What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

Νέα μαρτυρία «απειλεί» τον Μητροπολίτη Αθανάσιο – Η καταγγελία της μάνας του μοναχού αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από άλλη μητέρα!

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 19.05.2017 | 13:44
Πρώτη δημοσίευση: 18.05.2017 | 16:48

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η ακρόαση της αγωγής, που καταχωρήθηκε εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, του Ηγούμενου Επιφάνιου της Μονής Μαχαιρά, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για πράξεις και παραλείψεις του.

Η αγωγή αφορά 44χρονο σήμερα μοναχό, ο οποίος γύρω στο 2002 εισήχθη στο Μοναστήρι του Μαχαιρά. Ενάγοντες είναι οι γονείς του, Φρίξος και Μαρία Θεοδούλου, οι οποίοι με την αγωγή ζητούν αποζημιώσεις ύψους €2.000.000.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του 44χρονου μοναχού υποστηρίζουν ότι ο γιος τους εγκλωβίστηκε από τους εναγόμενους και μετατράπηκε σε ένα άβουλο όργανο στα χέρια τους, με αποτέλεσμα να παρατήσει τις σπουδές του και να ακολουθήσει τον μοναχισμό.

Κατά τη σημερινή διαδικασία αναμενόταν η απόφαση του Δικαστηρίου, αν θα επιτραπεί τελικά η μαρτυρία της μητέρας άλλου μοναχού της Μονής Μαχαιρά, της Ελισάβετ Νικολάου, η οποία στην προηγούμενη δικάσιμο δεν κατέστη δυνατόν να καταθέσει, λόγω των ενστάσεων των δικηγόρων του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, του Ηγούμενου Μαχαιρά Επιφανίου και της Εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των εναγομένων εξέφρασαν την άποψη ότι επειδή η μητέρα προτίθεται να καταθέσει μαρτυρία, που αφορά στη δική της περίπτωση (για προσηλυτισμό του γιου της) και δεν θα προσφέρει οτιδήποτε στην υπό εκδίκαση υπόθεση, αφού τα όσα θα καταθέσει είναι άσχετα με τις κατηγορίες, που διατύπωσε ήδη η Μαρία Θεοδούλου για προσηλυτισμό του γιου της Γιώργου και νυν μοναχού Ιουστίνου στον Μαχαιρά.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε σήμερα ότι για να επιτραπεί ολόκληρη η μαρτυρία της Ελισάβετ Νικολάου θα πρέπει ο δικηγόρος των εναγόντων, Χρίστος Κληρίδης, να κάνει αίτηση τροποποίησης της έκθεσης αίτησης, ώστε να μπορεί να γίνει δεκτή η μαρτυρία της κ. Νικολάου.

Σημειώνεται ότι μέρος της μαρτυρίας της Ελισάβετ Νικολάου αφορά στις συνθήκες διαβίωσης στον Μαχαιρά και πώς βιώνει η ίδια την όλη κατάσταση από το γεγονός ότι και ο γιος της τυγχάνει μοναχός στην ίδια μονή που βρίσκεται και ο μοναχός Ιουστίνος.

Η κατάθεση της μάρτυρος αναμένεται, σύμφωνα με την υπεράσπιση των εναγόντων, να στηρίξει τη μαρτυρία, που έχει ήδη ακουστεί από τη Μαρία Θεοδούλου.

Σύμφωνα πάντα με το συνήγορο των εναγόντων, τα όσα προτίθεται να καταθέσει η Ελισάβετ Νικολάου, αποτελούν μέρος της μαρτυρίας, που επιβεβαιώνει τη μαρτυρία της Μαρίας Θεοδούλου, ότι δηλαδή δεν γίνεται λόγος για μια μεμονωμένη περίπτωση προσηλυτισμού, αλλά για κοινωνικό φαινόμενο, "το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε από την πολιτεία, η οποία φέρει ευθύνη".

Η διαδικασία διακόπηκε για συνεχιστεί στις 13 και 16 Ιουνίου, η ώρα 10:30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mαρτυρίες-σοκ για τους προσηλυτισμούς μοναχών - Ούτε στις κηδείες παππούδων δεν τους αφήνουν!

Με ισχυρισμούς για χρηματισμό συνεχίστηκε ενώπιον Δικαστηρίου η υπόθεση προσηλυτισμού μοναχού κατά Μητροπολίτη Λεμεσού και Μονής Μαχαιρά

«Αφήστε ελεύθερο το παιδί μας!» - Ακόμα 2 υποθέσεις προσηλυτισμού μοναχών κατά Μητροπολίτη Λεμεσού και Μονής Μαχαιρά

Με ισχυρισμούς για χρηματισμό συνεχίστηκε ενώπιον Δικαστηρίου η υπόθεση προσηλυτισμού μοναχού κατά Μητροπολίτη Λεμεσού και Μονής Μαχαιρά

Σοκ προκαλούν τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Λεμεσού στην υπόθεση προσηλυτισμού του Γιώργου Θεοδούλου

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Χριστιάνα Αριστοτέλους: Κυκλοφορούσε στο κανάλι με βρεγμένο μαλλί και πετσέτα τυλιγμένη στο κεφάλι! [vid]
  2. Λευκωσία: Νεαρός παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο – Η σύλληψη και η επίμαχη φωτογραφία
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ! Εντοπίστηκαν ξανά επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά
  4. Οδηγοί προσοχή! Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου
  5. Οδηγοί προσοχή! Περιορισμένη ορατότητα και συσσώρευση υδάτων στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου
  6. Νέο κρούσμα επίθεσης κατά νοσηλευτικού προσωπικού στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού!