What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

20.06.2017 | 22:31
Τελευταία ενημέρωση: 20.06.2017 | 22:33

Κιντ προς Αναστασιάδη: Το ΗΒ θα επιδείξει ευαισθησία για το πώς το Brexit επηρεάζει την Κύπρο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, έτσι ώστε να επιδείξει ευαισθησία σε σχέση με το πώς η διαδικασία εξόδου του από την ΕΕ ενδέχεται να επηρεάσει την Κύπρο, διαβεβαίωσε απόψε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Μάθιου Κιντ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, μιλώντας στο πλαίσιο δεξίωσης στην πρεσβευτική κατοικία στη Λευκωσία επ’ ευκαιρία των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, έκανε λόγο για μια τεράστια ευκαιρία για να οικοδομήσουμε, όπως είπε, ένα λαμπρότερο και πιο ελεύθερο μέλλον για όλους τους Κυπρίους.

Σε ομιλία του στη δεξίωση, η οποία ας σημειωθεί είχε φέτος ως θέμα τον ήρωα των βιβλίων της Βρετανίδας συγγραφέως Τζοάν Ρόλινγκ, Χάρι Πότερ, o Βρετανός Ύπατος Αρμοστής σημείωσε ότι το Hνωμένο Bασίλειο πρόκειται να αναγεννηθεί, μετά την απόφαση του βρετανικού λαού στο περσινό Δημοψήφισμα, σημειώνοντας ωστόσο πως οι Βρετανοί γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ευθύς εξ’ αρχής να βρουν τη νέα τους θέση στον κόσμο, μέσα από την οποία θα μπορέσουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν ευημερία και ασφάλεια, αλλά και να έχουν επιρροή έτσι ώστε να βοηθούν και άλλους προς αυτή την κατεύθυνση.

Επεσήμανε όμως πως σε αυτή την προσπάθεια οι Βρετανοί διαθέτουν ένα εύρος δυνάμεων και εφοδίων, συμπεριλαμβανομένης και της εφευρετικότητας η οποία αντανακλάται στα βιβλία του Χάρι Πότερ. «Θα πρέπει όμως όλοι να συμμετέχουμε», σημείωσε. «Και θα πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια και από τους φίλους μας, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Θα πρέπει επίσης να μάθουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους με νέους τρόπους, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τη διμερή δραστηριότητα που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε υποδεικνύοντας πως «θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε να επιδεικνύουμε ευαισθησία σε σχέση με το πώς αυτό που εμείς κάνουμε για το δικό μας καλό, μπορεί να επηρεάσει αυτούς που βρίσκονται γύρω μας, συμπεριλαμβανομένων και των φίλων μας».

Στο σημείο αυτό και απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος βρισκόταν δίπλα του, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής υποσχέθηκε πως, σε ό,τι αφορά την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, έτσι ώστε να ισχύσει αυτό, να επιδείξει δηλαδή ευαισθησία σε σχέση με το πώς η διαδικασία εξόδου από την ΕΕ ενδέχεται να επηρεάσει την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Μάθιου Κιντ είπε ότι η Κύπρος και οι πολίτες της από όλες τις κοινότητες βρίσκονται κοντά στη δυνατότητα να αναδυθούν από μια περίοδο διαχωρισμού που κρατάει για δύο γενιές. «Πρόκειται», σημείωσε, «για μια τεράστια ευκαιρία για να οικοδομήσουμε για όλους τους Κυπρίους ένα πιο λαμπρό και πιο ελεύθερο μέλλον».

Τόνισε ωστόσο πως θα χρειαστεί τεράστια φαντασία, ώθηση και θάρρος. «Είναι πολύ εύκολο να λέει κάποιος ότι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει. Και το πρόβλημα είναι πως όσο πιο πολλοί λένε πως δεν πρόκειται να δουλέψει, το πιο πιθανό είναι να αποδειχτούν σωστοί», ανέφερε.

«Στον οικονομικό τομέα υπάρχουν κανόνες ενάντια σε αυτού του είδους την αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Δυστυχώς, όμως, όχι στην πολιτική», πρόσθεσε.

Εξέφρασε παρά ταύτα την ελπίδα πως όλοι όσοι συμμετείχαν στην αποψινή δεξίωση, ανεξαρτήτως τομέα, και οι οποίοι θεωρούν ότι συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία αυτών που διαθέτουν θάρρος, δημιουργούν και οραματίζονται, θα αποχωρήσουν από τη δεξίωση νοιώθοντας ωθούμενοι και ενισχυμένοι από τους υπόλοιπους.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Διακήρυξη της Λευκωσίας» στην 5η Τριμερή Κύπρου, Ελλάδος, Αιγύπτου και στο «βάθος»... τριπλή οριοθέτηση ΑΟΖ [vids, pics]
  2. Συνάντηση ΑΚΕΛ - «Εγώ ο Πολίτης» με «άρωμα» Κυπριακού και Προεδρικών
  3. Ο Σπυρίδωνος προστέθηκε στους αιτητές που απεβίωσαν περιμένοντας την αποζημίωση της Τουρκίας
  4. Φυσικό αέριο: Διαπραγματεύσεις για αγωγό από «Αφροδίτη» προς Αίγυπτο [vid]
  5. Αλ Σίσι: «Νέο πλαίσιο συνεργασίας με Κύπρο» [pics]
  6. Η ιστορική επίσκεψη Σίσι στην Κύπρο - Διαπραγματεύσεις για αγωγό από το «12» σε αιγυπτιακά τερματικά [pics, vids]