What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

21.09.2017 | 08:12
Τελευταία ενημέρωση: 21.09.2017 | 09:26

Λιλλήκας: Σε αυτές τις εκλογές επιλέγουμε απαλλαγή από το παλαιοκομματικό κατεστημένο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Οι επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές δεν πρέπει να αποτελέσουν ακόμα μια χαμένη ευκαιρία που θα κρατήσει την Κύπρο καθηλωμένη στον πάτο από το παλαιοκομματικό κατεστημένο, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, λέγοντας πως τώρα είναι η ώρα για τους πολίτες να απαλλαγούν από αυτό το κατεστημένο και να αλλάξουν την Κύπρο.

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, στη Λεμεσό, ο κ.Λιλλήκας καλωσόρισε όλους " σε αυτόν τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα, τον αγώνα για την αναγέννηση της πατρίδας μας, τον αγώνα της ελπίδας" και σημείωσε πως "δεν θα πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να απαλλάξουμε την Κύπρο από το παλαιοκομματικό κατεστημένο, που την κρατά καθηλωμένη στη μιζέρια και στη δυστυχία, δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να βγάλουμε την εθνική μας υπόθεση από τα αδιέξοδα".

Παράλληλα, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε πως "πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία των Προεδρικών εκλογών και να καταστήσουμε το αποτέλεσμα τους ως την αφετηρία για μια πορεία ανασυγκρότησης της πατρίδας μας σε όλους ανεξάρτητα τους τομείς" εκφράζοντας τη θέση πως "συσσωρευμένα και διαδοχικά λάθη έχουν φέρει την πατρίδα μας σε τραγική κατάσταση και στο Κυπριακό και στην οικονομία και στον τρόπο διακυβέρνησης και στα δικαιώματα των πολιτών και στη δομή και λειτουργία της κρατικής υπηρεσίας και στα ζητήματα της ηθικής και της τιμιότητα".

Πρέπει να αναγεννήσουμε και να ανασυγκροτήσουμε την πατρίδα μας σε σύγχρονες, καθαρές και υγιείς βάσεις, συνέχισε και υπέδειξε πως "αυτό είναι που απαιτεί από μας ο λαός, αυτό περιμένουν τα παιδιά μας και αυτό οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας".

Είπε δε πως το όραμα του σε πέντε χρόνια είναι, "όλοι μας να είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε τα παιδιά μας, τους νέους αυτής της χώρας, στα μάτια και να είμαστε περήφανοι λέγοντας τους πως τους παραδίδουμε μιαν καλύτερη Κύπρο, μιαν πατρίδα που εγγυάται να ζήσουν με αξιοπρέπεια και περηφάνια".

Στην ομιλία του ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι αυτές οι εκλογές δίνουν την ευκαιρία "να ανατρέψουμε όλο το σύστημα του ρουσφετιού που έχει στηθεί για δεκαετίες, που οδήγησε στο σύστημα της μίζας και της διαπλοκής, τις πολιτικές της λιτότητας, του νεοφιλελευθερισμού, που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ιδεολογίες και οικονομικά συμφέροντα, αλλά οδήγησαν μεγάλες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού μας στη δυστυχία και στη μιζέρια".

"Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε στην πράξη να πάρουμε την Κύπρο σε μια νέα εποχή, που θα έχει πραγματικούς αναπτυξιακούς στόχους, οι οποίοι δεν θα ικανοποιούνται μόνο με τη βελτίωση των αριθμών και των στατιστικών στοιχείων, αλλά που θα υπηρετούν τις ανθρώπινες ανάγκες και θα συνοδεύονται από κοινωνική ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη", συμπλήρωσε.

Διαμήνυσε πως "σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε να καταστήσουμε τους πολίτες πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσους" και πως "εμείς δεν στηριζόμαστε σε ταμπέλες και πινακίδες, εμείς στηριζόμαστε στους πολίτες γιατί εμπιστευόμαστε τους πολίτες και δεν φοβόμαστε να τους κοιτάξουμε στα μάτια γιατί δεν έχουμε τίποτα να ντραπούμε".

Ο κ. Λιλλήκας δήλωσε επίσης πως δεν μπορούν να προβλήματα να επιλυθούν από αυτούς που είναι μέρος των προβλημάτων και πως "δεν μπορούν να φέρουν νέα πολιτική κουλτούρα, διαφάνεια και χρηστή διοίκηση αυτοί που εκπροσωπούν το παλαιοκομματικό σύστημα, αυτοί που με την κομματοκρατία που επέβαλαν, έστησαν τους μηχανισμούς της διαπλοκής και της διαφθοράς".

"Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την Κύπρο και μαζί μπορούμε να την απαλλάξουμε από αυτό το κατεστημένο" είπε και πρόσθεσε ότι "αυτή η μάχη είναι η μάχη μεταξύ του σάπιου, του σαθρού, της μοιρολατρίας, απέναντι στο σύγχρονο, το έντιμο, το καθαρό και την ελπίδα".

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές εκλογές: Επισήμως στις 29 Δεκεμβρίου η υποβολή υποψηφιοτήτων - Στις 6.600 οι αιτήσεις νέων ψηφοφόρων
  2. Ν. Παπαδόπουλος: Μονόδρομος για την Οικονομία ο Φορέας Διαχείρισης ΜΕΔ
  3. Επίσημη προκήρυξη Προεδρικών εκλογών - Στις 6600 οι αιτήσεις νέων ψηφοφόρων για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους
  4. Γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει πως είναι 6 χρόνια μεγαλύτερη από τον σύντροφό της! [vid]
  5. Η αντίδραση της Αριστοτέλους όταν έμαθε πως και η Λαμπροπούλου είναι μεγαλύτερη από τον σύντροφό της!
  6. Γιώργος Μαυρίδης: Η εξομολόγηση για την αλλαγή της συμπεριφοράς του στο Nomads!