What's hot? GOOGLE· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

Άφησαν μαθήτρια με ειδικές ανάγκες μονογονεϊκής οικογένειας εκτός σχολείου! «Η περσινή χρονιά ήταν ένα μαρτύριο» δηλώνει η μητέρα

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 12.10.2017 | 16:26
Πρώτη δημοσίευση: 12.10.2017 | 08:51
     

- Η διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης αναμένει τις εντολές Καδή για τον χειρισμό της υπόθεσης
- Στο μεταξύ η με ειδικές ανάγκες ανήλικη μαθήτρια συνεχίζει να παραμένει εκτός σχολείου
- Προηγουμένως φοιτούσε στο Λύκειο Κύκκου Β’ ωστόσο για σειρά λόγων χρειάστηκε η μεταφορά της στο Κύκκου Α’
- Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, δίχως άλλους συγγενείς, με την μητέρα να αναγκάζεται να μένει σπίτι 

Σάλος και λιποθυμίες μετά τα ευτράπελα σε Δημοτικό - Μητέρα και δασκάλα έστησαν τρικούβερτο καυγά!
αναμένεται να δοθούν οι οδηγίες εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας προς την Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης η οποία αφορά σε 17χρονη μαθήτρια Λυκείου με ειδικές ανάγκες και η οποία από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχει καταστεί εφικτό να ενταχθεί στις σχολικές δομές και να παρακολουθήσει μαθήματα.

Συγκεκριμένα, η 17χρονη βρίσκεται αίολη μεταξύ του Λυκείου Κύκκου Β’ και του Λυκείου Κύκκου Α’, καθώς όπως γράφει η Δέσποινα Ψυλλού για την εφημερίδα ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» η μητέρα της νεαρής μαθήτριας, εξαιτίας της μη αποδοχής της από το σχολικό περιβάλλον, καθώς και για εκπαιδευτικούς λόγους, μετά την ολοκλήρωση της περσινής χρονιάς ζήτησε τη μετεγγραφή της 17χρονης από το Λύκειο Κύκκου Β’, στο οποίο φοιτούσε κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Παρόλο που το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε τη μετεγγραφή της στο Λύκειο Κύκκου Α’, εντούτοις, η διεύθυνση του σχολείου αρνήθηκε να εγγράψει το κορίτσι, εξαιτίας της άνισης, όπως ισχυρίστηκε κατανομής των παιδιών στις δύο γειτονικές μονάδες, αφού η πρώτη έχει μόλις δύο μαθητές με αναπηρία ενώ η δεύτερη εφτά.

Εξάλλου, το εν λόγω ζήτημα ανέδειξε χθες στην δημόσια σφαίρα ο υποψήφιος για τις Προεδρικές Εκλογές Γιώργος Λιλλήκας.

Τις δυσκολίες και τα εμπόδια που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει, τόσο κατά την περσινή χρονιά όσο και κατά τη φετινή, επισήμανε στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ», η μητέρα της νεαρής. Αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι η κόρη της και κατά το περασμένο σχολικό έτος, όπου φοιτούσε στο Λύκειο Κύκκου Β', η φοίτηση της κόρης της ήταν λίαν προβληματική, καθώς διεξαγόταν αποσπασματικά και άνευ συνοχής. Εν προκειμένω υπέδειξε τα παρακάτω γεγονότα: «Η περσινή χρονιά ήταν ένα μαρτύριο. Η μαθήτρια δεν ταίριαζε με συνοδό της και ολόκληρη τη χρονιά δεν έκανε ούτε μία μέρα μάθημα, αφού λίγο μετά την άφιξη της, καλούσαν ταξί και την έστελναν στην εργασία μου. Αυτό γίνονταν σε καθημερινή βάση, όπου έπρεπε να πληρώνω €10 καθημερινά». Κατόπιν όλων των παραπάνω συνθηκών που επικρατούσαν, η μητέρα εν τέλει ζήτησε την μετεγγραφή της κόρης της σε άλλη μονάδα με την αίτησή της όπως προείπαμε να εγκρίνεται από το Υπουργείο.

Η μητέρα καταγγέλλει όμως ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η 17χρονη έχει μεταβεί στο Λύκειο Κύκκου Α' μετά βίας μόλις τρεις ημέρες! «Προσπαθώ εδώ και ενάμιση μήνα για να διευθετηθεί το ζήτημα με την κόρη μου, ώστε να πάει σχολείο». Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε στείλει στις 12 Σεπτεμβρίου έγκριση της μετεγγραφής από το Λύκειο Κύκκου Β’ στο Λύκειο Κύκκου Α’, παραταύτα η διεύθυνση αρνήθηκε να γράψει το παιδί στο σχολείο.

Εξάλλου, αξίζει να τονισθεί πως εν προκειμένω λόγος γίνεται για μονογονεϊκή οικογένεια και μάλιστα δεν υφίστανται άλλοι συγγενείς με την μητέρα πλέον να είναι αναγκασμένη να μένει σπίτι με την 17χρονη Σοφία, λαμβάνοντας κυλυόμενες άδειες άνευ αποδοχών. Παράλληλα, όμως, διευκρινίζεται πως από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, εγκρίθηκε για δεύτερη φορά η μετεγγραφή της 17χρονης κόρης της, κι έτσι μετά από δύο ακόμη μέρες αναμονής, μόλις χθες, η μητέρα πήγε με τη κόρη της στο σχολείο, όπου και την άφησε. «Την πήγα χωρίς σύνοδο και χωρίς εγγραφή». Όπως εξήγησε, το παιδί της χρειάζεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μάλιστα σε ένα ήρεμο περιβάλλον.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Εκ μέρους του Λυκείου Κύκκου Α’, ο Διευθυντής του Δημήτρης Ταλιαδώρος, μιλώντας στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ» ανέφερε πως στην δική του μονάδα υπάρχουν εφτά παιδιά με ειδικές ανάγκες ενώ στο Κύκκου Β' μόλις δύο. «Πού θα έπρεπε να πάει η 17χρονη;», διερωτήθηκε, διευκρινίζοντας πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει το παραμικρό για τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης του παιδιού. Ωστόσο, ο κ. Ταλιαδώρος, σημείωσε πως «θα δημιουργηθούν εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα στα άλλα επτά παιδιά της ειδικής μονάδας που φοιτούν στο Κύκκο Α’».

Επιπλέον, ανέφερε ότι: «εκείνο που λέω εδώ και ενάμιση μήνα, είναι να έρθουν να δουν τη μονάδα και να εκτιμήσουν αν ενδείκνυται να έρθει και το άλλο παιδί» και κλείνοντας πρόσθεσε πως «είμαι διευθυντής και οφείλω να διαφυλάξω τα δικαιώματα εφτά ανήμπορων μαθητών, που θα μπορούσε να έχουν και νοητικά προβλήματα».

Πλέον ο περαιτέρω χειρισμός της ιδιαίτερα ευαίσθητης αυτής υπόθεσης εμπίπτει στην δικαιοδοσία του Υπουργού Κώστα Καδή, από τον οποίο αναμένεται να παρθεί μια δίκαιη και ισορροπημένη απόφαση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίντεο ντροπής: Μεθυσμένοι μαθητές έκαναν «φιέστα» με φωτοβολίδες και έκτροπα [vid]

Αποκαλυπτική η Ραφαέλα: «Με έκλεισαν σε κλουβί και με φώναζαν τανκ» - «Εξαιτίας του bulling εγκατέλειψα το σχολείο» [vid]

Σάλος και λιποθυμίες μετά τα ευτράπελα σε Δημοτικό - Μητέρα και δασκάλα έστησαν τρικούβερτο καυγά!

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Υπόθεση προσηλυτισμού: Σοκαριστικές αποκαλύψεις και αναφιλητά στην κατάθεση της αδελφής του μοναχού Ιουστίνου
  2. Απόφαση-σταθμός: Δικαιώθηκε δημόσιος υπάλληλος για την προαγωγή συναδέλφου του
  3. Γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει πως είναι 6 χρόνια μεγαλύτερη από τον σύντροφό της! [vid]
  4. Σοκάρει το σημείωμα δασκάλας δημοτικού που απειλεί τους μαθητές της!
  5. «Ασυνήθιστη» με πολλαπλά μηνύματα κοινή άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου - Ισραήλ στο Τρόοδος [vids, pics]
  6. Καδής: Η διαφθορά βασική αιτία της ηθικής κρίσης της κοινωνίας