Γαλλικές φρεγάτες αποπλέουν από το λιμάνι Λάρνακας για το τεμάχιο «11» [vid]

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΡΙΚ, στη Λάρνακα, Αργυρώς Ζουπανιώτου, γαλλικές φρεγάτες οι οποίες ναυλοχούν από χθες βράδυ στο λιμάνι της Λάρνακας, αποπλέουν είτε σήμερα, είτε αύριο προς το πεδίο εξόρυξης του πλωτού γεωτρύπανου «West Capella» στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1» του τεμαχίου «11» της κυπριακής ΑΟΖ

Πέρα από το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένη ήδη από χθες βράδυ η παρουσία των γαλλικών φρεγατών στο λιμάνι της Λάρνακας, αυτές αποπλέουν, είτε σήμερα, είτε αύριο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ, από το λιμάνι της πόλης με κατεύθυνση το πεδίο-στόχος «Ονησίφορος Δυτικό -1» στο τεμάχιο «11» της κυπριακής ΑΟΖ και προς το πλωτό τρυπάνι. Οι φρεγάτες αυτές έχουν αποσπασθεί από μια μεγαλύτερη ναυτική δύναμη η οποία δρα κατά του “Ισλαμικού Κράτους” στην Συρία.

Παράλληλα, έντονη είναι η δραστηριότητα άλλων υποστηρηκτικών σκαφών, καθώς και ελικοπτέρων της Total από και προς το πλωτό γεωτρύπανο «West Capella», με μεταφορές υλικών και εξειδικευμένου προσωπικού. Εξάλλου, στα ανοιχτά της Λάρνακας πλέει κι ένα υποστηρηκτικό γερανοφόρο πλοίο.