Χαμός στην Τουρκία κατά Ακιντζί: «Ελληνόσπορε! Θα σας σκότωναν οι Ε/κ σε 3 μέρες»

– «Έβρεξε» προσβολές και επιθέσεις μετά την αναφορά Ακιντζί ότι οι Τ/κ δεν θέλουν να γίνουν 82η επαρχία της Τουρκίας
– Η «Γενί Ακίτ» γέμισε με μίσος εναντίον των Τ/κ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία εναντίον του Ακιντζί
– «Εάν δεν ήταν η Τουρκία θα πεθαίνατε από την πείνα», «Κόψτε τους το νερό», μερικά από τα σχόλια

«Έβρεξε» προσβολές και επιθέσεις μετά την αναφορά Ακιντζί σε οικονομικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη ότι οι Τ/κ δεν θέλουν να γίνουν 82η επαρχία της Τουρκίας, γράφει η Κυριακάτικη Αφρίκα που σχολιάζει το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας «Γενί Ακίτ», της νούμερο ένα υποστηρίκτριας εφημερίδας προς τον Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει.

Στη στήλη του ο Σενέρ Λεβέντ αφού επικρίνει ο ίδιος τον Μουσταφά Ακιντζί γιατί στην ομιλία στην αναφορά «οι Τ/κ δεν θέλουμε να γίνουμε 82η επαρχία της Τουρκίας», πρόσθεσε τη φράση «άλλωστε ούτε και η Τουρκία έχει ανάγκη κάτι τέτοιο», σημειώνει ότι η «Γενί Ακίτ» γέμισε με μίσος εναντίον των Τ/κ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (στην Τουρκία) γέμισαν με βρισιές και προσβολές εναντίον του Τ/κ ηγέτη και της κοινότητας.

Με την παροιμία “δαγκώνετε το χέρι που σας τροφοδοτεί” η Γενί Ακίτ σε αποκάλεσε κοράκι (στα τουρκικά η παροιμία αναφέρεται σε κοράκι) αναφέρει ο Λεβέντ απευθυνόμενος στον Τ/κ ηγέτη. «Είπες ότι δεν θέλεις να γίνεις 82η επαρχία, τώρα θα σε κομματιάσουν. Μπήκαν στη σειρά. Δες τι λένε: «Σαν δεν ντρέπεται. Εάν δεν ήταν η Τουρκία θα πεθαίνατε από την πείνα». «Αχάριστοι. Ακόμα και το νερό σας έρχεται από την Τουρκία ρε…Αν δεν ήταν η Τουρκία πίσω σας, σε 3 μέρες οι Ε/κ θα σας σκότωναν αδιακρίτως». «Ελληνόσπορε. Τι κρίμα που χάσαμε ήρωες γι’ αυτούς». «Στην βόρεια Κύπρο υπάρχουν πολλοί προδότες». «Κόψτε τους το νερό».

Σύμφωνα με το άρθρο του Σενέρ Λεβέντ αυτά ήταν μερικά από τα σχόλια που γράφτηκαν από Τούρκους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απευθυνόμενος στον Ακιντζί του λέει ότι αυτοί είναι «το τελευταίο λιμάνι που θα καταφύγουμε» όπως είχε πει κάποτε ο Τ/κ ηγέτης.