What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

25.09.2017 | 17:57
Τελευταία ενημέρωση: 25.09.2017 | 18:04

Συμπλοκή στις Κεντρικές Φυλακές: Τραυματίστηκε κρατούμενος

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Έρευνα για το νέο περιστατικό στις Φυλακές διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρεται ότι το ΥΠΔΔ μόλις έλαβε γνώση για το περιστατικό το οποίο συνέβη μεταξύ κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό κρατουμένου ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προέβη άμεσα στον διορισμό ερευνώντα λειτουργού για να εξετάσει τις πειθαρχικές ευθύνες.

Συγκεκριμένα, την υπόθεση θα εξετάσει ο Πρώτος Λειτουργός του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Άριστος Τσιάρτας, ο οποίος θα διερευνήσει τις καταγγελίες ότι δεν ελήφθηκαν υπόψη ο βαθμός επικινδυνότητας του δράστη και οι προειδοποιήσεις του κρατουμένου που τραυματίστηκε ότι διέτρεχε κίνδυνο εάν βρισκόταν στην ίδια πτέρυγα μαζί του, καθώς επίσης τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί αποτρόπαια και καταδικαστέα την πράξη σε βάρος του κρατούμενου που νοσηλεύεται με εγκαύματα, και τονίζει ότι πρόκειται για μεμωνομένο περιστατικό, το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο σωφρονιστικό ίδρυμα που αποδεδειγμένα έχει κάνει άλματα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους όσους σπεύδουν να κακοχαρακτηρίσουν και να εκμηδενίσουν το σημαντικό έργο αναμόρφωσης που επιτελείται στις φυλακές τα τελευταία χρόνια, ότι δεν είναι δυνατό να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη η ιδιοσυγκρασία, οι συμπεριφορές και τα όποια προσωπικά προβλήματα φέρει μαζί του ο κάθε κρατούμενος που μπαίνει στις φυλακές.

Δυστυχώς, συνεχίζεται το ίδιο μοτίβο, με κάποιους να προσπαθούν να εκμεταλλεύονται περιστατικά που είναι θλιβερά και κάποια σαφώς καταδικαστέα, αλλά απρόβλεπτα, όπως ακριβώς μπορεί να συμβούν σε κάθε φυλακή και στην κοινωνία ανά πάσα στιγμή.

Οι περιπτώσεις του νεαρού που πέθανε ως αποτέλεσμα εισρόφησης εμεσμάτων, του κατάδικου που πέθανε από ανακοπή λίγες ώρες αφού εισήχθη στις φυλακές, καθώς και το τελευταίο αυτό περιστατικό μεταξύ των δύο κρατουμένων, χρησιμοποιούνται κατ’ επανάληψη από το ΑΚΕΛ σε μια προσπάθεια εκμηδενισμού του έργου που επιτελείται στις φυλακές.

Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ έχει διαγράψει από τη μνήμη του την απραξία και την συγκάλυψη των βασανιστηρίων και όλων των απάνθρωπων ενεργειών που γίνονταν επί διακυβέρνησής τους, τα οποία εξευτέλιζαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Ευτυχώς, η κοινωνία θυμάται.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τραυματισμένος ο Πιστόριους! Πιάστηκε στα χέρια με συγκρατούμενό του στη φυλακή
  2. Λεμεσός: Στην φυλακή 31χρονος για την επίθεση σε αστυνομικό στο ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ και 6μηνος αποκλεισμός
  3. Δεκαετής κάθειρξη σε δραπέτη - Ξυλοκόπησε άγρια 65χρονο σε εστιατόριο
  4. Οι άγραφοι νόμοι της φυλακής σε μια σκληρή φωτογραφία [pic]
  5. Δεύτερο «Όχι» σε αποφυλάκιση Ερωτοκρίτου που καταγγέλλει παρενόχλησή του στη Φυλακή - «Αγαπητός κρατούμενος ο Ρίκκος...»