What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

«Ενδιάμεσος»: Πρώτη επικύρωση από ΔΗΚΟ της υποψηφιότητας Ν. Παπαδόπουλου

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 27.04.2017 | 14:37
Πρώτη δημοσίευση: 27.04.2017 | 10:57

- Άρχονται από σήμερα οι επικυρώσεις των 3 του «Ενδιάμεσου» της υποψηφιότητας Ν. Παπαδόπουλου
- Την αρχή κάνει το ΔΗΚΟ, αναγάγοντας τον Πρόεδρό του και σε «εκλεκτό» του «Ενδιάμεσου χώρου»
- Ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής η επιλογή του Προέδρου του κόμματος ως κοινού υποψηφίου των «3»
- Έπονται ΕΔΕΚ και Κίνημα Αλληλεγγύη, ενώ οι Οικολόγοι θα αποφασίσουν το "συντομότερο"
- Εκπεφρασμένη η προδιάθεση του Προέδρου των Οικολόγων για στήριξη της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου

Συνέρχεται σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ προκειμένου να επικυρωθεί η υποψηφιότητα του Προέδρου του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, ως "εκλεκτού" του "Ενδιάμεσου χώρου" για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 17:30, ενώ στις 16:00 θα έχει προηγηθεί συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο θα αποφασίσει για την υποψηφιότητα και θα υποβάλλει τη σχετική πρόταση ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής. Στη συνεδρία της Κ.Ε., εισαγωγική ομιλία υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου του ΔΗΚΟ θα εκφωνήσει ο αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Μάρκος Κυπριανού. Εν συνεχεία στο βήμα θα ανέβει ο ίδιος ο Νικόλας Παπαδόπουλος, με την διαδικασία να αναμένεται να μην έχει εκπλήξεις, την στιγμή που η υποψηφιότητά του στηρίζεται και από την ΕΔΕΚ, αλλά και το Κίνημα Αλληλεγγύη.

ΕΔΕΚ
Χθες το πρωί η Γραμματεία της ΕΔΕΚ χωρίς εκπλήξεις και παρά τις "εναστάσεις" του Διομήδη Διομήδους,επεκύρωσε την συμφωνία των 3 για το πρόσωπο του Ν. Παπαδόπουλου, ώστε σε δεύτερο χρόνο να παραπεμφθεί η απόφαση αυτή για εκ νέου επικύρωση στο Συνέδριο του Κινήματος, το οποίο πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο.

Ως γνωστόν οι κινήσεις Σιζόπουλου έχουν προκαλέσει εσωκομματικές αναταράξεις, καθώς ο ανθυποψήφιός του για την προεδρία της ΕΔΕΚ χθες εξέφρασε την εντονότατη δυσαρέσκειά του για τις πρακτικές που ακολουθεί ο Πρόεδρος του κόμματος, αναφέροντας πως δεν είναι η πρώτη φορά, που η ηγεσία της ΕΔΕΚ φέρνει το κίνημα προ τετελεσμένων, ενώ κατήγγειλε ότι κρατήθηκε από τα όργανα του κόμματος κρυφή η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό αυτού, σύμφωνα με την οποία ο Ν. Παπαδόπουλος είναι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αντιπαραταχθεί με αξιώσεις απέναντι σε μια υποψηφιότητα Αναστασιάδη.

Ο κ. Διομήδους δήλωσε επίσης πως ο Μαρίνος Σιζόπουλος λειτούργησε βεβιασμένα, με προσωπικές επιλογές, δεσμεύσεις και αυτοσχεδιασμό. (Διαβάστε αναλυτικά τις "ενστάσεις" Διομήδους ΕΔΩ...)

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΕΓΓΥΗ

Επίσης, την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλληλεγγύη και την Τετάρτη η απόφαση για στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου θα συζητηθεί στην Πολιτική Επιτροπή και το Κεντρικό Συμβούλιο για τελική επικύρωση.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, διαμηνύει ότι προέχει η πολιτική συμφωνία και μετά η εξεύρεση του κατάλληλου υποψηφίου, ωστόσο χθες είχε, σε προσωπικό επίπεδο, εκφρασθεί υπέρ μιας υποψηφιότητας Νικόλα. (Δείτε video και κείμενο αναλυτικά ΕΔΩ...), με το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών να παραπέμπει την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου στα συλλογικά όργανα του κόμματος το συντομότερο δυνατόν.

Στην Συμμαχία Πολιτών επικρατεί σκεπτικισμός για το μέλλον μιας συνεργασίας με τους υπόλοιπους 4 του "Ενδιάμεσου χώρου", καθώς είναι πλέον εκπεφρασμένη η απογοήτευση Λιλλήκα με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων και κυρίως για την μη έγκριση της πρότασης να στηθούν παγκύπριες κάλπες για τον "εκλεκτό" του "Ενδιάμεσου", αναφερόμενος ουσιαστικά σε απευθείας κομματικές αναθέσεις, βάσει παρασκηνιακών προσυνεννοήσεων. Εξάλλου, μια πρόταση περί ύστατης προσπάθειας να οδεύσει ο "Ενδιάμεσος χώρος" με κοινό υποψήφιο κατατέθηκε στη Γραμματεία του κόμματος από τον Γραμματέα Σίμο Αγγελίδη. Σε κάθε περίπτωση όμως όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως ο Γιώργος Λιλλήκας πλέον αναμένεται να τραβήξει έναν δικό του "μοναχικό δρόμο". (Δείτε αναλυτικά για τις αντιδράσεις Λιλλήκα ΕΔΩ...).

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΚΕΛ
Το μεσημέρι συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι πολιτικές παράμετροι με άξονα τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2018, ενώ σύμφωνα με τον Γ.Γ. του κόμματος, για το ΑΚΕΛ προέχει η διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου και μετά η αναζήτηση του υποψηφίου. Ο Άντρος Κυπριανού έχει ήδη προσδιορίσει περί τις αρχές Ιουλίου την εξαγγελία της υποψηφιότητας του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιλλήκας - «Ενδιάμεσος»: Έλλειψη εμπειρίας και «βιογραφικού» στην υποψηφιότητα Παπαδόπουλου - Αναφορά περί «διαρροής» στελεχών της Συμμαχίας

Βαριά «καρφιά» ΑΚΕΛ κατά «Ενδιάμεσου» και υποψηφιότητας Ν. Παπαδόπουλου

Αφοριστικός Σιζόπουλος στις αιχμές Λιλλήκα περί προσυνεννόησης και τις «ενστάσεις» Διομήδους για Ν. Παπαδόπουλο

Απογοήτευση Λιλλήκα με «Ενδιάμεσο»: Η Συμμαχία τραβάει τον δικό της δρόμο με πολλές αιχμές για προσυνεννόηση

Περδίκης: Ένα βήμα πιο κοντά στην υποψηφιότητα Νικόλα για «εκλεκτό» του «Ενδιάμεσου χώρου» [vids]

Προεδρικές Εκλογές - Λιλλήκας: «Τορπιλίζει» την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου; Το μήνυμά του στο twitter [pic]

Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: Τρις «ευχαριστώ» και η «πρόσκληση»

Προεδρικές Εκλογές - Θεοχάρους: Γι' αυτό απέσυρα την υποψηφιότητά μου

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Το post με τα υπονοούμενα για όσους ψαχουλεύουν τις ζωές των άλλων
  2. CNNTurk: Το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου να μοιράσουν την ΑΟΖ στα ανοιχτά της Αττάλειας
  3. Προεδρικές Εκλογές: Το μανιφέστο του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης»
  4. «Μαύρο» εκ Βουλγαρίας σε κυπριακούς δέκτες - Η απάντηση της εταιρείας
  5. Προεδρικές Εκλογές - «Πυρά» Μαλά κατά Παπαδόπουλου: «Δεν δέχομαι μαθήματα αξιοπιστίας»
  6. Προεδρικές Εκλογές - Θεοχάρους: Εκκωφαντικό πυροτέχνημα οι Τριμερείς του τελευταίου τριμήνου