What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

Παραίτηση-«βόμβα» Χάσικου - Δακρυσμένος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Κυβέρνηση [vid]

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 03.05.2017 | 14:52
Πρώτη δημοσίευση: 03.05.2017 | 11:58

- Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ειδησεογραφική ιστοσελίδα παραιτήθηκε ο ΥΠΕΣ
- Ο ΥΠΕΣ επικαλέστηκε προσωπικά - οικογενειακά ζητήματα
- Προέχει η ανάγκη της οικογένειας ανέφερε δακρυσμένος ο Σωκράτης Χάσικος
- Είχε ξαναϋποβάλλει παραιτήσεις τους περασμένους μήνες οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές από τον ΠτΔ

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ΥΠΕΣ, Σωκράτης Χάσικος για καθαρά οικογενειακούς λόγους, κάτι που είχε πράξει ακόμα 3 φορές και στο παρελθόν.

Δείτε τις δηλώσεις Χάσικου στο ΡΙΚ:

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χάσικος είπε ότι «δεν είναι φήμη ότι παραιτήθηκα. Μίλησα ψες με τον Πρόεδρο και όχι σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Είναι γνωστή η περιπέτεια που περνά η οικογένειά μου τους τελευταίους εννέα μήνες.

Προσπάθησα πολλές φορές με τον Πρόεδρο για να είμαι ειλικρινής. Του είχα ξαναπεί και άλλες τρεις φορές για να παραιτηθώ. Δεν δεχόταν. Σήμερα όμως, όπως είναι η όλη κατάσταση, δεν μου αφήνει καμία άλλη επιλογή. Είναι από τη μια η Κυβέρνηση, το Υπουργείο, οι άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο, αλλά από την άλλη η ανάγκη της οικογένειας».

Οι λόγοι της παραίτησης του κ. Χάσικου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι καθαρά οικογενειακοί, ενώ όπως ανέφερε, ήδη από χθες είχε επικοινωνήσει με τον ΠτΔ, εκφράζοντάς του τις προθέσεις του.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Εσωτερικών, ο Σωκράτης Χάσικος είχε υποβάλει αρκετές φορές την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο αυτή να γίνει αποδεκτή.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΣ

Ο ΠτΔ προτίθεται αυτή την φορά να αποδεχθεί την παραίτηση Χάσικου, οπότε και θα αντικατασταθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο Κ.Ε., Νίκος Χριστοδουλίδης. Ερωτώμενος κατά πόσον ο ΠτΔ προτίθεται να προβεί σε ευρύτερο ανασχηματισμό, ο κ. Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως αν και το θέμα αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, εντούτοις, δεν υπάρχουν προς το παρόν τέτοιες σκέψεις.
ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗ ΥΠΕΣ

Παράλληλα, πληροφορίες άναφέρουν ότι από 1ης Ιουνίου αφυπηρετεί και ο Γενικός Διυθυντής του ΥΠΕΣ, Κώστας Νικολαΐδης. Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε εξάμηνη παράταση για τον κ. Νικολαϊδη για να μπορέσει να διεκπεραιώσει τα της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία βρισκόταν υπό την ευθύνη του, ωστόσο για άγνωστους λόγους, το Προεδρικό δεν αποδέχθηκε την παράταση της θητείας του.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη ενέκρινε 1220 θέσεις για εισακτέους προπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017–2018 και την κατανομή τους στα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου.

Ο αριθμός των νεοεισερχόμενων προπτυχιακών φοιτητών σχετίζεται άμεσα με το συνολικό ύψος των διδάκτρων που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για κάλυψη των διδάκτρων όλων των κοινοτικών προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συγκεκριμένα, βάσει σχετικών Κανονισμών, για κάθε προπτυχιακό φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καταβάλλονται στο πανεπιστήμιο δίδακτρα ύψους 1708,60 ευρώ για κάθε εξάμηνο σπουδών.

Η δαπάνη αυτή καλύπτεται από δαπάνη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι πιστώσεις του εν λόγω κονδυλίου για το οικονομικό έτος 2017 ανέρχονται στα 17,8 εκ. και προβλέπεται ότι επαρκούν για την κάλυψη των προπτυχιακών διδάκτρων που θα προκύψουν από την έγκριση του αριθμού των φοιτητών που εισηγείται το Πανεπιστήμιο Κύπρου για το 2016-‘17.

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Τροχαίο στη Μενεού! Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο
  2. ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Κύπριους μεταξύ των θυμάτων στην Καμπούλ
  3. Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάφο – Οδηγός αυτοκίνητου «έβγαλε» φτερά και προσγειώθηκε σε χαντάκι 3 μέτρων [pics]
  4. Λόττο: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί
  5. Κατεχόμενα: Προς τετρακομματική «κυβέρνηση» - Τα σενάρια για «πρωθυπουργό» και «υπουργεία»
  6. Κατόπιν εορτής κινητοποίηση και... τροχοκάθισμα για την ΑμεΑ μαθήτρια - Τι καταγγέλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών