What's hot? ΠΑΡΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΧΙΟΝΙΑ· ΣΚΟΠΙΑΝΟ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

Απαγωγή 4χρονης: Αποκαλύψεις από DNA και κάμερες

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 09.05.2017 | 11:42
Πρώτη δημοσίευση: 08.05.2017 | 15:08

- Διάταγμα 8ήμερης κράτησης στον 46χρονο Παφίτη για εμπλοκή του στην απαγωγή της Marie-Eleni
- Άφαντοι για 12η ημέρα παραμένουν πατέρας και κόρη με τις Αρχές να εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο
- Δεν κράτησε την υπόσχεσή του να επικοινωνήσει εντός 1 εβδομάδος ο 49χρονος Νορβηγός πατέρας
- Εκπρ. Τύπου Αστυνομίας: Προκύπτουν συνεχώς και νέα στοιχεία στην πολυδαίδαλη υπόθεση

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης, για άλλες οκτώ ημέρες, του 44χρονου από το Τσέρι - ο οποίος φέρεται ως ο οργανωτής της απαγωγής της 4χρονης - και του επίσης 44χρονου οδηγού ταξί από τη Λεμεσό, οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, το Δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτηση του 46χρονου από την επαρχία Πάφου, ο οποίος επίσης συνελήφθη σε σχέση με την απαγωγή που διαπράχθηκε στις 27 Απριλίου έξω από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και τελεί ήδη υπό οκταήμερη κράτηση μια 49χρονη από την Ολλανδία το διάταγμα κράτησης της οποίας λήγει την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, διενεργήθηκαν εξετάσεις στο σημείο όπου ο οδηγός ταξί υπέδειξε ότι παρέλαβε με το όχημα του την ανήλικη με τον πατέρα της και εντοπίστηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Από επιθεώρηση που έτυχε το εν λόγω κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαίνεται ότι, η ώρα 08.45 όχημα μάρκας Hyundai σκούρου χρώματος με φιμέ παράθυρα σταθμεύει για λίγα λεπτά σε ανοικτό οικόπεδο πλησίον του σημείου που υποδείχτηκε και από αυτό αποβιβάζεται ένας ψηλός άνδρας.

Ο εν λόγω άντρας φέρει άσπρη κοντομάνικη μπλούζα (πουκάμισο) και από μέσα δεύτερη μπλούζα μαύρου χρώματος. Μετά από πάροδο λίγων λεπτών, ο εν λόγω άντρας επιβιβάστηκε ξανά στο αυτοκίνητο και το στάθμευσε σε ανοικτό καλυμμένο χώρο στάθμευσης γειτνιάζουσας πολυκατοικίας.

Η ώρα 09.46 της ίδιας ημέρας καταγράφεται ένα όχημα ΤΑΞΙ, μάρκας MERCEDES, άσπρου χρώματος, που ομοιάζει με αυτό του 44χρονου οδηγού ταξί να σταματάει έξω από την συγκεκριμένη πολυκατοικία. Την ίδια στιγμή από τον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, σύμφωνα πάντα με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, καταγράφεται να εξέρχεται ένα εύσωμο πρόσωπο, πιθανόν άντρας, κρατώντας στην αγκαλιά του ένα παιδί.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πρόσωπο επιβιβάζεται στο όχημα ταξί εισερχόμενος από την αριστερά πίσω πόρτα, δηλαδή πίσω από τη θέση του συνοδηγού. Μόλις γίνεται η επιβίβαση το όχημα ΤΑΞΙ, αφού κάνει επαναστροφή, αποχωρεί από την ίδια κατεύθυνση που ήρθε. Μετά την αποχώρηση του οχήματος ΤΑΞΙ, καταγράφεται το όχημα μάρκας Hyundai, σκούρου χρώματος, να αποχωρεί η ώρα 10.14 από τον πιο πάνω χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας.

Ο 46χρονος από την Πάφο, όπως αναφέρεται στο αίτημα προσωποκράτησης του, ανακρίθηκε προφορικά για την υπόθεση αρνούμενος οποιαδήποτε ανάμειξη. Ερωτηθείς για το όχημα μάρκας Hyundai χρώματος μαύρου ανάφερε ότι αυτό ανήκει σε φίλη του, δηλαδή την εγγεγραμμένη ιδιοκτήτρια με την οποία είναι φίλοι εδώ και 13 χρόνια και ότι την περασμένη Παρασκευή 28/04/17 ή Σάββατο 29/04/17 ο ίδιος το μετέφερε σε συγκεκριμένο υποστατικό μηχανικού στην Επαρχία Λεμεσού.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν εντοπίστηκε το συγκεκριμένο υποστατικό μηχανικού και εντοπίσθηκε σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο απέναντι από το μηχανουργείο το πιο πάνω αναφερόμενο όχημα. Την 06/05/17 παραλήφθηκε και μεταφέρθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας για έρευνα και για να τύχει επιστημονικών εξετάσεων. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πιο πάνω γκαράζ αυτοκινήτων ο οποίος μετέβηκε στο μέρος, το εν λόγω αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο εκεί εδώ και μια εβδομάδα περίπου αφού μεταφέρθηκε εκεί από τον ύποπτο. Την 07/05/17 στο Αρχηγείο Αστυνομίας, στην παρουσία του υπόπτου ερευνήθηκε το πιο πάνω όχημα μάρκας Hyundai όπου παραλήφθηκαν αρκετά τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Από περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε στα δεδομένα συγκεκριμένου κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης διαφάνηκε ότι, τις δυο προηγούμενες ημέρες πριν την αρπαγή, δηλαδή στις 25/04/2017 και 26/04/2017, καταγράφεται όχημα, μάρκας Hyundai ίδιου τύπου με το προαναφερθέν να ακολουθεί το όχημα της μητέρας κατά τη μεταφορά την ανήλικης στο νηπιαγωγείο.

Όσον αφορά το όχημα μάρκας Range Rover που είχε καταγραφεί από το συγκεκριμένο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης διαφάνηκε ότι, κινείται στον εν λόγω δρόμο, χωρίς να σταματήσει στο σημείο που ανευρέθηκαν τα παπούτσια της ανήλικης και αυτό περνά μετά το προαναφερθέν όχημα, μάρκας Hyundai.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε επίσης ότι σήμερα παραλήφθηκε προκαταρκτική έκθεση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής σύμφωνα με την οποία: Από την εξέταση προσωπικού αντικείμενου της ανήλικης (ρούχο) που παραδόθηκε από την μητέρα της, απομονώθηκε γενετικό υλικό με μονό θήλυ γενετικό προφίλ. Από τεκμήριο (τρίχα) που παραλήφθηκε από το όχημα μάρκας NISSAN, το οποίο χρησιμοποιείται από τον 44χρονο από το Τσέρι απομονώθηκε μικτό γενετικό υλικό με θήλυ κύρια δότρια. Από τεκμήριο(τσιμπιδάκι μαλλιών) που παραλήφθηκε στις 2/5/2017 από το σημείο όπου ο οδηγός ταξί παρέλαβε την ανήλικη για να την μεταφέρει στο Τσέρι εντοπίσθηκε μεικτό γενετικό υλικό.

Αφού συγκρίθηκαν τα πιο πάνω τεκμήρια διαφάνηκε ότι, το προσωπικό αντικείμενο της ανήλικης, δηλαδή το ρούχο και το τεκμήριο που παραλήφθηκε από το όχημα του 44χρονου από το Τσέρι, δηλαδή η τρίχα, συσχετίζονται με το τεκμήριο που παραλήφθηκε στις 02/05/17, δηλαδή το τσιμπιδάκι μαλλιών. Συγκεκριμένα στην έκθεση του Ι.Ν.Γ..Κ. αναφέρεται ότι, το γενετικό προφίλ του μεικτού γενετικού υλικού που απομονώθηκε από το τεκμήριο που παραλήφθηκε τη 02/05/17 (τσιμπιδάκι μαλλιών) περιλαμβάνει γενετικό υλικό τόσο από την κύρια δότρια του προσωπικού αντικειμένου της ανήλικης (ρούχο) όσο και από την κύρια δότρια του τεκμηρίου (τρίχα) που εντοπίσθηκε στο αυτοκίνητο του 44χρονου φερόμενου ως οργανωτή της απαγωγής.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 46χρονου υπόπτου εντοπίστηκαν δύο φύλλα κόλλας όπου αναγράφονταν ονόματα και αριθμοί τηλεφώνων. Θα διενεργηθούν, όπως είπε, εξετάσεις στα εν λόγω ονόματα και τηλέφωνα για να διαφανεί η σχέση του με τους δύο 44χρονους υπόπτους καθώς και με την Ολλανδή που τελεί υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση ή και με τον καταζητούμενο πατέρα της ανήλικης.

Ανέφερε ότι αναζητείται η ανήλικη, καταζητείται ο πατέρας της ανήλικης και αναζητούνται ακόμη τουλάχιστον 5 ύποπτα πρόσωπα.

Εναντίον των υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, αρπαγή ανήλικου προσώπου, απαγωγής νεαρής γυναίκας ηλικίας κάτω των δεκαέξι χρόνων και επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Τα ίχνη της ανήλικης και του Νορβηγού πατέρα της, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση, δεν έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί παρά τις εντατικές έρευνες της Αστυνομίας που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από την πρώτη στιγμή που καταγγέλθηκε η εξαφάνιση της από τη μητέρα της.

Ο πατέρας, εναντίον του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, σε email που είχε αποστείλει στην πρώην σύζυγο του και μητέρα της ανήλικης την ημέρα της απαγωγής είχε πει ότι θα περνούσε μια εβδομάδα μαζί με την κόρη τους και μετά θα επικοινωνούσε με τους δικηγόρους του για να διευθετήσουν την κηδεμονία της μικρής, κάτι που δεν φαίνεται να έχει πράξει μέχρι στιγμής.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί άλλα τρία πρόσωπα τα οποία αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθερα λόγω του ότι δεν είχε προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό εναντίον τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απαγωγή 4χρονης: «Πλοκάμια» και στην Πάφο οι απαγωγείς

Απαγωγή 4χρονης: Σύλληψη Γερμανίδας - Μισές αλήθειες από τον οδηγό ταξί [vid]

Απαγωγή 4χρονης: Ο ταξιτζής «έδωσε» την Ολλανδέζα - Η διανυκτέρευση και η κούρσα των 100 ευρώ [vid]

Απαγωγή 4χρονης: Τρεις παραμένουν υπό κράτηση – Ελεύθεροι ο βαρυποινίτης και ο ταξιτζής

Απαγωγή 4χρονης: Συνελήφθη και πέμπτος ύποπτος


Απαγωγή 4χρονης: Θρίλερ! Το μήνυμα του καταζητούμενου πατέρα στη μητέρα [vid]

Απαγωγή 4χρονης: Ξετυλίγεται το κουβάρι με τις καταθέσεις των 4 συλληφθέντων - Ο πατέρας της Marie-Eleni έστειλε μήνυμα στην μήτερα [vids]

Απαγωγή 4χρονης: Όλα όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος της μητέρας του μικρού κοριτσιού για την υπόθεση [vid]

Kibris Postasi - απαγωγή 4χρονης: Στα κατεχόμενα εθεάθη ο πατέρας της

Αυτή είναι η 4χρονη που απήχθη μέσα από το νηπιαγωγείο (ΦΩΤΟ)




   Διαδώστε αυτό το άρθρο



Σχετικά άρθρα

  1. Αυτός είναι ο δράστης των σεξουαλικών επιθέσεων στο Γραμμικό Πάρκο - Το σκίτσο της Αστυνομίας [pic]
  2. Πέταξε τα καρφάκια της η Χριστιάνα Αριστοτέλους: Δουλέψαμε με ανθρώπους που έδιναν ψεύτικα θέματα στα περιοδικά και το ξέραμε και το ήξεραν!
  3. Η μετά Μοντανά εποχή, οι «άσσοι στο μανίκι» Αναστασιάδη, και οι «βιαστικοί» σύμβουλοι που ανακοίνωναν τουρκο-ισραηλινό αγωγό
  4. Λευκωσία: Μπλόκο σε 51χρονο με δέκα φορές πάνω από το κανονικό αλκοόλ και χωρίς άδεια κι ασφάλεια
  5. Μαλλιά κουβάρια σε δημοτικό σχολείο! Δασκάλα βιντεοσκόπησε συνάδελφό της για να αποδείξει ότι είναι κλέφτρα
  6. Συνολικά 138 καταγγελίες το 2017 για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων