What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ· ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ· ΚΟΜΑΝΤΟΣ·

INFO

13.05.2017 | 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 13.05.2017 | 21:06

Προεδρικές Εκλογές: «Δεν μας απασχολεί ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Δεν απασχολεί το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ποιός θα είναι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές του 2018, “αφού θα είναι ένας υποψήφιος στη βάση των προδιαγραφών που έθεσε το ΑΚΕΛ, που αποκλείουν τη συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρός του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις πριν την έναρξη ανοικτής συζήτησης για την ιατρική κάνναβη που διοργάνωσε η νεολαία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο κ. Περδίκης είπε ότι “εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων ούτε μας απασχολεί ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι χώρων οι οποίοι ήδη έχουν αποκλείσει κάθε συνεργασία μαζί μας, όπως το ΑΚΕΛ”.

“Δεν μας απασχολεί ποιός θα είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ αφού θα είναι ένας υποψήφιος στη βάση των προδιαγραφών που έθεσε το ΑΚΕΛ, που αποκλείουν τη συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων”, είπε ο κ. Περδίκης.

Μας ενδιαφέρει, είπε, “να εργαστούμε πάνω στο πρόγραμμα των προτάσεών μας για κυβερνητική πολιτική το οποίο θα θέσουμε υπόψη εκείνων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας για να δούμε αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας".

Γενικό Σχέδιο Υγείας

Σε δήλωσή του για το ΓεΣΥ ο κ. Περδίκης, είπε ότι “έχει φθάσει ο κόμπος στο κτένι, η Βουλή πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφίσει άμεσα το ΓεΣΥ”.

Πρόσθεσε ότι “οποιεσδήποτε αδυναμίες και προβληματισμούς μπορούμε να τους δούμε στη συνέχεια”.

Σημείωσε ότι “η ανάγκη για ένα ΓεΣΥ είναι απόλυτα επιτακτική και δεν χωράει άλλη καθυστέρηση”.


Κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς
---------------
Για το θέμα της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, ο κ. Περδίκης είπε πως “ήδη αρχίσαμε ένα διάλογο με το Υπουργείο Υγείας αλλά και στη Βουλή θα εργαστούμε για να πετύχουμε να ψηφιστεί ένας κανονισμός για τη χρήση της ιατρικής κάνναβης που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες των καρκινοπαθών και άλλων ασθενών”.

Πρόσθεσε πως "εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν αρκετά κενά σε αυτό τον κανονισμό και για αυτό θα εργαστούμε συστηματικά”.

'Οπως είπε ο κ. Περδίκης, “είμαστε πολύ κοντά στο να επιτευχθεί ο στόχος που έθεσε η Νεολαία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για να αξιοποιηθεί αυτό το εργαλείο για την ανθρώπινη υγεία που είναι η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς”.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων αναφέρθηκε “σε τραγικές στιγμές που ζήσαμε” με θετική όμως έκβαση και τη δικαίωση καρκινοπαθούς ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη λόγω της απαγόρευσης χρήσης κάνναβης, η οποία ενδεχομένως θα τον κρατούσε στη ζωή.

“Ήταν καθοριστική αυτή η περίπτωση που έσπρωξε τελικά τους αρμόδιους να αλλάξουν στάση και είμαστε τώρα στο στάδιο εκείνο που συζητείται και θα κατατεθεί στη Βουλή σύντομα κανονισμός που να επιτρέπει τη χρήση κανναβιούχων ουσιών για θέματα υγείας”, είπε ο κ. Περδίκης.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι οι καρκινοπαθείς χρειάζονται τα κανναβιούχα φάρμακα και πρέπει επιτέλους οι αποφάσεις της πολιτείας να έχουν επίκεντρο τους ασθενείς, να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ασθενών και να μην εμμένουν σε προκαταλήψεις και ταμπού.

Πηγή; ΚΥΠΕ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αβέρωφ Νεοφύτου: «Για τον Αναστασιάδη μιλούν τα έργα του»
  2. Δημοσκόπηση για Προεδρικές εκλογές: Σαφές προβάδισμα Αναστασιάδη – Ακολουθούν Παπαδόπουλος και Μαλάς
  3. Κατεχόμενα: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Γκεζιτσί - Σαϊγκιλί
  4. «Για την ονομαστική εορτή του Προέδρου το ΑΚΕΛ έστειλε δώρο άλλη μια μπετονιέρα λάσπης»
  5. «Φιάσκο τα κατά φαντασία σκάνδαλα που επικαλείται το ΑΚΕΛ»
  6. Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Ανέκδοτο είναι η κα Χαραλαμπίδου»