What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

Επιστολή - «τελεσίγραφο» Γεν. Ελεγκτή σε Χάρη: Μέχρι τις 4/5 αναμένουμε σχόλια σας για Σάβια - ΥΠΟΙΚ: «Αν θα έχω το χρόνο...»

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 02.05.2017 | 14:39
Πρώτη δημοσίευση: 02.05.2017 | 12:50

- Σήμερα απεστάλη η επιστολή του Οδ. Μιχαηλίδη στον Υπουργό Οικονομικών
- Αφότου δοθούν τα σχόλια του ΥΠΟΙΚ θα συνταχθεί και θα δημοσιοποιηθεί έκθεση
- Ο ΥΠΟΙΚ ζητά συμπληρωματικές διευκρινιστικές από τον Γεν. Εισαγγελέα
- Η δήλωση - απάντηση του ΥΠΟΙΚ για την επιστολή - "τελεσίγραφο" Μιχαηλίδη
- Το ζήτημα θα παραπεμφθεί ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου στις 11/5
-

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία απέστειλε σήμερα το πρωί επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών με τις παρατηρήσεις της Υπηρεσίας ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την απόσπαση της συγκεκριμένης λειτουργού του υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι από τον Υπουργό έχουν ζητηθεί τυχόν σχόλια του, με την παράκληση όπως αυτά υποβληθούν μέχρι την Πέμπτη, 4 Μαΐου, ξεκαθαρίζοντας, την ίδια ώρα, ότι η επιστολή αυτή δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Όπως είπε, αφού ληφθούν τα σχόλια του Υπουργού και οριστικοποιηθούν τα ευρήματα της Υπηρεσίας, όπως προβλέπει η καθορισμένη ελεγκτική διαδικασία, θα ετοιμαστεί έκθεση, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα αποσταλεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου και στην βουλευτή που είχε κάνει τη σχετική καταγγελία.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε επίσης ότι από την ενημέρωση που έχει, το θέμα προγραμματίζεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου, την Πέμπτη 11 Μαΐου.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ ΡΙΚ

Με την νομική συμβουλή του Γεν. Εισαγγελέα στο χέρι μας, οδεύουμε σε μαζική, μεγάλης έκτασης έρευνα, έναντι μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, σε κάθε περίπτωση που υποπίτει στην αντίληψη των Αρχών, δεκάδων παρομοίων περιπτώσεων, δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο, ωστόσο άλλη ήταν η επιδίωξη αυτών που ήγειραν το θέμα. Εγώ επέμενα πως δεν μπορεί να υπάρξει επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας, για συγκεκριμένο στέλεχος του ΔΗΣΥ, κι όχι το ίδιο να γίνει και για τους υπόλοιπους στον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα. Δεν πρέπει εμείς να ψάξουμε, είναι υπ΄ όψιν των Αρχών τα στοιχεία, ενώ εγώ προειδοποιούσα ότι θα καταλήγαμε, στο ότι ένας πολύ μεγάλος δημοσίων υπαλλήλων εμπίπτουν στην νομθεσία αυτή, ενώ ακόμα περισσότεροι από τους γνωστούς δεκάδες, θα πρέπει επίσης να τύχουν διερεύνησης.

Αναφορικά με τη Σάβια Ορφανίδου, ο κ. Γεωργιάδη περιορίστηκε να απαντήσει πως θα πράξει τα δέοντα, ζητώντας έρευνα όχι μόνο για εκείνην, αλλά και για λοιπούς υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ με κομματικά αξιώματα, με τον ΥΠΟΙΚ να χαρακτηρίζει παράλογη την κατάσταση αυτή όπως διαμορφώνεται από την τρέχουσα νομοθεσία, από την στιγμή που 27 χρόνια αργότερα θα αρχίσει ξαφνικά να εφαρμόζεται κατά γράμμα. Θα άρω το ζήτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο, αφού λάβω και τις διευκρινίσεις που χρειάζονται από τον Γεν. Εισαγγελέα, ώστε ως κυβέρνηση να εξασφαλίσουμε ομοιόμορφη αντιμετώπιση προς όλους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ωστε να δοθούν οδηγίες βάσει της γνωμάτευσης Κληρίδη που θα εφαρμοστούν από τα Υπουργεία.

Οι διευρκινίσεις που ζητούνται από τον Γεν. Εισαγγελέα, θα σχετίζονται με το κατά πόσον και σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να διεξάγεται πειθαρχική έρευνα, ενώ έψεξε αρχηγούς κομμάτων που είπαν ότι "οι δικοί μας έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση", ενώ θέλουμε να ξέρουμε τι θα γίνει και με αυτούς που έχουν ήδη αφυπηρετήσει.

Δεν είμαι βέβαιος αν μέχρι τις 4/5 θα έχω το χρόνο να απαντήσω στην επιστολή του Γεν. Ελεγκτή, ακόμα δεν έχω λάβει γνώσιν, θα δω τα εισερχόμενα mail μου, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της παρουσιάστριας της εμπομπής "ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ", Κατερίνας Μηλιώτη, με τον ΥΠΟΙΚ να συμπληρώνει πως η δική του πρωτοβουλία για δημοσιοποιήση των στοιχείων 39 ακόμα υπαλλήλων, παρομοίων περιπτώσεων με αυτήν της κας Ορφανίδη, ήταν για να εμποδιστεί η περιπτωσιολογική αντιμετώπιση του ζητήματος, από οποιαδήποτε πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεν. Εισαγγελέας: Απαντά σε ΥΠΟΙΚ καλύπτοντας τον Γεν. Ελεγκτή για Σάβια

Γ. Ελεγκτής: Σκοπιμότητες και λάθη στη λίστα των «39» ΥΠΟΙΚ - Άλλοι διέρρευσαν το όνομα της Σάβιας [vid]

Χάρης Γεωργιάδης: Αυτοί είναι οι 39 δημόσιοι υπάλληλοι με κομματικές θέσεις

«Σηκώνει το γάντι» ο ΥΠΟΙΚ από τον Γεν. Ελεγκτή για Σάβια: Θα του απαντήσω μετά την Ουάσιγκτον

Γεν. Ελεγκτής: Εξακολουθεί να μην απαντά ο ΥΠΟΙΚ στις καταγγελίες κατά Σάβιας Ορφανίδου

«Πολεμικό ανακοινωθέν» ΥΠΟΙΚ κατά Γεν. Ελεγκτή: Κομματικές σκοπιμότητες με στοχοποίηση συγκεκριμένου δημοσίου λειτουργού

«Σφήνα» Ν. Παπαδόπουλου στην κόντρα Γεν. Ελεγκτή με ΥΠΟΙΚ - Στήριξη σε Μιχαηλίδη από ΔΗΚΟ

Ξέσπασε ανοιχτός πόλεμος Γεν. Ελεγκτή με ΥΠΟΙΚ για την Σάβια - Μιχαηλίδης: Εκτός θεσμικών ορίων ο Γεωργιάδης

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Το post με τα υπονοούμενα για όσους ψαχουλεύουν τις ζωές των άλλων
  2. CNNTurk: Το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου να μοιράσουν την ΑΟΖ στα ανοιχτά της Αττάλειας
  3. «Μαύρο» εκ Βουλγαρίας σε κυπριακούς δέκτες - Η απάντηση της εταιρείας
  4. Η αποκαλυπτική Έκθεση Μιχαηλίδη για τις υπερωρίες των γιατρών
  5. Παμπορίδης για την Έκθεση-«κόλαφο» από Μιχαηλίδη για το ΓΝΛ: «Καταδεικνύεται η ανεπάρκεια του συστήματος» [vid]
  6. «Σκορπιοχώρι» η Υγεία...Από Οδυσσέα στον Γεν. Εισαγγελέα η υπόθεση παράνομης ιδιωτικής απασχόλησης ιατρού του ΓΝΛ