Αρχιεπίσκοπος: Όποιες λέξεις και αν χρησιμοποιήσω, η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία [vid]

– Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η σημερινή συνέντευξη του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου Β΄
– Επί τάπητος το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, με τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει λόγο για ”ξετσίπωτους”
– Έντονη αντίδραση της Αccept-ΛΟΑΤΙ στις δηλώσεις του Προκαθήμενου

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η σημερινή συνέντευξη του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου στον Alpha Κύπρου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Αντρέα Κημήτρη, και στην οποία μίλησε για όλους και για όλα.

Μεταξύ των θεμάτων, τέθηκε για άλλη μία φορά επί τάπητος το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, με τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει λόγο για ”ξετσίπωτους” και να μένει σταθερός στην άποψή του ότι πρόκειται για ”ανωμαλία”, προκαλώντας για άλλη μία φορά με τα λεγόμενά του.

“Δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση, είναι μία ανωμαλία. Αν δεν την πω ανωμαλία και την πω μια ωραία λέξη, η σημασία είναι η ίδια, δεν αλλάζει κάτι. Θα μου πεις, θέλεις να υπάρχουν ταμπού, όχι δεν θέλω. Αλλά ο λαός μας δεν θέλει κάτι τέτοιο. Το Ευαγγέλιο μου λέει Α, να το λέω Β, μπορεί να μην γίνομαι αρεστός. Μπορεί χρησιμοποίησα κάπως βαριές λέξεις, όμως επαναλαμβάνω όσα καλά στοιχεία να μαζέψω και να αραδιάσω στην κουβέντα, η ουσία δεν αλλάζει. Όταν ο ίδιος ο Χριστος λέει οτι αυτοί που κάνουν αυτές τις δουλειές “βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσιν”, εγώ τι θα πω; οτι θα τους βάλει στο κέντρο του Παραδείσου ο Θεός αυτούς; Ο Θεός δεν σώζει κανέναν δωρεάν, πρέπει να αγωνιστούν όλοι.”


H απάντηση της Αccept-ΛΟΑΤΙ στις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου

Έντονη ήταν η απάντηση της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου.

“Είναι αποκαρδιοτικό να βλέπουμε πως Γενικός Εισαγγελέας, κυβέρνηση και πολιτεία γενικότερα παραμένουν άπραγοι σε αυτή τη ρητορική μίσους, επιτρέποντας στον Αρχιεπίσκοπο, και αυτή τη φορά να εκφράζεται με τρόπο μειονοτικό προς τους ΛΟΑΤΙ χωρίς αυτός να υπόκειται στους νόμους που ποινικοποιούν την προώθηση μίσους ενάντια σε μειονότητες”

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για μισαλλόδοξες δηλώσεις ενάντια “σε μια αφανή και περιθωριοποιημένη ομάδα” και τονίζει πως ο Αρχιεπίσκοπος προτάσσει ανύπαρκτα διλήμματα στα θρησκεύομενα μέλη της ΛΟΑΤΙ κοινότητας.

Η οργάνωση υπενθυμίζει πως είχε αποστείλει και παλαιότερα επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Εισαγγελέα, σε σχέση με παρόμοιες δηλώσεις του Μακαριωτάτου αλλά δεν έλαβε οποιεσδήποτε απαντήσεις.

“Ως Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου θα προχωρήσουμε για ακόμη μια φορά σε επίσημη διαμαρτυρία προς τον Γενικό Εισαγγελέα και θα αναμένουμε δράσεις του. Θα θέσουμε το θέμα επίσης ξανά σε συνάντηση που έχει η οργάνωση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς το τέλος του μήνα” καταλήγει ο Πρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Γαβριηλίδης.