What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

20.06.2017 | 18:19
Τελευταία ενημέρωση: 20.06.2017 | 21:38

Η Αστυνομία γνώριζε αλλά... Παρανάλωμα του πυρός μαγαζί στη Λευκωσία - Απειλούσαν τον ιδιοκτήτη 2 αντιμαχόμενες «ομάδες»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Τι κι αν τελευταία γίνεται πολύς λόγος για τα "σάπια μήλα" και την διαφθορά εντός των κόλπων της Αστυνομίας, σε σημείο να αποπεμφθεί ο πρώην Υπαρχηγός Αστυνομίας, Αντρέας Κυριάκου, εντούτοις ο πόλεμος της νύχτας καλά κρατεί, ενώ επιχειρηματίες που επιθυμούν να μείνουν ουδέτεροι και αμέτοχοι στοχοποιούνται εν τέλει από όλες τις πλευρές, με την Αστυνομία να μένει παθητικός θεατής, ακόμα κι όταν έχει ενημερωθεί επισταμένως...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο tothemaonline.com, υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας φέρεται να κατείχει ασφαλείς πληροφορίες περί σωρείας ανοιχτών απειλών προς τον ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων εστίασης στην Κύπρο, προερχόμενες μάλιστα από δυο ανταγωνιστικές «φατρίες» οι οποίες ενεργούν αυτόνομα και παραβατικά.

Μάλιστα οι δύο αυτές ανταγωνιστικές «ομάδες» απείλησαν την ίδια περίοδο τον επιχειρηματία με σοβαρές ζημιές στην επιχείρηση την οποία διατηρεί.  Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία τελούσε πλήρως ενήμερη σε όλα τα στάδια από τον επιχειρηματία, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, δεν έγινε τίποτα το ουσιαστικό προς αποτροπή της εγκληματικής δράσης των «ομάδων» αυτών εις βάρος του επιχειρηματία, αν κρίνουμε και εκ του αποτελέσματος... Ο επιχειρηματίας, απροστάτευτος αφέθηκε ένα μήνα αργότερα να παρακολουθεί το υποκατάστημά του σε προάστιο της Λευκωσίας να φλέγεται κατόπιν εμπρηστικής επίθεσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχει γράψει ο Φάνης Μακρίδης στην εν λόγω ιστοσελίδα, στις 27 Απριλίου του 2017 ο αξιωματικός της Αστυνομίας έλαβε πληροφορίες ότι ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων απειλείται από «ομάδα» που πρόσκειται σε συγκεκριμένο επιχειρηματία. Άτομο απ΄ αυτή την «ομάδα» μάλιστα τον προέτρεπε να διακόψει τη συνεργασία που έχει με συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία τροφοδοτεί με προϊόντα τα μαγαζιά εστίασης που διατηρεί. 

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, πάλι στις 27/04/2017, ο εν λόγω αστυνομικός χειριστής πλέον της υπόθεσης, πληροφορείται πως ο ιδιοκτήτης δέχθηκε κι δεύτερη απειλή, αυτή τη φορά από άλλη αντιμαχόμενη «ομάδα» της πρώτης. Χαρακτηριστικά το δεύτερο άτομο της άλλης ομάδας του είπε χαρακτηριστικά του άτυχου ιδιοκτήτη της αλυσίδας: «Αν διακόψεις συνεργασία με την εταιρεία που σου προμηθεύει προϊόντα τότε θα πάθεις πολύ χειρότερα απ΄ αυτά που σε απειλούν ότι θα σου κάνουν».

Εν συνεχεία, τα πράγματα έλαβαν την συνήθη "κυπριακή" τροπή τους, ο αξιωματικός της Αστυνομίας εκ του αποτελέσματος φαίνεται να μην έπραξε ή δεν αφέθηκε να πράξει τα δέοντα, καθώς στις 25 Μαΐου του 2017, το υποκατάστημα της εν λόγω αλυσίδας χώρων εστίασης σε προάστιο της Λευκωσίας, υπήρξε στόχος εμπρηστικής επίθεσης, με την φωτιά να προκαλέι ζημιές σε διάφορα σημεία του υποστατικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα παραπάνω αποτελούν πλέον αντικείμενο διευρυμένης συζήτησης εντός των αστυνομικών κύκλων, με πολλούς να αναφέρουν πως το χτύπημα ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο και έπρεπε να ληφθούν συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα.

Επίσης, εδώ γεννώνται και κάποια αμείλικτα ερωτήματα στον πολίτη για την παρεχόμενη ασφάλεια από την Αστυνομία, αλλά και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης, όπως το αν υπήρξε σωστή αξιολόγηση και διαχείριση των πληροφοριών περί συγκεκριμένων απειλών και το κατά πόσον υφίσταται σκοπευμένα "πλημμελής" αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιστατικών με γνώμονα την διατήρηση μιας κακώς νοούμενης ισορροπίας στον χώρο της νύχτας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τριπλό θανατηφόρο Λεμεσού: Ο χαροκαμένος πατέρας καταγγέλλει εξαφάνιση στοιχείων και μαρτύρων! [vid]

Τετραπλό φονικό - κατάθεση Loy Dejan: Όσο εργαζόμουν στον Θεοφάνους έπρεπε να συνεργάζομαι με αστυνομικούς

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Μήπως τον έχετε δει; Καταζητείται για κλοπή αυτοκινήτου στη Λευκωσία [pic]
  2. Υπόθεση Λοϊζίδου: Για πρόσκομμα στην ελευθεροτυπία κάνει λόγο η ΕΣΚ - Καθηκόντως οι έρευνες λέει η Αστυνομία
  3. «Τραβήγματα» για τον δημιουργό του γκρουπ «CY Police Checkpoints»
  4. Λευκωσία: Οδηγός λεωφορείου βρήκε τσαντάκι με €10.000 - Η κίνηση ανθρωπιάς
  5. Απειλές Γιλντιρίμ: «Κακά ξεμπερδέματα» αν συνεχίσουν οι έρευνες για φυσικό αέριο
  6. «Βόμβα» στο Ισραήλ: Η Αστυνομία εισηγείται την παραπομπή Νετανιάχου για δύο υποθέσεις διαφθοράς