What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

Ο ΔΗΣΥ και τα «πρωτομαγιάτικα παραμύθια» του ΑΚΕΛ - «Τολμούν και μιλούν...και ξεχνούν»

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 02.05.2017 | 10:08
Πρώτη δημοσίευση: 02.05.2017 | 10:01

Η καυστική ανακοίνωση του ΔΗΣΥ για την εργατική Πρωτομαγιά περιεστράφη ως ήταν αναμενόμενο γύρω από την περίοδο κατά την οποία τον τόπο κυβέρνησε το ΑΚΕΛ, δια του Δημήτρη Χριστόφια

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Προδρόμου:

Πρωτομαγιάτικα παραμύθια του ΑΚΕΛ

- τολμούν και μιλούν για “ζημιές, ανεργία, φτώχεια” και ξεχνούν ότι αυτή είναι η συνταγή της δικής τους “προοδευτικής διακυβέρνησης”

Δεν δίστασε το ΑΚΕΛ να εκμεταλλευτεί και αυτή την επέτειο της Πρωτομαγιάς για να προβάλει φτηνά μηνύματα ανεύθυνου λαϊκισμού και πολύ κοντής μνήμης.
Δια στόματος του Εκπροσώπου Τύπου, κ. Στ.Στεφάνου, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους με τον απίστευτο ισχυρισμό ότι «η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ» μετά την τιτάνια προσπάθεια να αποκαταστήσει τη χρεοκοπία που προκάλεσε το ΑΚΕΛ, άφησε «ζημιές, ανεργία, φτώχεια» και τον «μήνα που δεν βγαίνει».
Ο κόσμος γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι «ζημιές, ανεργία, φτώχεια» ήταν το αποτέλεσμα της πενταετούς διακυβέρνησης ΑΚΕΛ-Χριστόφια. Τα καταστροφικά αποτελέσματα της οποίας με κόπο και μόχθο (του κυπριακού λαού πρωτίστως) προσπάθησε και κατάφερε να εξαλείψει η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

Θυμάται το ΑΚΕΛ πώς μας ήρθε «ο μήνας που δεν βγαίνει»; Ήρθε με το που πτώχευσαν τη χώρα, άδειασαν τα ταμεία και δανείζονταν για να πληρώσουν τα μηνιάτικα των δημοσίων υπαλλήλων, αφήνοντας το μεγάλο πλήθος των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα στη μοίρα του «μήνα που δεν βγαίνει». Μήνες που δεν έβγαιναν ήταν πολλοί... Αυτοί που ακολούθησαν την τραγωδία του Μαρί, με τη χώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και εκτός αγορών...
Κατακρίνει το ΑΚΕΛ την πορεία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων που μείωσε την ανεργία την οποία μας άφησαν πίσω οι πολιτικές του. Δεν έχει λέξη να πει για το ότι μεταξύ 2008 και 2013 η ανεργία διαρκώς αυξανόταν. Αυτό ήταν το έργο των «προοδευτικών» πολιτικών του.
Κατακρίνει το ΑΚΕΛ την πορεία των τραπεζικών πραγμάτων και το ότι είναι, λέει, ψηλά τα δανειστικά επιτόκια! Ξεχνούν ότι μεταξύ 2008 και 2013 ολοένα ανέβαιναν τα επιτόκια, ενώ αντίθετα από το 2014 διαρκώς μειώνονται. Μιλά για τράπεζες το ΑΚΕΛ και εύκολα ξεχνά πώς οδηγήθηκε να δώσει € 1,8 δις από τα χρήματα των φορολογουμένων στην τράπεζα που κατέρρεε και πώς ο «εκλεκτός» τους κεντρικός τραπεζίτης κ.Π.Δημητριάδης κανόνισε με την Τρόϊκα να κρατικοποιηθεί στα χρέη του ο Συνεργατισμός...

Το αποκορύφωμα είναι που το ΑΚΕΛ τολμά και μιλά για «μνημόνιο Αναστασιάδη»! Έχουν υπερβεί κάθε όριο. Ο κ.Σ.Στεφάνου που λέει αυτά τα πράγματα ήταν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και θυμάται καλά τι έπραξε η κυβέρνηση τους περί το τέλος Ιουνίου 2012. Απελπισμένη από τη χρεοκοπία που προκάλεσε, η κυβέρνηση ΑΚΕΛ-Χριστόφια κάλεσε στην Κύπρο την Τρόϊκα.
Ας μη μιλά λοιπόν το ΑΚΕΛ για μνημόνιο, γιατί δικό τους ήταν το Μνημόνιο! Απλώς μας το άφησαν πίσω και έφυγαν. Εκείνο το Μνημόνιο ήταν το αποκορύφωμα της «προοδευτικής αλλαγής» που υποσχέθηκαν στον λαό τον Φεβρουάριο 2008 –τότε που απέσπασαν και την προτίμηση του κ.Νικόλα Παπαδόπουλου.

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Το post με τα υπονοούμενα για όσους ψαχουλεύουν τις ζωές των άλλων
  2. CNNTurk: Το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου να μοιράσουν την ΑΟΖ στα ανοιχτά της Αττάλειας
  3. «Μαύρο» εκ Βουλγαρίας σε κυπριακούς δέκτες - Η απάντηση της εταιρείας
  4. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;
  5. ΔΗΣΥ: Να αποφύγουμε συνταγές Ν. Παπαδόπουλου με το κράτος να παίζει με δανεικά
  6. Μαλάς: Θα πολιτευτούμε με σοβαρότητα και σεβασμό προς τη διαφορετική άποψη