε ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο το Κίνημα Οικολόγων ενδιαφέρεται να συζητήσει μια υποψηφιότητα του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα, ο κ. Περδίκης είπε ότι το ερώτημα δεν είναι αν ενδιαφέρει το Κίνημα Οικολόγων κάτι τέτοιο αλλά αν ενδιαφέρει τον ίδιο τον κ. Λιλλήκα να μπει σε ένα διάλογο επί προγραμματικών θέσεων με το Κίνημα Οικολόγων.

«Αν κρίνω από προηγούμενες συμπεριφορές των Οικολόγων το ερωτηματολόγιο δόθηκε σε προηγούμενες εκλογές σε όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους και δεν βλέπω το λόγο να μην δοθεί και στην περίπτωση αυτή και στον κ. Λιλλήκα αν και εφόσον ζητήσει την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας ενόψει των προεδρικών εκλογών» ανέφερε.

Ξεκαθάρισε τέλος πως η απόφαση του Κινήματος είναι η επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου αλλά και ότι το Κίνημα θα συνεχίσει την προσπάθεια για επίτευξη μια κοινής υποψηφιότητας όσο και αν τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει υπερβολικά μετά τη χτεσινή απόφαση των Προέδρων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κινήματος Αλληλεγγύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απογοήτευση Λιλλήκα με «Ενδιάμεσο»: Η Συμμαχία τραβάει τον δικό της δρόμο με πολλές αιχμές για προσυνεννόηση

Αφοριστικός Σιζόπουλος στις αιχμές Λιλλήκα περί προσυνεννόησης και τις «ενστάσεις» Διομήδους για Ν. Παπαδόπουλο

Βαριά «καρφιά» ΑΚΕΛ κατά «Ενδιάμεσου» και υποψηφιότητας Ν. Παπαδόπουλου

Περδίκης: Ένα βήμα πιο κοντά στην υποψηφιότητα Νικόλα για «εκλεκτό» του «Ενδιάμεσου χώρου» [vids]

Προεδρικές Εκλογές - Λιλλήκας: «Τορπιλίζει» την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου; Το μήνυμά του στο twitter [pic]

Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: Τρις «ευχαριστώ» και η «πρόσκληση»

Προεδρικές Εκλογές - Θεοχάρους: Γι' αυτό απέσυρα την υποψηφιότητά μου

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Επιτέθηκαν και στον Ακιντζί κατά την άφιξη του στα γραφεία της «Αφρίκα» - «Δεν ήταν εισβολή το 1974, δεν εγκρίνω τον τίτλο της»
  2. Έκκληση Σενέρ Λεβέντ για διάσωση προς ΟΗΕ και Κυπριακή Δημοκρατία
  3. Υπέκυψε στην Εντατική η 73χρονη μετά από ανελέητο ξυλοδαρμό από τον ίδιο της τον γιο!
  4. Γιώργος Αγγελόπουλος: Τι έγινε μία ώρα πριν πετάξει τη «βόμβα» για το Τατουάζ;
  5. Απόψε η μοναδική διακαναλική των 5 βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας
  6. Γιώργος Λιάγκας – Μένιος Φουρθιώτης: Έλυσαν τις διαφορές τους στον αέρα! [vid]