What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

17.08.2017 | 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 17.08.2017 | 21:49

Ποια λάδια είναι καλύτερα για τηγάνισμα - Ποια να αποφεύγετε

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Όταν μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία (όπως το τηγάνισμα) πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια που είναι σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα. Όταν τα λάδια υφίστανται οξείδωση, αντιδρούν με το οξυγόνο για να σχηματίσουν ελεύθερες ρίζες και επιβλαβείς ενώσεις, που σίγουρα δεν πρέπει να καταναλώνετε.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στον καθορισμό της αντίστασης του κάθε ελαίου στην οξείδωση και την τάγγιση, τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι ο σχετικός βαθμός κορεσμού των λιπαρών οξέων σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Ρίχνει λάδι στη φωτιά» η Άγκυρα! «Έχουμε την δύναμη για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο»
  2. «Λάδι στην φωτιά» από Ακιντζί - Απέσυρε το χάρτη για το εδαφικό - Χριστοδουλίδης: Ωμή παρέμβαση στις εκλογές [vids]
  3. Λάδι για τα θύματα του Μαρί
  4. Λάδι για τηγάνισμα: Τι ισχύει με το ελαιόλαδο και τα άλλα λάδια – Ποια να προσέχετε
  5. Ποια λάδια είναι καλύτερα για τηγάνισμα – Ποια να αποφεύγετε