Γεν. Εισαγγελέας: Απέσυρε την έφεση στην απόφαση του Εργατικού Δικαστηρίου για εκπαιδευτικούς

Αναβλήθηκε για 15 ημέρες η συζήτηση του νομοσχεδίου και του κανονισμού για τη διαδικασία πρόσληψης με το νέο σύστημα διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση για να συζητηθούν εκ νέου από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, λόγω του ότι ο Γενικός Εισαγγελέας απέσυρε την έφεση που κατέθεσε σε σχέση με την απόφαση του Εργατικού Δικαστηρίου με την οποία οι συμβασιούχοι και αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί, με υπηρεσία που ξεπερνά τους 30 μήνες, καθίστανται αορίστου χρόνου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής των νομοθετήματα στην Επιτροπή. Πρόσθεσε ότι υπάρχει απόφαση από τη Γενική Εισαγγελία ότι αποσύρεται η έφεση. Ανέφερε ακόμα ότι όλοι οι επηρεαζόμενοι εκπαιδευτικοί είναι αορίστου χρόνου και η ψήφιση των νομοθετημάτων επείγει επειδή θα υπάρξει πρόβλημα στη διενέργεια των εξετάσεων για τις νέες προσλήψεις.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ συμφωνεί με την αναβολή ώστε να μπορέσει η Επιτροπή Παιδείας να συζητήσει με τον Υπουργό Παιδείας τα δεδομένα, στη βάση της επιστολής του Υπουργού Παιδείας προς την Επιτροπή που αφορά του εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου ανέφερε ότι με την αναβολή θα δοθεί η δυνατότητα στον Υπουργό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Πρόσθεσε ότι “επιμένουμε ότι ο Υπουργός πρέπει να έρθει με το νομοσχέδιο και τους κανονισμούς ξανά στην Επιτροπή.

Ταυτόχρονα παρατήρησε ότι είναι προς τιμή του Υπουργού που τήρησε τη δέσμευσή του και απεσύρθη η έφεση στην απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών. Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι κατόπιν τούτων πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις στα νομοθετήματα.

Η αναβολή ζητήθηκε από τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Πανίκο Λεωνίδου, ο οποίος είπε πως αυτή ζητείται για να εξεταστούν τα νομοθετήματα με τα νέα δεδομένα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και το καθεστώς αορίστου χρόνου.

Η αναβολή είναι για 15 ημέρες επειδή την προσεχή Παρασκευή δεν θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής.