What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

Προεδρικές Εκλογές - ΑΚΕΛ: Συντριπτική στήριξη στην υποψηφιότητα Μαλά

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 17.09.2017 | 16:55
Πρώτη δημοσίευση: 17.09.2017 | 13:10
     

- Σε σύνολο 963 ψηφισάντων στο έκτακτο συνέδριο του ΑΚΕΛ, 955 υπερψήφισαν την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά
- Εναντίον ψήφισαν 3 ενώ υπήρξαν 5 λευκά ψηφοδέλτια

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Έκτατου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές εκλογές με την πραγματοποίηση μυστικής ψηφοφορίας για την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, για υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Ψήφισαν 963 αντιπρόσωποι.

Τα αποτελέσματα είναι:
Υπέρ 955
Εναντίον 3
Λευκά 5

Ομιλία Γ.Γ. ΑΚΕΛ στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο

Γι’ ακόμα μια φορά δώσαμε δείγματα εσωκομματικής δημοκρατίας, που δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να συναντήσει σε άλλο πολιτικό κόμμα. Συζητήσαμε διεξοδικά και εξαντλητικά. Είπαμε απόψεις, πήραμε αποφάσεις.

Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς. Να κάνουμε τις αποφάσεις μας σκληρή δουλειά και τη σκληρή δουλειά νικηφόρο αποτέλεσμα.

Υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα ενός ανθρώπου με ακεραιότητα, εντιμότητα, ήθος και ικανότητες που αναγνωρίζονται ευρέως από την ίδια την κοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι και εσείς, όπως και εγώ, με όποιους μιλήσατε όλο αυτό το διάστημα και με κόσμο εκτός του Κινήματος, ακούσατε την ίδια κουβέντα «δεν έχουμε κάτι κακό να πούμε για τον Σταύρο Μαλά, δεν έχει τίποτε να τον βαραίνει, δεν έχει τίποτε εναντίον του».

Αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς. Ένας άνθρωπος νέος και καθαρός που μπορεί να εκφράσει τους περισσότερους, να συσπειρώσει τους καλύτερους, να ανταποκριθεί στα οράματα της πλειοψηφίας της κυπριακής κοινωνίας και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Τα διακυβεύματα και τα διλήμματα των επερχόμενων Προεδρικών Εκλογών είναι ιστορικά. Πρωτίστως σε ότι αφορά τη λύση στο κυπριακό. Τα πράγματα έχουν βαλτώσει. Χρειάζεται να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα για τη λύση. Λύση βασισμένη στις διαχρονικές αρχές τις οποίες έχουμε συμφωνήσει με τη διεθνή και την Τ/κυπριακή κοινότητα και γι’ αυτές τις αρχές αγωνιζόμαστε.

Έχει τεράστια σημασία να αξιοποιηθεί το τεράστιο κεφάλαιο της ενέργειας προς όφελος του κυπριακού λαού και να γίνει δίκαιη ανακατανομή του πλούτου. Να σταματήσει η διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας στην οποία μας έριξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού. Έχει τεράστια σημασία ο τόπος μας να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και επιτέλους να αντιμετωπίσει και να πατάξει τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς τα οποία μας έχουν κατακλύσει κυριολεκτικά.

Όλα αυτά δεν μπορεί να τα κάνει ένας Πρόεδρος τον οποίο πλέον δεν πιστεύουν ούτε οι οπαδοί του όταν τους μιλά. Ένας πολιτικός της περασμένης γενιάς και κυρίως ξεπερασμένης νοοτροπίας, που τάζει εδώ και εκεί ρουσφέτια και βολέματα προκειμένου να τον ψηφίσουν. Που θυσίασε το Κυπριακό στο βωμό της επανεκλογής του. Που βύθισε τον τόπο στην οικονομική ανισότητα.

Όλα αυτά δεν μπορεί να τα κάνει ούτε μια υποψηφιότητα-παραλλαγή του κ. Αναστασιάδη. Ένα γνήσιο τέκνο του κατεστημένου, του οικονομικού, του τραπεζικού και όχι μόνο. Τι μπορεί να περιμένει ο τόπος από τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο; Λύση του Κυπριακού; Ποια λύση; Θα τους πάρει τουλάχιστον μια πενταετία να συμφωνήσουν μεταξύ τους, το ΔΗΚΟ η ΕΔΕΚ και η Αλληλεγγύη ποια λύση θέλουν. Και μετά τι; Θα σταυρώσουμε τα χέρια μας και θα περιμένουμε να αναγνωρίσει την ΑΟΖ μας η Τουρκία για να της προκαλέσουμε κόστος. Αυτή είναι η νέα στρατηγική του κ. Παπαδόπουλου. Και έπειτα, τι πρόκειται να κάνει στα της οικονομίας; Όσα ψήφισε μαζί με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μέσα στη Βουλή θα τα εφαρμόσει. Ό, τι άφησε, αν άφησε κάτι, όρθιο ο κ. Αναστασιάδης, θα το ισοπεδώσει ο κ. Παπαδόπουλος.

Για τον κ. Γιώργο Λιλλήκα, τι απομένει να πούμε; Οι πλείστοι σε αυτή την αίθουσα τον γνωρίζετε πολύ καλά. Οι πλείστοι από εσάς σε αυτή την αίθουσα γυρίσατε μαζί του από χωριό σε χωριό για τις εκλογές, για να εκλεγεί σε βουλευτικά αξιώματα. Ακόμα ένας που μας είπε το ευχαριστώ. Επί της ουσίας όμως, όσο επικίνδυνος για το Κυπριακό είναι ο κ. Παπαδόπουλος, άλλο τόσο είναι και ο Λιλλήκας. Πώς να εμπιστευτεί ο λαός στο προεδρικό αξίωμα έναν άνθρωπο που κοιμάται με μια θέση και ξυπνά με μια άλλη;

Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά είναι μονόδρομος για όσους θέλουν η Κύπρος να έχει μέλλον και προοπτική.
Έχουμε να δώσουμε μια μάχη δύσκολη. Μια μάχη ενάντια στις κάλπικες δεσμεύσεις, στα διάφορα ρουσφέτια, στη διαπλοκή, στην εξαγορά συνειδήσεων. Είναι φορές που κάποιοι υποψήφιοι δίνουν την εντύπωση ότι δεν θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές, αλλά να τις αγοράσουν.

Δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολία ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θα εξαντλήσουν και σε αυτές τις εκλογές τον αντι-ΑΚΕΛισμό τους. Ήδη μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Σταύρου ξεκίνησαν αρθρογράφοι να λένε «μα αυτόν τον στηρίζει το ΑΚΕΛ», μα τον στηρίζουν άλλοι «με αριστερές ρίζες». Είναι γι’ αυτούς προπατορικό αμάρτημα να είναι κάποιος αριστερός, να υπάρχει το ΑΚΕΛ, να στηρίζει έναν υποψήφιο. Είναι γι’ αυτούς προπατορικό αμάρτημα να υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για μια πατρίδα, ένα λαό, να υπάρχει μια φωνή που να φωνάζει για ολόκληρη την Κύπρο και για ελληνοκύπριους και για Τουρκοκύπριους. Να αγωνιζόμαστε για τους πολλούς και όχι τους λίγους.
Είναι γι’ αυτούς προπατορικό αμάρτημα να μην μπορούν να μας εξαγοράσουν, να μην μπορούν να μας έχουν στο χέρι.
Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς θα παλέψουμε δύο φορές πιο ενωμένοι.
Δύο φορές πιο συσπειρωμένοι.

Δύο φορές πιο αποφασιστικοί, προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Να κερδίσουμε το αύριο.

Το αύριο που μας ενώνει μαζί με το Σταύρο Μαλά!ριο συζήτησε την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Γραπτή δήλωση Σταύρου Μαλά.

Με την ευκαιρία της απόφασης για στήριξη της υποψηφιότητας μου στις Προεδρικές Εκλογές του 2018, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο της Αριστεράς, τα μέλη και την ηγεσία του ΑΚΕΛ για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στο πρόσωπό μου.

Η ιστορία του ΑΚΕΛ και ευρύτερα της Αριστεράς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της πατρίδας και του λαού μας. Οι αγώνες και οι θυσίες της Αριστεράς για τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο είναι καταγραμμένα .
Με το ΑΚΕΛ έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι και αυτή η συνεργασία θα είναι γόνιμη, παραγωγική και στηριγμένη σε κοινούς στόχους αλλά και στον αλληλοσεβασμό στις διαφορετικές προσεγγίσεις. Η σύνθεση διαφορετικών απόψεων είναι στοιχεία υγείας και δημοκρατίας. Είναι κινητήρια δύναμη βελτίωσης και προόδου.
Τονίζω ότι κοινή μας βούληση με το κόμμα της Αριστεράς είναι να διαμορφώσουμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα αγκαλιάζει ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις και πολίτες του τόπου μας. Θα αγκαλιάζει τους νέους που προσδοκούν πολύ περισσότερα από την πολιτεία και την κοινωνία της Κύπρου. Όσους επιδιώκουν μια λύση αρχών στο Κυπριακό. Όσους πιστεύουν ότι υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος για την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτού του τόπου. Όσους ζητούν νέα πρότυπα πολιτικής συμπεριφοράς.

Προσδοκώ ότι με τις θέσεις και τις προτάσεις μου, με το ύφος και το ήθος της εκστρατείας μας, θα ανταποκριθώ στις ελπίδες αυτών που με στηρίζουν αλλά και στις απαιτήσεις αυτών που στέκονται σήμερα κριτικά προς την υποψηφιότητά μου.

Μοναδικό μου μέλημα, είναι να υπηρετήσω τη χώρα μας, ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άντρος Κυπριανού: Ο ΠτΔ έπαιξε με την ελπίδα του λαού για λύση στο Κυπριακό

Έκτακτο Συνέδριο του ΑΚΕΛ συζήτησε την υποψηφιότητα Μαλά για τις προεδρικές

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Συνεχίζονται τα «μηνύματα» στον ακήρυχτο πόλεμο της Λεμεσού - «Γάζωσαν» οικία 27χρονου με...«παρελθόν»
  2. Δολοφονία Λεωνίδη: Η «ταυτότητα» του καταζητούμενου εκτελεστή
  3. Αφρίν: Μπαίνει ο συριακός στρατός για να απωθήσει τους Τούρκους
  4. Νέοι «μπελάδες» εκ Mόσχας για Τραμπ - Απαγγελία κατηγοριών σε 13 Ρώσους για ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές
  5. ΔΗΚΟ: Παραιτήθηκε ιδρυτικό μέλος! [επιστολή]
  6. Μαλάς: Κατάφεραν να με συνδέσουν με Χριστόφια - Τι λέει για τη μελλοντική κομματική του στέγαση [vid]