What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

Περδίκης - «Ενδιάμεσος»: Προσεχώς αποστολή του πλαισίου πολιτικής συνεργασίας προς Ν. Παπαδόπουλο

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 15.05.2017 | 17:09
Πρώτη δημοσίευση: 15.05.2017 | 13:23

- Εντός εβδομάδος αποστέλλουν οι Οικολόγοι το πλαίσιο πολιτικής προς τους 2 υποψηφίους του "Ενδιάμεσου"
- "Μήλος της Έριδος" το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην διελκυστίνδα του "Ενδιάμεσου χώρου"
- Περδίκης: Αν αποσταλλεί παρόμοιο αίτημα από τη Συμμαχία Πολιτών θα αντιμετωπιστεί θετικά
- Ήδη ωστόσο ο κ. Περδίκης έχει προσωπικά εκφραστεί υπέρ της κοινής υποψηφιότητας Ν. Παπαδόπουλου

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αποσταλεί στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο το πλαίσιο πολιτικής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δήλωσε ο Πρόεδρός του Γιώργος Περδίκης, ο οποίος είπε επίσης ότι θετικά θα αντιμετωπιστεί και αίτημα του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα για το πλαίσιο.

Την ίδια ώρα, τοποθετούμενος στο θέμα της αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, εκτίμησε ότι γίνεται κυρίως για να δημιουργηθούν προεκλογικές δυναμικές.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «εμείς σήμερα έχουμε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών». Πρόσθεσε ότι «ολοκληρώνουμε το πλαίσιο προτάσεων πολιτικής για τη διακυβέρνηση της χώρας και πιστεύω ότι εντός της εβδομάδας θα μπορέσουμε να αποστείλουμε αυτό το πλαίσιο πολιτικής στον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Νικόλα Παπαδόπουλο για να ξεκινήσει η μεταξύ μας συζήτηση».

Σε ερώτηση αν το πλαίσιο πολιτικής θα σταλεί και στον κ. Λιλλήκα, απάντησε ότι «αν απευθυνθεί και ο κ. Λιλλήκας θα τον αντιμετωπίσουμε θετικά», σημειώνοντας ότι δεν έχει προσεγγίσει το Κίνημα μέχρι στιγμής.

Σε επιπρόσθετη ερώτηση για το θέμα, είπε ότι θα συζητήσουμε και αυτό το θέμα στην Πολιτική Επιτροπή «γιατί έμεινε ως υπόλοιπο από την προηγούμενη μας συνεδρίαση η καταληκτική μας απόφαση επί του συγκεκριμένου ζητήματος, τώρα που έχουμε και δεύτερη υποψηφιότητα».

«Ο χρονικός μας ορίζοντας είναι όχι περισσότερο από τον Οκτώβριο», είπε απαντώντας σε ερώτηση για τη λήψη απόφασης στήριξης συγκεκριμένου υποψηφίου. Πρόσθεσε ότι «μπορεί να είναι και πιο νωρίς για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό».

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανέφερε ακόμη ότι «όσον αφορά το Κυπριακό βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μια αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ». «Θεωρούμε ότι αυτή η αντιπαράθεση είναι ακόμη ένα στοιχείο μιας πρόωρης προεκλογικής ατμόσφαιρας. Γίνεται κυρίως για να δημιουργηθούν προεκλογικές δυναμικές. Έχει προεκλογικό άρωμα και προεκλογική αφετηρία», πρόσθεσε. Εμείς, συνέχισε, «θεωρούμε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση, επί της ουσίας, του Προέδρου Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις, δεν έχει απεγκλωβιστεί από τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που λέγονται αλλιώς συγκλίσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Και με δεδομένο αυτό ως αντίληψη και ως διαπίστωση, είπε, «θεωρούμε ότι όλη αυτή η αντιπαράθεση έχει να κάνει μόνο με προεκλογικές σκοπιμότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προεδρικές εκλογές - Λιλλήκας: Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα - Η έκκληση και οι απόντες [pics]

Στην τελική ευθεία το ΑΚΕΛ σε αναζήτηση ανεξάρτητου «προοδευτικού» υποψηφίου για τις προεδρικές

Συνάντηση συντονισμού Νικόλα με Σιζόπουλο και Θεοχάρους για κοινή γραμμή «πλεύσης»

   Διαδώστε αυτό το άρθρο



Σχετικά άρθρα

  1. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Το post με τα υπονοούμενα για όσους ψαχουλεύουν τις ζωές των άλλων
  2. CNNTurk: Το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου να μοιράσουν την ΑΟΖ στα ανοιχτά της Αττάλειας
  3. Προεδρικές Εκλογές: Το μανιφέστο του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης»
  4. «Μαύρο» εκ Βουλγαρίας σε κυπριακούς δέκτες - Η απάντηση της εταιρείας
  5. Προεδρικές Εκλογές - «Πυρά» Μαλά κατά Παπαδόπουλου: «Δεν δέχομαι μαθήματα αξιοπιστίας»
  6. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: «Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη»