What's hot? ENI· ΑΟΖ· BLACK FRIDAY· ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ·

INFO

17.08.2017 | 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 17.08.2017 | 21:49

Ποια λάδια είναι καλύτερα για τηγάνισμα - Ποια να αποφεύγετε

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Όταν μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία (όπως το τηγάνισμα) πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια που είναι σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα. Όταν τα λάδια υφίστανται οξείδωση, αντιδρούν με το οξυγόνο για να σχηματίσουν ελεύθερες ρίζες και επιβλαβείς ενώσεις, που σίγουρα δεν πρέπει να καταναλώνετε.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στον καθορισμό της αντίστασης του κάθε ελαίου στην οξείδωση και την τάγγιση, τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι ο σχετικός βαθμός κορεσμού των λιπαρών οξέων σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ποιο λάδι καταπολεμάει καρκίνο, καρδιαγγεικά, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ
  2. ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα «χαϊδεύουν» τα κουμπιά - Ο Τραμπ ρίχνει «λάδι στη φωτιά» με πολεμική ρητορική
  3. Ποια λάδια είναι καλύτερα για τηγάνισμα – Ποια να αποφεύγετε
  4. Ποια λάδια είναι καλύτερα για τηγάνισμα – Ποια να αποφεύγετε