What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΜΕΞΙΚΟ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΤΕΠΑΚ·

INFO

16.09.2017 | 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 16.09.2017 | 20:18

Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: Τα «δεσμεύομαι» Αναστασιάδη έχουν γίνει ανέκδοτο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Απάντηση - ανακοίνωση εξέδωσε το Εκλογικό Επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου στη νέα επίθεση του Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΔΗΣΥ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Δημοκρατικός Συναγερμός έσπευσαν σήμερα να επιτεθούν ξανά στον Νικόλα Παπαδόπουλο, ενοχλημένοι από το γεγονός ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος συνεχίζει να λέει την αλήθεια σχετικά με την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και της κυπριακής κοινωνίας.

Αυτό που αδυνατεί να αντιληφθεί ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι πως η αλήθεια που προβάλλει ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι και η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι κύπριοι πολίτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η πραγματικότητα λοιπόν αυτή, είναι ότι:

Η Κύπρος έχει το υψηλότερο ποσοστό ιδιωτικού δανεισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά αναλογία πληθυσμού.

Η Κύπρος έχει το υψηλότερο ποσοστό Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στον κόσμο, κατά αναλογία πληθυσμού.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εμπιστεύεται την κυπριακή οικονομία και αρνείται να αγοράσει τα κυπριακά ομόλογα, με βάση το πρόγραμμα Ντράγκι.

Όλες οι τράπεζες της χώρας έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε ξένες τράπεζες αφού τα κέρδη τους φεύγουν από την κυπριακή οικονομία.

Ο Συνεργατισμός αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

28.000 εργαζόμενοι έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Σχεδόν 200.000 συμπολίτες μας που ζουν κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ πολλοί από αυτούς είναι συνταξιούχοι οι οποίοι αναγκάζονται να ζήσουν με συντάξεις πείνας.

Αντί λοιπόν οι κύριοι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Αναστασιάδης να αναγνωρίσουν αυτά τα προβλήματα και να εκπονήσουν κάποιο σχέδιο αντιμετώπισής τους, προτιμούν να τα παρακολουθούν παθητικά και να πανηγυρίζουν συγκρίνοντας δείκτες του σήμερα με δείκτες της πλήρους χρεοκοπίας του 2013.

Και αυτή είναι μια βασική διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στους κυρίους Αναστασιάδη-Νεοφύτου και στον Νικόλα Παπαδόπουλο:

Οι κύριοι Αναστασιάδης και Νεοφύτου θέτουν ως μέτρο σύγκρισης την πλήρη χρεοκοπία και πανηγυρίζουν για τα αυτονόητα.

Αντίθετα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει ως μέτρο σύγκρισης την Οικονομία των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την εύρωστη Οικονομία που και η πατρίδα μας είχε στο παρελθόν. Και προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να πετύχουμε να φτάσουμε αυτό το στόχο: Με δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος των Μη εξυπηρετούμενων Δανείων, με αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και των συνταξιούχων, με στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, με έμπρακτο σεβασμό στους θεσμούς και στη διαφάνεια και με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες, στην έρευνα και στην καινοτομία.

Σε ότι αφορά το σχόλιο του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου περί λαϊκισμού και υπερβολών, τον παραπέμπουμε στη νέα «δέσμευση» Αναστασιάδη για τελεφερίκ, στη «δέσμευση» Αναστασιάδη για αστεροσκοπείο, στις «εξαγγελίες» έργων του προϋπολογισμού που ήδη έγιναν και στα τόσα άλλα «δεσμεύομαι» του κ. Αναστασιάδη που έχουν γίνει ανέκδοτο».

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Συνάντηση ουσίας ΠτΔ με Γκουτέρες – Επιδίωξη η επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο του Γ.Γ.
  2. Συνάντηση ΠτΔ - Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το πλαίσιο του Γ.Γ. και η επικείμενη έκθεση Έιντε
  3. Απάντηση Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε ΔΗΚΟ: Η κοινωνία θα απαντήσει στο Ν. Παπαδόπουλο τον Ιανουάριο
  4. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εισηγείται την ίδρυση Αστυνομίας Ζώων
  5. Κοτζιάς: «Έχω δύο πατρίδες την Μητέρα μου Ελλάδα και την αδελφή μου Κύπρο» - Λάβρος κατά Έιντε ο Έλληνας ΥΠΕΞ [vid]
  6. Με μαρτυρίες δυο προεδρευόντων εκλογικών κέντρων συνεχίστηκε η διαδικασία στο εκλογοδικείο Λεμεσού