What's hot? ΠΑΡΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΧΙΟΝΙΑ· ΣΚΟΠΙΑΝΟ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

Απαγωγή 4χρονης: Σύλληψη Γερμανίδας - Μισές αλήθειες από τον οδηγό ταξί [vid]

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 03.05.2017 | 21:21
Πρώτη δημοσίευση: 03.05.2017 | 10:20

- Μέχρι στιμής στην απαγωγή εμπλέκονται υπήκοοι Νορβηγίας, Ολλανδίας, Γερμανίας και Συρίας
- Αστυνομία: Ζήτημα χρόνου να λυγίσει η 49χρονη Ολλανδή που συνελήφθη κατόπιν μαρτυρίας συλληφθέντος ταξιτζή
- Μισές αλήθειες... μισά ψέμματα από τον ταξιτζή, μαρτυρίες ανατρέπουν λεγόμενά του
- Γερμανίδα επίσης εμπλέκεται στον εκτελεστικό βραχίονα της ομάδας που οργάνωσε και εκτέλεσε την απαγωγή
- Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η μητέρα δεν έχει περιγράψει σωστά τα όσα έγιναν κατά την απαγωγή
- Ιωνάς Νικολάου: Σε καλό δρόμο οι έρευνες
- Σε πλαστική σακούλα και άλλα ρούχα της 4χρονης πλησίον του νηπιαγωγείου στη Δασούπολη

Αυξάνουν μέρα με την ημέρα την πίεση που ασκούν οι ανακριτές στους συλληφθέντες, την ώρα μάλιστα, που κατόπιν ερευνών και νέων μαρτυρίων από αυτόπτες μάρτυρες, καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων μερών φαίνεται να ανατρέπονται πλήρως. Η κατάθεση τόσο της 49χρονης συλληφθείσας Ολλανδέζας, καθώς και του επίσης συλληφθέντα οδηγού ταξί που την είχε μεταφέρει και την ενέπλεκε στην απαγωγή της 4χρονης Marie-Eleni, κρίθηκαν από ψευδείς ως και ανακριβείς, με αυτήν του ταξιτζή να περιγράφει μόνο τη μισή αλήθεια. Εξάλλου, οι Ανακριτές θεωρούν ως ζήτημα χρόνου την παραδοχή της 49χρονης Ολλανδέζας, που συνελήφθη προχθές και έχει από χθες τεθεί υπό οκταήμερη κράτηση, για την εμπλοκή της στην υπόθεση της απαγωγής της τετράχρονης.

Δείτε τις δηλώσεις του Εκπρ. Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρ. Αγγελίδης για την υπόθεση:
Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» αναφέρεται πως στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει τεθεί η Ολλανδή υπήκοος για εμπλοκή της σε παρόμοια υπόθεση στον Λίβανο, άρα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να μιλάμε για μια καλά επαγγελματικού τύπου πολυεθνική οργανωμένη σπείρα με εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς. Σύμφωνα και με τις παραπάνω δηλώσεις η Αστυνομία θεωρεί πλέον πως βρίσκεται πολύ κοντά στην διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του Νορβηγού πατέρα και της 4χρονης απαχθείσας Marie-Eleni.

ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ... ΜΙΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΤΖΗ

Έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται ο "Π", αναφέρουν πως οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους μαρτυρία πολίτη, ο οποίος το πρωί της απαγωγής είδε στις Χαλεπιανές ένα άσπρο ταξί να αποβιβάζει μία γυναίκα μαζί με την τετράχρονη. Από εκεί τους πήρε άλλο αυτοκίνητο μάρκας Nissan και όπως φαίνεται τους μετέφερε στο Τσέρι.

Ο ταξιτζής ο οποίος συνεχίζει να τελεί υπό κράτηση είχε αναφέρει πως είχε παραλάβει από τη Δασούπολη τον πατέρα με το παιδί και τους πήγε στο Τσέρι, χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε γυναίκα και σε μετεπιβίβαση του παιδιού σε άλλο αυτοκίνητο στις Χαλεπιανές. Χθες το βράδυ οι ανακριτές τον υπέβαλαν σε νέα ανάκριση στη βάση των νέων στοιχείων ώστε να τον εξαναγκάσουν να αποκαλύψει την αλήθεια.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ

Εξάλλου, νεότερες πληροφορίες των ανακριτών θέτουν σε δυσκολότερη θέση την 49χρονη Ολλανδέζα, η οποία, όπως φαίνεται μάλλον είχε πλήρη επίγνωση του σχεδιασμού και της εκτέλεσης της ριψοκίνδυνης επιχείρησης απαγωγής, ενώ δεν θεωρείται ως απίθανο το ενδεχόμενο να γνωρίζει ακόμα και το σημείο που έχει καταφύγει ο Νορβηγός απαγωγέας-πατέρας, Torkel Grimsrud, πιθανότατα μαζί με την 4χρονη Marie-Eleni. Παράλληλα, κατόπιν ερευνών έχει πλέον προκύψει σχέση της Ολλανδέζας με μια άλλη γυναίκα, καταγόμενη από τη Γερμανία η οποία επίσης φαίνεται να είχε συμμετοχή στην ομάδα η οποία οργάνωσε και εκτέλεσε την απαγωγή. Η ομάδα ενεργούσε ως γνωστόν κατόπιν οδηγιών και αδράς αμοιβής του Νορβηγού πατέρα του παιδιού.

Επίσης, βάσει των υπαρχουσών ενδείξεων οι Αρχές έχουν οδηγηθεί στο πρώτο συμπέρασμα ότι υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο για παραπλάνησης των ερευνών της Αστυνομίας, ώστε να θεωρηθεί ότι ο πατέρας και το παιδί είναι στα κατεχόμενα, ενώ πλέον ως πιθανότερο κρίνεται το σενάριο πατέρας και κόρη να παραμένουν στις ελεύθερες περιοχές.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Πονοκέφαλο και προβληματισμό εξάλλου προκαλεί στις Αρχές και η κατάθεση της μητέρας της Marie-Eleni, καθώς υφίστανται ενδείξεις ότι τα όσα συνέβησαν κατά την απαγωγή είναι αρκετά διαφορετικά εν σχέση με την δική της εξιστόριση των γεγονότων, ενδεχομένως επειδή τελούσε υπό σύγχυση και σε σοκ, χωρίς όμως να αποκλείονται και κάποια άλλα ενδεχόμενα. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον «Π» ότι πιθανόν είναι στην απαγωγή να μην υφίσταντο καν μασκοφόροι, ενώ και το μαύρο Range Rover να μην είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση, την ώρα που χθες ο Torkel Grimsrud, μέσω δικηγόρων του στη Νορβηγία, ανέφερε πως το παιδί δεν το πήραν μασκοφόροι, κάτι που πλέον οι ανακριτές θεωρούν ότι ενδεχομένως να είναι και αληθές. .

Με βάσει την στοχευμένη παραπληροφόρηση που έτυχαν οι Αρχές από μέρος των συλληφθέντων για την υπόθεση, οι ανακριτές πλέον δεν θεωρούν καμία μαρτυρία ως αξιόπιστη και αληθή και έτσι κινούνται ερευνώντας ενδελεχώς και την παραμικρή λεπτομέρεια της πολύπλοκης αυτής υπόθεσης.

ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Εξάλλου, σε νέες έρευνες οι οποίες διεξήχθησαν στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το νηπιαγωγείο έξω από το οποίο έλαβε χώρα η απαγωγή, βρέθηκε πλαστική σακούλα στην οποία εντοπίστηκαν κι άλλα ρούχα της τετράχρονης. Όπως αναφέρθηκε στον «Π», βρέθηκε το σακάκι, το παντελόνι και ένα αξεσουάρ για τα μαλλιά. Τα νέα ευρήματα καταδεικνύουν ότι οι απαγωγείς άλλαξαν αμέσως τα ρούχα του παιδιού, ώστε να μην μπορεί να συνδεθεί με την περιγραφή που δόθηκε ως προς την εμφάνισή του. Εικάζεται ότι προχώρησαν και σε αλλαγή των χαρακτηριστικών, ενδεχομένως με απόκρυψη των μαλλιών του με καπέλο.

Πλέον οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και είναι πλέον βάσιμες οι ελπίδες ότι σύντομα θα βρεθεί η τετράχρονη ή θα παραδοθεί ο πατέρας αισθανόμενος τον κλοιό να σφίγγει.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Αστυνομία έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εντοπισμό της τετράχρονης η οποία απήχθηκε πρόσφατα είπε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, προσθέτοντας ότι οι έρευνες για εντοπισμό της βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Νικολάου είπε, μεταξύ άλλων, κληθείς να σχολιάσει το θέμα των ερευνών για τον εντοπισμό της τετράχρονης που απήχθηκε, ότι «είναι γεγονός ότι έχει συγκινήσει ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία. Πρόκειται για ένα θέμα που μας απασχολεί πάρα πολύ και για το οποίο η Αστυνομία έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια» για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και εντοπισμό της τετράχρονης.

Πρόσθεσε ότι οι ανακρίσεις συνεχίζονται και σημείωσε ότι «η μεγαλύτερη μας έγνοια είναι να επιστρέψει η μικρή στη μητέρα της όσο το δυνατό πιο γρήγορα γίνεται».

Ερωτηθείς για την πορεία των ερευνών είπε ότι «βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο, τα πράγματα οδηγούνται προς το καλύτερο και πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις. Μέσα από τις ανακρίσεις προκύπτουν νέα στοιχεία που βοηθούν στην υπόθεση".

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στην κυπριακή κοινωνία ειδικότερα σε αυτά τα θέματα, σημειώνοντας ότι ο κόσμος έχει συγκλονιστεί με την υπόθεση αυτή.

«Αυτό το οποίο συμβαίνει κάνει την κυπριακή κοινωνία να ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη κοινωνία και φαίνεται ότι κάποιες αρχές ακόμα τηρούνται», είπε ο κ. Νικολάου αναφερόμενος στην προθυμία του κόσμου να δώσει πληροφορίες για το θέμα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απαγωγή 4χρονης: Ο ταξιτζής «έδωσε» την Ολλανδέζα - Η διανυκτέρευση και η κούρσα των 100 ευρώ [vid]

Απαγωγή 4χρονης: Τρεις παραμένουν υπό κράτηση – Ελεύθεροι ο βαρυποινίτης και ο ταξιτζής

Απαγωγή 4χρονης: Συνελήφθη και πέμπτος ύποπτος


Απαγωγή 4χρονης: Θρίλερ! Το μήνυμα του καταζητούμενου πατέρα στη μητέρα [vid]

Απαγωγή 4χρονης: Ξετυλίγεται το κουβάρι με τις καταθέσεις των 4 συλληφθέντων - Ο πατέρας της Marie-Eleni έστειλε μήνυμα στην μήτερα [vids]

Απαγωγή 4χρονης: Όλα όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος της μητέρας του μικρού κοριτσιού για την υπόθεση [vid]

Kibris Postasi - απαγωγή 4χρονης: Στα κατεχόμενα εθεάθη ο πατέρας της

Αυτή είναι η 4χρονη που απήχθη μέσα από το νηπιαγωγείο (ΦΩΤΟ)


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Αυτός είναι ο δράστης των σεξουαλικών επιθέσεων στο Γραμμικό Πάρκο - Το σκίτσο της Αστυνομίας [pic]
  2. Πέταξε τα καρφάκια της η Χριστιάνα Αριστοτέλους: Δουλέψαμε με ανθρώπους που έδιναν ψεύτικα θέματα στα περιοδικά και το ξέραμε και το ήξεραν!
  3. Η μετά Μοντανά εποχή, οι «άσσοι στο μανίκι» Αναστασιάδη, και οι «βιαστικοί» σύμβουλοι που ανακοίνωναν τουρκο-ισραηλινό αγωγό
  4. Λευκωσία: Μπλόκο σε 51χρονο με δέκα φορές πάνω από το κανονικό αλκοόλ και χωρίς άδεια κι ασφάλεια
  5. Μαλλιά κουβάρια σε δημοτικό σχολείο! Δασκάλα βιντεοσκόπησε συνάδελφό της για να αποδείξει ότι είναι κλέφτρα
  6. Συνολικά 138 καταγγελίες το 2017 για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων