What's hot? GOOGLE· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

Νίκος Κατσουρίδης: Καμία πρόταση ακόμα για υποψηφιότητα στις Προεδρικές

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 15.05.2017 | 18:28
Πρώτη δημοσίευση: 15.05.2017 | 14:01

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Ράδιο Πρώτο παραχώρησε ο Νίκος Κατσουρίδης, μιλώντας μεταξύ άλλων και για το φλέγον ζήτημα περί ενδεχόμενης πρότασης να είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές του 2018

Ο Νίκος Κατσουρίδης ανέφερε ερωτώμενος σχετικά στο Ράδιο Πρώτο και την εκπομπή «Όλα στο Φως», ότι έχει υπάρξει περίπτωση όπου οι τοποθετήσεις των μελών του κόμματος άλλαξαν πρόταση-εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας του ΑΚΕΛ.

Μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Κατσουρίδης έκανε αναφόρα και στην Προεδρολογία, καθώς και στην πιθανή επιλογή του ΑΚΕΛ εν όψει Προεδρικών Εκλογών τον Φεβρουάριο του 2018.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσουρίδη, όποια και να είναι η επιλογή του ΑΚΕΛ, σημασία έχει να συνάδουν οι θέσεις και το πρόγραμμα διακυβέρνησης του όποιου υποψηφίου με αυτά που θέλει ο ψηφοφόρος του ΑΚΕΛ και αυτά που προνοεί το προγραμματικό συνέδριο του κόμματος. Αυτό είναι το σημείο κλειδί, αναφέρει ο πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ. "Το σημαντικό είναι οι αρχές της συνεργασίας για Προεδρικές να είναι σύμφωνες με την απόφαση του Προγραμματικού Συνεδρίου".

Σε ερώτημα κατά πόσο η περίοδος προσφέρεται για μια μη κομματική υποψηφιότητα, ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε ότι υπάρχει όντως επιθυμία από μεγάλη μερίδα πολιτών για εμπλοκή μη κομματικών στελεχών στην πολιτική ζωή του τόπου. Εντούτοις όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κατ’ ανάγκη να λάβει σάρκα και οστά ένα τέτοιο σενάριο, προσέθεσε. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν έχει αντιληφθεί ο ίδιος να υπάρχει τελική απόφαση αυτή τη στιγμή από πλευράς ΑΚΕΛ.

Εξάλλου, σε ερώτημα κατά πόσο οι ομάδες βάσης ή η Κεντρική Επιτροπή ανέτρεψε ποτέ στα χρονικά του ΑΚΕΛ, εισήγηση-πρόταση της Γραμματείας και του Πολιτικού Γραφείου, ο Νίκος Κατσουρίδης απάντησε καταφατικά και υπενθύμισε ότι «υπήρξε μια τέτοια περίπτωση που οι τοποθετήσεις των μελών του κόμματος ήταν καταλυτικές και αυτή αφορούσε στο κατά πόσο το ΑΚΕΛ θα στήριζε Μάριο Ηλιάδη ή Γιώργο Ιακώβου.

Σε ερώτημα σχετικά με ενδεχόμενη δική του υποψηφιότητα, τόνισε ότι έχουμε πλέον όλους τους υποψηφίους, μιας και ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Λιλλήκας είναι ήδη υποψήφιοι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει εξαγγείλει αλλά είναι υποψήφιος και το ΑΚΕΛ βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία για την επιλογή του. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν του έχει γίνει κρούση για να είναι υποψήφιος από κανένα πολιτικό χώρο.

Εκτίμησε παράλληλα, πως με την παρέλευση του καλοκαιριού θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τη δυναμική που θα αναπτύξει η κάθε υποψηφιότητα, καθώς υπάρχουν παράγοντες που ενδεχομένως να επηρεάσουν είτε υπέρ είτε κατά μιας υποψηφιότητας.

Ως τέτοιους ανατρεπτικούς παράγοντες ανέφερε την πιθανότητα να λάβει χώρα ένα θερμό επεισόδιο, ένα πλήρες ναυάγιο των διαπραγματεύσεων ή αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για το Κυπριακό, μια ενδεχόμενη αξιολόγηση από διεθνείς οικονομικούς οίκους κ.τ.λ. Επίσης, ως παράγοντα ανατροπής ανέφερε και την επέμβαση ξένων δακτύλων οι οποίοι θα επηρέαζαν στο Κυπριακό υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Ως παράδειγμα έφερε το ενδεχόμενο γεωτρήσεων εντός Κυπριακής ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι το «αν θα γίνει ή όχι γεώτρηση τελικά στην Κυπριακή ΑΟΖ τον Ιούλιο, δεν είναι κάτι που μπορεί να το καθορίσει οποιοσδήποτε Κύπριος. Αν γίνει γεώτρηση θα μετρήσει θετικά, αν δεν γίνει θα μετρήσει αρνητικά. Μόνο η εταιρεία-κολοσσός μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα αυτό. Άρα, οι ξένοι όντως μπορούν να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό δυναμική υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς».

Θεωρεί, επίσης, «απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι, καθώς η εταιρεία, αν αποφασίσει να προχωρήσει στη γεώτρηση, σημαίνει ότι έχει ήδη συνεννοηθεί με τη χώρα της, η οποία με τη σειρά της δεν θα επιτρέψει να γίνει θερμό επεισόδιο. Αν δεν αποφασίσει η εταιρεία να προχωρήσει σε γεώτρηση, τότε σημαίνει ότι οι πιέσεις δεν έχουν αποδώσει και θα επικαλεστούν ενδεχομένως, μηχανικό ή τεχνικό ζήτημα».

Πηγή: Sigmalive/Ράδιο Πρώτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οργισμένη ανακοίνωση ΑΚΕΛ για την παύση του Υπαρχηγού Αστυνομίας: Εντατικά συνεχίζουν τη συναγερμοποίηση του κράτους

Επίθεση Χριστόφια κατά Νικόλα: «Αυτά συμφώνησε ο Τάσσος Παπαδόπουλος»

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Προϋπολογισμός 2018: Πέρασε με 30 ψήφους υπέρ - Ποια κονδύλια «σταυρώθηκαν» [vid]
  2. Το καρφιά της Χριστιάνας Αριστοτέλους για τη σχέση Αραβανή – Οικονομόπουλου [vid]
  3. Live: Η Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζει τον Προϋπολογισμό του 2018 - Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι τέλους τα κόμματα
  4. Τα καρφιά γνωστής παρουσιάστριας για τη σχέση Αραβανή – Οικονομόπουλου [vid]
  5. Η Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζει τον Προϋπολογισμό του 2018 - Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι τέλους τα κόμματα
  6. Δημήτρης Αλεξάνδρου: Απίστευτες αποκαλύψεις για Μαυρίδη - Αναδιώτη! [vid]