What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

18.10.2017 | 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2017 | 18:56

Χαμπουλάς - Περδίκης αντάλλαξαν «πυρά» για τα αμπελοπούλια

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

«Πυρά» αντάλλαξαν σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του «Σίγμα» ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης και ο πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευγένιος Χαμπουλάς, με αφορμή τη συζήτηση για τη λαθροθηρία των αμπελοπουλιών.

Αρχικά, ο κ. Χαμπουλάς αναφέρθηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει σήμερα στον Άγιο Γεώργιο στο Παραλίμνι, που αφορά τα προβλήματα των ανθρώπων της υπαίθρου.

Ερωτηθείς ο κ. Περδίκης αν ο ίδιος θα παραστεί, απάντησε πως δεν τον έχουν προσκαλέσει, αλλά και αν τον προσκαλούσαν, δεν θα πήγαινε κάπου με ανθρώπους που παρανομούν και το δηλώνουν. «Φανταστείτε αν αποφασίσουν οι μικρολωποδύτες να κάνουν μια εκδήλωση διαμαρτυρίας. Είναι συγκέντρωση παρανόμων αυτό που θα γίνει σήμερα». Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, συνέχισε ο κ. Περδίκης, ο νόμος θα γινόταν εξαρχής σεβαστός και δεν θα δινόταν τόση έκταση στο όλο ζήτημα.

Με τα ξόβεργα, είπε ο Πρόεδρος των Οικολόγων, παγιδεύονται και άλλα προστατευόμενα είδη, που απαγορεύεται να τα κυνηγούν.

Ο κ. Χαμπουλάς, με τη σειρά του, είπε πως ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε είχε πολύ καλές πρόνοιες, που αφορούσαν την προστασία του ενδημικού θηράματος. «Πολύ σωστά ψηφίστηκε η σοβαρή αύξηση των ποινών συγκεκριμένων ειδών. Υπήρχαν όμως και παραλείψεις και αστειότητες και γελοιότητες, όπως η πρόνοια που προβλέπει ότι θα μπορεί να σερβίρεται το θήραμα στα εστιατόρια, νοούμενου ότι ο επισκέπτης θα παίρνει την κατσαρόλα με μαγειρεμένο το φαγητό από το σπίτι», είπε.

Το αμπελοπούλι, συνέχισε, ήταν παραδοσιακό έδεσμα, μεζές και κυνήγι. «Υπάρχει τρόπος, μέσα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, να γίνει θηρεύσιμο, όπως ήταν πριν το 2003. Αποτελεί κακοποίηση για τον κόσμο της υπαίθρου να αφήνουν αυτό το είδος στα προστατευόμενα», είπε, τονίζοντας «Έχουμε μάθει να "κρύβουμε", να μην μιλούμε, αλλά να τρώμε όταν μπορούμε».

Πηγή: Σίγμα

Όσον αφορά το θέμα των ακτιβιστών περιβάλλοντος, ο κ. Χαμπουλάς είπε πως, επί της ουσίας, έχουμε ώθηση στη ρουφιανιά. «Αυτοί δεν είναι ακτιβιστές, είναι μισθοφόροι και εντεταλμένοι ρουφιάνοι».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Στο απυρόβλητο ο ΜΜΑΔίτης για την πάταξη της λαθροθηρίας που πάτησε λαγό - «Θα τον κάνω με τα κρεμμυδάκια»
  2. Λεμεσός: Επέπληξε λαθροθήρες και αυτοί του άνοιξαν το κεφάλι με το κοντάκι κυνηγετικού!
  3. Οικολόγοι: Ακόμα μια γκάφα του Προεδρικού... που λόγω άγχους δεν ξέρει πια χρέη διαγράφει
  4. Απειλούν τη ζωή αστυνομικού ώστε να μη καταθέσει για το κλιμάκιο πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ
  5. Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου «τρολάρει» τον Σταύρο Μαλά! [pics]
  6. Περδίκης: «Εξωφρενική» η νέα τοποθέτηση Ναμί στο Κυπριακό - Καταγγέλλει «στροφή» κι άλλων Τ/κ πολιτικών