What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

26.04.2017 | 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 26.04.2017 | 12:47

Η ΔΕΟΚ καλεί τους εργαζόμενους στην ΤΑ να συμμετάσχουν σε στάση εργασίας αύριο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η Δημοκρατική Εργατοϋπαλληλική Ένωση Κυβερνητικών, Δημοτικών και Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΔΕΕΚΔΟΚΩ) της Δημοκρατικής Εργατικής Ομοσπονδίας Κύπρου (ΔΕΟΚ) καλεί τα μέλη της και όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση “να συμμετάσχουν δυναμικά στην μονόωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου από της 11:00 – 12:00 σε όλους τους δήμους της Κύπρου”.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΕΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί “να διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα άμεση προώθηση της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων σε βιώσιμους Δήμους με μέλλον προοπτική και πλήρη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια”.

Αναφέρει ότι “τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες με μειώσεις μισθών και ωφελημάτων μείωση προσωπικού και αποψίλωση σημαντικών υπηρεσιών και τμημάτων”.

Η ΔΕΕΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ θεωρεί ότι “η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία στην ασφάλεια στις εργασιακές συνθήκες και την απρόσκοπτη επαγγελματική δραστηριοποίηση του προσωπικού”.

Εκφράζει “έντονη ανησυχία για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά”.

“Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συζητείται για περισσότερο από ένα χρόνο στη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών όταν οι δήμοι βρίσκονται στην κυριολεξία στον αναπνευστήρα” αναφέρει η κλαδική οργάνωση της ΔΕΟΚ.

Προσθέτει ότι “η δραστική αποκοπή της κρατικής χορηγίας κατά 40% σε συνδυασμό με τα χρέη των Δήμων που φθάνουν τα €300.00 εκατομμύρια ευρώ δεν αφήνουν περιθώρια περαιτέρω παλινδρομήσεων και αναβολών”.

Η ΔΕΟΚ εκτιμά ότι η συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών εφόσον γίνει σωστά και μελετημένα “ θα βοηθήσει τις Τοπικές Αρχές να πραγματοποιήσουν οικονομίες κλίμακας και πολύτιμες εξοικονομήσεις ώστε να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τις ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια”.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει, “το κράτος πρέπει να προχωρήσει σε αποκέντρωση εξουσιών και αρμοδιοτήτων μεταφέροντας πόρους στους δήμους ώστε να μπορούν να καλύψουν με επάρκεια βασικές υπηρεσίες και κοινωνικές ανάγκες των πολιτών”.

Τέλος, η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι “φθασε η ώρα το συνδικαλιστικό κίνημα με ενότητα και χωρίς λογικές αποκλεισμού να παρέμβει ώστε να σταλούν τα σωστά μηνύματα σε όλη την κοινωνία και στα κέντρα λήψεως αποφάσεων”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Παραλύει» η Αθήνα από την 24ωρη απεργία!
  2. ΕΤΥΚ: Στάση εργασίας και πορεία προς το Προεδρικό για τα κουρεμένα Ταμεία Προνοίας
  3. Πιάνουν τιμόνι οι οδηγοί των λεωφορείων στην Πάφο
  4. Λεωφορεία στην Πάφο: Επ' αόριστον στάση εργασίας
  5. Ν. Παπαδόπουλος: «Δεν είναι το πολιτειακό σύστημα αλλά το περιεχόμενο της ΔΔΟ»
  6. Οι απαντήσεις Ν. Παπαδόπουλου μετά τον πολιτικό σάλο που ξέσπασε για Σιζόπουλο και ΔΔΟ [vid]