What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

Η οικογένεια του αποβιώσαντος Α. Ομήρου απειλεί με μηνύσεις Φαίδωνος και Δ.Σ. Πάφου για προσβολή νεκρού

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 26.05.2017 | 16:52
Πρώτη δημοσίευση: 26.05.2017 | 11:10

- Στα άκρα οδηγείται η κατάσταση στην Πάφο μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου για "αποκαθηλώσεις"
- Τα τέκνα του αποβιώσαντος Α. Ομήρου απειλούν με μηνύσεις του Δ.Σ. Πάφου για την άρση ονοματοδοσίας
- Χθες σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Φαίδωνος με τον δικηγόρο Κρις Τριανταφυλλίδη και για την απόφαση
- Σάββας Βέργας και σειρά άλλων εν ζωή και θανόντων Δημοτικών αρχόντων αποκαθηλώνονται
- Φ. Φαίδωνος: Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και κουλτούρα που προάγει την ατιμωρησία
- Διαβάστε τι προβλέπει η ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου περί "καρατόμησης" των "διεφθαρμένων"

Χθες, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, υπερασπιζόμενος της ομόφωνης όπως ανέφερε αποφάσεως, είπε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης ζητημάτων διαφθοράς σε τοπικό και Παγκύπριο επίπεδο, δεν μπορεί να έχεις καταχραστεί δημόσιο χρήμα και να έχουν δώσει ονόματα δρόμων και πάρκων στο όνομά σου.

Σήμερα όμως ήρθε η σειρά των απαντήσεων επί του θέματος, καθώς κυρίως οικογένειες κάποιων θανόντων νιώθουν προσβεβλημένες και δη όσων δεν μπόρεσαν λόγω θανάτου τους, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ενώπιον της δικαιοσύνης, όπως συνέβη με τον τέως Δημοτικό Σύμβουλο, Ανδρέα Ομήρου. Τα παιδιά του αποβιώσαντος πρώην Συμβούλου προειδοποιούν το Δημοτικό Συμβούλιο πως σε περίπτωση που δεν ανακαλέσει την πρόσφατη απόφασή του για αφαίρεση της ονοματοδοσίας δρόμου και χώρου πρασίνου προς τιμήν του αποβιώσαντος, με την αιτιολογία της εμπλοκής του στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, τότε θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για προσβολή νεκρού.

Τα παιδιά του πρώην δημοτικού συμβούλου και στελέχους του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Ανδρέα Ομήρου απέστειλαν χθες δια του δικηγόρου τους σχετική επιστολή προς όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πάφου, αμφισβητώντας την ορθότητα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για αφαίρεση των τιμητικών αποφάσεων προς τιμήν του πατέρα τους από προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση ΣΑΠΑ δεν περιέχει ούτε ήταν δυνατόν να περιέχει καταδίκη αποβιώσαντος, ο οποίος άλλωστε δεν είχε τη δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό του.

Στην επιστολή τα μέλη της οικογένειας του Ανδρέα Ομήρου αναφέρουν πως η απόφαση προσβάλλει μνήμη νεκρού και ότι σε περίπτωση μη ανάκλησης της θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, μεταξύ άλλων και για το αδίκημα του άρθρου 202Α του Ποινικού Κώδικα.

ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου έλαβε αποφάσεις για τους καταδικασθέντες τέως και πρώην Δημάρχους και μέλη του Συμβουλίου.

Στη συνεδρία του υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τοπικής αρχής, είχε συζητήσει το θέμα της καταδίκης τέως και πρώην εκλελεγμένων αξιωματούχων του Δήμου σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς – διαπλοκής και ειδικότερα χρηματισμού από ιδιώτες εργολάβους σε σχέση με την εκτέλεση έργων του δημοσίου.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε η ανακοίνωση του Δήμου, υπό το φως του γεγονότος ότι μέσα από την απόφαση του Μονίμου Κακουργιοδικείου Πάφου ημερ. 19.5.2017 για την υπόθεση του σκανδάλου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου αναδεικνύεται με σαφήνεια και επάρκεια η εμπλοκή και ο ρόλος στην υπόθεση διαφθοράς – διαπλοκής του αποβιώσαντος πρώην Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Ομήρου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου αποφάσισε να αρθεί η ονοματοδοσία δρόμου και δημοτικού χώρου πρασίνου/πάρκου που έγινε προς τιμήν του.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΝΟΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΦΟΥ:
Αποφάσεις έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για τους καταδικασθέντες τέως και πρώην Δημάρχους και μέλη του Συμβουλίου
Στην συνεδρία του υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου συζήτησε το θέμα της καταδίκης τέως και πρώην εκλελεγμένων αξιωματούχων του Δήμου σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς – διαπλοκής και ειδικότερα χρηματισμού από ιδιώτες εργολάβους σε σχέση με την εκτέλεση έργων του δημοσίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ.Πάφου, το Συμβούλιο, θεωρώντας ότι ο Δήμος Πάφου ως φορέας της συλλογικής μνήμης του λαού, κατά τον ίδιο τρόπο που αποδίδει τιμές και διακρίσεις σε διάφορα πρόσωπα για την προσφορά τους στους οργανισμούς και την κοινωνία ευρύτερα, έχει δικαίωμα και ηθική υποχρέωση να αίρει την τιμή ή διάκριση που απονεμήθηκε σε πρόσωπα τα οποία καταδικάζονται από Δικαστήριο για διαφθορά – διαπλοκή και πράξεις ή/και παραλείψεις που πλήττουν σοβαρά το κύρος και την υπόληψη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου στον οποίο θήτευσαν τα πρόσωπα αυτά, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Για τους καταδικασθέντες τέως και πρώην Δημάρχους Σάββα Βέργα και Φειδία Σαρίκα:
(α) Να απαλειφθεί το όνομά τους από όλες τις αναμνηστικές πλάκες του Δήμου που σχετίζονται με διάφορα έργα ή γεγονότα της πόλης (εγκαίνια ή κατάθεση θεμελίου λίθου κ.ά.).

(β) Να μην αναρτηθεί η φωτογραφία τους, είτε εν ζωή είτε μετά θάνατον, στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο κτίριο ή/και σημείο της πόλης.

(γ) Να μην περιληφθεί το όνομά τους στον κατάλογο των Δημάρχων οι οποίοι μνημονεύονται στο ετήσιο μνημόσυνο που οργανώνει ο Δήμος εις μνήμην των αποβιωσάντων Δημάρχων, Αντιδημάρχων και δωρητών της πόλης.

2. Για τον καταδικασθέντα πρώην Αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ευσταθίου να ισχύσει το ίδιο μέτρο σε σχέση με το ετήσιο μνημόσυνο, δηλαδή να μην περιληφθεί το όνομά του στον κατάλογο του Δήμου για τους μνημονευόμενους.

3. Υπό το φως του γεγονότος ότι μέσα από την απόφαση του Μονίμου Κακουργιοδικείου Πάφου ημερ. 19.5.2017 για την υπόθεση του σκανδάλου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου αναδεικνύεται με σαφήνεια και επάρκεια η εμπλοκή και ο ρόλος στην υπόθεση διαφθοράς – διαπλοκής του αποβιώσαντος πρώην Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Ομήρου, να αρθεί η ονοματοδοσία δρόμου και δημοτικού χώρου πρασίνου/πάρκου που έγινε προς τιμήν του.

4. Οι εν λόγω αποφάσεις τίθενται σε άμεση ισχύ, εκτός από τις περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα άσκησης έφεσης εναντίον της υπό αναφοράν απόφασης του Δικαστηρίου.

5. Οι αποφάσεις συνιστούν πλαίσιο πολιτικής διαρκούς ισχύος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγρια κόντρα Φαίδωνος - Τριανταφυλλίδη για Τάσσο και Ν. Παπαδόπουλο - «Στείλατε sms σε πολιτικό αρχηγό για να σωπάσω»

Οργή Φαίδωνος για ποινές ΣΑΠΑ και το παράπονο του Βέργα! «Καλά οι "5"...να κοροϊδευόμαστε;» [vid]

Απάντηση της Αστυνομίας στις «νέες» καταγγελίες Φαίδωνος για ΣΑΠΑ


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Χριστιάνα Αριστοτέλους: Κυκλοφορούσε στο κανάλι με βρεγμένο μαλλί και πετσέτα τυλιγμένη στο κεφάλι! [vid]
  2. Λευκωσία: Νεαρός παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο – Η σύλληψη και η επίμαχη φωτογραφία
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ! Εντοπίστηκαν ξανά επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά
  4. Οδηγοί προσοχή! Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου
  5. Αποχετευτικό Λάρνακας: Νέες οδηγίες Γεν. Εισαγγελέα για έρευνες σε 3 χώρες και στο Τμήμα Κτηματολογίου
  6. Τουρκία: Σκάνδαλο με «μυστικές» εγκυμοσύνες έφηβων κοριτσιών