Οι Τούρκοι “δημιούργησαν” νέα Ίμια στην Κύπρο – “Κάρφωσαν” τη σημαία στο Κατσοσίρο [φωτογραφία]

Η σκηνή στα Ίμια με τη σημαία “καρφωμένη” θυμίζει αυτό που είδαμε στις φωτογραφίες που ανέβασε χρήστης του Facebook και κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ώρα που στο Κραν Μοντάνα θα διεξαχθούν από αύριο οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, το ερευνητικό σκάφος Barbaros συνεχίζει το παράνομο ταξίδι του.

Πολλοί πλέον συνδέουν το γεγονός της ύψωσης της τουρκικής σημαίας με την εκδίπλωση μιας σκηνής τύπου “μικρών Ιμίων”, σύμφωνα με τη διαρκή εκβιαστική τακτική της Άγκυρας. Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ αύριο ξεκινά στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντάνα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό με τη συμμετοχή της Τουρκίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου (3 εγγυήτριες δυνάμεις), της Κυπριακής Δημοκρατίας, των Τουρκοκυπρίων και της ΕΕ, οι Τουρκοκύπριοι και η ΕΕ. ΕΕ, η Άγκυρα αποφάσισε αυτή τη στιγμή να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ, σχετικά κοντά στο λιμάνι της Πάφου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την NAVTEX 649/17, η Τουρκία έχει δεσμεύσει θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 6, 7 και 11 για τη στρατιωτική άσκηση.

Φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 27 Ιουνίου 2017 και δημοσιοποιήθηκαν ευρέως τις τελευταίες ώρες δείχνουν μια τουρκική σημαία “καρφωμένη” σε βράχο ανοικτά των ακτών της Κερύνειας, ιδιαίτερα κοντά στο κατεχόμενο χωριό Άγιος Αμβρόσιος. Πρόκειται για μια μικρή βραχονησίδα που ονομάζεται Τσότι, αλλά οι ντόπιοι την αποκαλούν “αυγό της κατσίκας”.

Σύμφωνα με τον χρήστη που ανέβασε τις φωτογραφίες, αυτές τραβήχτηκαν στην παραλία όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Δημητριανού, το οποίο συνδέεται άμεσα με το “Κατσόσιρο”, δηλαδή τον βράχο στον οποίο “κυματίζει” πλέον η τουρκική σημαία.

Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, η ονομασία “Κατσόσιρος” προέκυψε λόγω των μύθων που περιβάλλουν τον συγκεκριμένο βράχο, ενώ σε πρόσφατη επίσκεψή του, όπως είπε, το εκκλησάκι φάνηκε να έχει σκαφτεί, αποκαλύπτοντας μια μεγάλη τρύπα, γεγονός που υποδηλώνει ότι κάποιος έψαχνε κάτι στο σημείο.

Και για να μην είμαστε ανυπόστατοι, ακολουθούν οι φωτογραφίες του βράχου στην Κερύνεια που δημοσιεύει στο διαδίκτυο το farosonair.com: