What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

15.05.2017 | 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 15.05.2017 | 14:58

Ποια λάδια είναι καλύτερα για τηγάνισμα – Ποια να αποφεύγετε

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στον καθορισμό της αντίστασης του κάθε ελαίου στην οξείδωση και την τάγγιση, τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι ο σχετικός βαθμός κορεσμού των λιπαρών οξέων σε αυτό.

Όταν μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία (όπως το τηγάνισμα) πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια που είναι σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα. Όταν τα λάδια υφίστανται οξείδωση, αντιδρούν με το οξυγόνο για να σχηματίσουν ελεύθερες ρίζες και επιβλαβείς ενώσεις, που σίγουρα δεν πρέπει να καταναλώνετε.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Λάδι για τα θύματα του Μαρί
  2. Στην φυλακή οι επικίνδυνοι απατεώνες που νόθευαν ελαιόλαδα - Ποιες μάρκες κρύβουν κινδύνους για την υγεία [pics]
  3. Λάδι για τηγάνισμα: Τι ισχύει με το ελαιόλαδο και τα άλλα λάδια – Ποια να προσέχετε
  4. Ποια λάδια είναι καλύτερα για τηγάνισμα - Ποια να αποφεύγετε