What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ· ΣΙΣΙ· ΜΑΝΔΡΑ·

INFO

07.05.2017 | 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 07.05.2017 | 17:44

Εκλογές ΕΔΕΚ - Σιζόπουλος: «Καρφί» για Αναστασιάδη μετά την κάλπη

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Από αύριο η ΕΔΕΚ θα πορευθεί στην κατεύθυνση των όσων έχει ήδη δρομολογήσει και κυρίως στο θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας των κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές και στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στη Λεμεσό.

Όπως είπε ο κ.Σιζόπουλος, ο οποίος επαναδιεκδικεί εκλογή του στην Προεδρία της ΕΔΕΚ, "μέσα σε συνθήκες απόλυτης δημοκρατίας και διαφάνειας, ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΔΕΚ, με την εκλογή της ηγεσίας και των υπολοίπων μελών της Κεντρικής Επιτροπής".

Ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος "για τη μαζική προσέλευση, τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίον ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς επίσης την εφορευτική επιτροπή, τόσο την Κεντρική όσο και τις Επαρχιακές, και όλους τους εθελοντές που σήμερα συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια".

"Από αύριο η ΕΔΕΚ θα πορευθεί στην κατεύθυνση των όσων έχει ήδη δρομολογήσει και κυρίως στο θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας των κομμάτων που επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή και των πέντε αν είναι δυνατόν για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, καθώς και τη συμβολή και την προσπάθεια μας, όσον αφορά τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού", συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ακόμη πως "σταθερός και αμετάθετος στόχος μας είναι η δημοκρατική, βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος".

"Ο ΠτΔ παραδέχθηκε την αποτυχία των συνομιλιών"

Στις δηλώσεις του, ο Μαρίνος Σιζόπουλος υποστήριξε πως "όσον αφορά τη διαδικασία των συνομιλιών, νομίζω ότι ήδη ο ΠτΔ παραδέχθηκε, εμμέσως πριν σαφώς, στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ότι αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται με αποτυχία".

Δυστυχώς, όμως, συνέχει, η αποτυχία αυτή βαραίνει και τη δική μας πλευρά, "γιατί τόσο ο Πρόεδρος όσο και αυτοί που στήριξαν αυτή τη διαδικασία, δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τις προτάσεις τις οποίες η ΕΔΕΚ είχε καταθέσει όσον αφορά και τη μορφή του διαλόγου, πως θα έπρεπε να είχε γίνει, και τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί και κυρίως ότι δεν θα έπρεπε να είχαμε εγκλωβιστεί σε μια πενταμερή διάσκεψη, η οποία σήμερα αποδεικνύεται, όχι απλά αποτυχημένη, αλλά με εν δυνάμει κινδύνους που μπορεί να προκληθούν στη δική μας πλευρά μέσα από τη διαδικασία όπως αυτή έχει δρομολογηθεί".

Σε ό,τι αφορά τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως από την πρώτη στιγμή η ΕΔΕΚ είχε προβλέψει και είχε εντοπίσει "τη μεροληψία την οποίαν επιδεικνύει και την απαράδεκτη στάση του όσον αφορά τη διαδικασία των συνομιλιών", υπενθυμίζοντας ότι το Κίνημα είχε ζητήσει την αποπομπή του "δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση από τον ΠτΔ".

Δεν δικαιολογείται, είπε ο κ.Σιζόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, να παρεμβαίνει σε τομείς εκτός της αρμοδιότητας του και πολύ περισσότερο να μετατρέπεται σε διαμεσολαβητή ανάμεσα σε απαράδεκτες και προκλητικές θέσεις προς την ΕΕ.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Έξαλλη η Κωνσταντίνα Ευριπίδου: «Θα κινηθώ νομικά»! [vid]
  2. Κακοπετριά: Χαμός για βανδαλισμούς από μαθητές - «Δεν είμαστε εγκληματίες» [pics]
  3. Η ιστορική επίσκεψη Σίσι στην Κύπρο - Διαπραγματεύσεις για αγωγό από το «12» σε αιγυπτιακά τερματικά [pics, vids]
  4. Κατεχόμενα: Τόσο αυξήθηκε ο «εκλογικός» πληθυσμός
  5. Νικόλας Παπαδόπουλος: Σε τέλμα η ενεργειακή πολιτική
  6. Φώφη Γεννηματά στο «τιμόνι» της ελληνικής Κεντροαριστεράς με ποσοστό 57%