What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΤΡΟΧΑΙΟ·

INFO

18.05.2017 | 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 18.05.2017 | 13:21

Κίνδυνος-θάνατος το κόκκινο κρέας!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Όσο περισσότερο κόκκινο κρέας τρώει κανείς, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από εννέα διαφορετικές παθήσεις, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Ειδικότερα, η μεγάλη κατανάλωση τόσο επεξεργασμένου, όσο και μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό), αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, καρδιοπάθεια, αναπνευστική πάθηση, εγκεφαλικό, διαβήτη, λοιμώξεις, Αλτσχάιμερ, νεφροπάθεια και ηπατοπάθεια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Αράς Ετεμαντί του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 536.000 ανθρώπους ηλικίας 50 έως 71 ετών, συσχετίζοντας τη διατροφή και την υγεία τους σε βάθος 16 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας, είχαν κατά μέσο όρο 26% μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου από τις παραπάνω εννέα αιτίες, σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο κόκκινο κρέας.

Από την άλλη, όσοι έτρωγαν το περισσότερο λευκό κρέας (πουλερικά, ψάρια), είχαν κατά μέσο όρο 25% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από διάφορες αιτίες, σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο λευκό κρέας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βραβεία EMMY 2017: Oι νικητές και οι κυρίες που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί! [pics]
  2. Τρομάξαμε να αναγνωρίσουμε τον «Διαμαντή» από το Μπρούσκο! [pic]
  3. Διαβήτης τύπου 2 – Διατροφή: Τι ισχύει με κόκκινο κρέας και πουλερικά [vid]
  4. Τι μπορεί να πάθετε αν δεν τρώτε κόκκινο κρέας – Ανεπιθύμητη παρενέργεια έδειξε μεγάλη έρευνα
  5. Κύπριος επιχειρηματίας στη φυλακή για το σκάνδαλο με κρέας αλόγου