What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

Kομματική πειθαρχία από Λιλλήκα: Εκτός Συμμαχίας όποιος δεν σεβαστεί την απόφαση για τις Προεδρικές

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 05.05.2017 | 14:49
Πρώτη δημοσίευση: 05.05.2017 | 11:43

- Λιλλήκας: "Θέτει αυτομάτως εαυτόν εκτός Κινήματος όποιος δεν σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας των συλλογικών οργάνων της Συμμαχίας Πολιτών για τις Προεδρικές"
- Προσεχώς επίσημη εξαγγελία υποψηφιότητας Λιλλήκα όταν επικυρωθεί η απόφαση από την Ανώτατη Σύγκλητο
- Τι απαντά ο Γ. Λιλλήκας για τις εσωκομματικές αντιδράσεις στην δική του υποψηφιότητα
- Οι κινήσεις Έιντε και τα απαισιόδοξα μηνύματα στο Κυπριακό

Όποιος δεν σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας των συλλογικών οργάνων της Συμμαχίας Πολιτών για τις Προεδρικές Εκλογές θέτει αυτομάτως εαυτόν εκτός Κινήματος, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας πως η εξαγγελία της δικής του υποψηφιότητας θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα όταν επικυρωθεί η απόφαση από την Ανώτατη Σύγκλητο.

Στο Κυπριακό, ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε περίεργη την ταχύτητα των ενεργειών του κ. Έιντε για συνάντηση σήμερα με τον ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας πως αυτό μπορεί να θεωρηθεί είτε ως ενημέρωση για αδιέξοδο είτε ως ενημέρωση για ενδεχόμενη νέα Διάσκεψη στη Γενεύη.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του Κινήματος, και ερωτηθείς αρχικά πότε θα γίνει η εξαγγελία της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Λιλλήκας είπε πως ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα η ενημέρωση των επαρχιακών Επιτροπών, χθες ενημερώθηκε η επαρχιακή της Λευκωσίας και μετά την προγραμματισμένη συνεδρία της Πολιτικής Συγκλήτου θα προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης Ανώτατης Συγκλήτου.

Ερωτηθείς γύρω από τις αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί από στελέχη της Συμμαχίας για τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως είναι σεβαστή η διαφορετική άποψη, η διαφωνία και η κριτική. Αλλά, σημείωσε, ακόμα πιο σεβαστή είναι η απόφαση της πλειοψηφίας. “Είναι αδύνατο να λειτουργήσει ένα συλλογικό Κίνημα, όπως και μια οργανωμένη κοινωνία, αν δεν εφαρμόζονται οι αρχές της Δημοκρατίας, κατά τις οποίες όταν δεν είναι εφικτή η ομοφωνία αποφασίζει η πλειοψηφία”, είπε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως αυτό που αναμένει είναι πως όλοι θα σεβαστούν την απόφαση της πλειοψηφίας, και όσοι υποσκάψουν την απόφαση αυτή θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός Κινήματος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει διαδικασία διαγραφής στο Κίνημα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως πρώτα θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε κατά πόσον θα υπάρξει τέτοια δημόσια υπόσκαψη και αν θα υπάρξει, τότε αυτός που δεν θα σεβαστεί την απόφαση θέτει εαυτόν εκτός Συμμαχίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή συνάντηση του Εσπεν Μπαρθ Έιντε με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Λιλλήκας είπε πως είναι περίεργη η ταχύτητα με την οποία κινείται ο κ. Έιντε, οι ενέργειες του οποίοι δεν συνάδουν με τα όσα δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Παίρνουμε απαισιόδοξα μηνύματα για στασιμότητα στις συνομιλίες ενώ ταυτόχρονα βγαίνουν στην επιφάνεια πληροφορίες για νέα Διάσκεψη στη Γενεύη χωρίς να έχει έρθει καμία αλλαγή στην τουρκική στάση, την ώρα που η Τουρκία μας απειλεί με casus belli αν προχωρήσουμε στο ενεργειακό μας πρόγραμμα, διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ και λίγο πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτός των συνομιλιών βλέπουμε τον κ. Έιντε να μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για ενημέρωση του ΓΓ”, είπε, και σημείωσε πως προκαλεί ερωτηματικά ποια θα είναι αυτή η ενημέρωση και σε τι αποσκοπεί.

Όπως είπε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, είτε ο κ. Έιντε θα ενημερώσει τον κ. Γκουτέρες για αδιέξοδο στο Κυπριακό είτε για μια νέα διάσκεψη στη Γενεύη, και πρόσθεσε πως θα αναμένει την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου πριν τις 17 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιλλήκας - «Ενδιάμεσος»: Έλλειψη εμπειρίας και «βιογραφικού» στην υποψηφιότητα Παπαδόπουλου - Αναφορά περί «διαρροής» στελεχών της Συμμαχίας

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Το post με τα υπονοούμενα για όσους ψαχουλεύουν τις ζωές των άλλων
  2. CNNTurk: Το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου να μοιράσουν την ΑΟΖ στα ανοιχτά της Αττάλειας
  3. «Μαύρο» εκ Βουλγαρίας σε κυπριακούς δέκτες - Η απάντηση της εταιρείας
  4. Προεδρικές Εκλογές: Το μανιφέστο του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης»
  5. Προεδρικές Εκλογές - «Πυρά» Μαλά κατά Παπαδόπουλου: «Δεν δέχομαι μαθήματα αξιοπιστίας»
  6. Προεδρικές Εκλογές - Θεοχάρους: Εκκωφαντικό πυροτέχνημα οι Τριμερείς του τελευταίου τριμήνου