What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

Ξεκαθαρίσματα Χαραλαμπίδου για ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα: Αν γνώριζα για το δικαστήριο δε θα δημοσίευα βίντεο

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 29.09.2017 | 17:04
Πρώτη δημοσίευση: 29.09.2017 | 15:22

- Όσοι ζητούν άρση της ασυλίας μου, αναζητούν τρόπους φίμωσης των βουλευτών και τερματισμό της άσκησης ελέγχου
- Υπουργός και διευθύντρια φυλακών εγείρουν ζητήματα ασφαλείας... για τα πράσινα κάγκελα της φυλακής
- Ενήργησα καλή τη πίστει , με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως βουλευτής

Χτες στη Βουλή στo πλαίσιo της ενημέρωσης για το θέμα της αναμόρφωσης του σωφρονιστικού συστήματος, το οποίο είχα εγγράψει για συζήτηση, έδωσα στη δημοσιότητα βίντεο με τον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα μέσα στις φυλακές. Θεώρησα ότι είχα καθήκον να προβώ σε αυτήν την ενέργεια ως συνέχεια της εγγραφής και συζήτησης του θέματος και λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω αντιμετωπίσει τις παρελκυστικές τακτικές της εκτελεστικής εξουσίας στην συνεχή προσπάθεια μου να αναδείξω τα κακώς κείμενα στο χώρο των φυλακών.

Ενήργησα καλή τη πίστει , με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως βουλευτής που ελέγχει την εκτελεστική εξουσία. Από το βίντεο αυτό προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα ως προς την ασφάλεια των δεσμοφυλάκων. Σημειώνω επίσης ότι αρχικά το συμβάν απεκρύβη ενώ παράλληλα απελάθηκε ένας από αυτούς που φαίνονται να είχαν ανάμειξη στο επεισόδιο ξυλοδαρμού.

Μετά την ενέργεια μου αυτή, οι αρμόδιοι , Υπουργός και Διευθύντρια φυλακών αντέδρασαν εγείροντας θέματα ασφαλείας, όταν το μόνο πράγμα που αποκαλύπτεται είναι ότι τα κάγκελα της φυλακής είναι πράσινα. Υπενθυμίζω ότι οι πόρτες των κεντρικών φυλακών επανειλημμένα άνοιξαν για τα ΜΜΕ. Οι δε δηλώσεις σε σχέση με το απόρρητο προσωπικών δεδομένων γίνονται ωσάν οι καταδίκες σε φυλάκιση να τελούν υπό καθεστώς μυστικότητας και ανωνυμίας. Πρόκειται για παρελκυστική τακτική καθώς, εγείροντας αυτά τα θέματα, οι αρμόδιοι προσπαθούν να μην απαντήσουν στα άμεσα ερωτήματα που εκ καθήκοντος τους αφορούν.

Ζητούν επίσης την άρση της ασυλίας μου λες και χρησιμοποίησα την ασυλία για να κάνω το ραλίστα και όχι για να εκτελέσω αποτελεσματικά τα καθήκοντα ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας. Στην πράξη αυτοί που ζητούν άρση της ασυλίας μου, αναζητούν τρόπους φίμωσης των βουλευτών και τερματισμό της άσκησης ελέγχου σε αυτούς.
Επιπρόσθετα σε σχέση με την ανακοίνωση της επιτρόπου η οποία εκφράζει ανησυχία για τα προσωπικά δεδομένα του δεσμοφύλακα που χτυπήθηκε, να την ενημερώσω ότι ο ίδιος ο δεσμοφύλακας μου εξέφρασε τις ευχαριστίες του γραπτώς « για τον τρόπο που έχω χειριστεί το θέμα δηλώνοντας ότι δεν έχει παράπονο από τη δημοσιοποίηση του βίντεο».

Και επειδή θέλω να είμαι συνεπής και προς την παραδοχή τυχόν δικών μου λαθών, θέλω να πω ότι δεν γνώριζα ότι χτες ξεκινούσε στο δικαστήριο διαδικασία για το θέμα του ξυλοδαρμού. Δεν θεωρώ ότι η δημοσιοποίηση επηρεάζει αυτήν τη διαδικασία, αλλά αν το γνώριζα θα είχα αποφύγει αυτήν την συγκυρία από σεβασμό προς το Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεχείλισε το ποτήρι...Αυθόρμητη διαμαρτυρία στις Κεντρικές Φυλακές για το βίντεο Χαραλαμπίδου και τις δηλώσεις Τρυφωνίδη

Ξεκαθαρίσματα Χαραλαμπίδου για ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα: Αν γνώριζα για το δικαστήριο δε θα δημοσίευα βίντεο

Χαραλαμπίδου για διαρροή ξυλοδαρμού: «Από πότε η αλήθεια αποτελεί αδίκημα...ας τα βάλουν μαζί μου!» Αριστοτέλους: Διαγράψτε το video!

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Η γυναίκα-«αράχνη» μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης λύνει τη σιωπή της για τους Σαϊεντολόγους και την απάτη εκατομμύριων με χρυσό!
  2. Άλκης Χρήστου: Φουλ ερωτευμένος με Κύπρια ηθοποιό! [pics]
  3. Αιφνίδιος θάνατος για τον Ανδρέα Πέτρου - Θρήνος για τον δεσμοφύλακα των Κεντρικών και πατέρα δύο παιδιών
  4. Ελλαδίτης πίσω από τα «πειρατικά» με «πλοκάμια» σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ολλανδία - Πως δρούσε η high-tech συμμορία
  5. Σοφία Παυλίδου: «Αφού το έκανε σε μένα, θα το ξανακάνει» - «Αστείο αυτό με τις εκδορές»
  6. Λεμεσός: Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονου ποδοσφαιριστή από προπονητή στο γήπεδο!