What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

18.10.2017 | 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2017 | 14:14

Πυρά Κυπριανού σε Αναστασιάδη: Να απαντήσει σε όσα του καταλογίζει ο Δημητριάδης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Είναι εύκολο να λέγονται συνθήματα από την κυβερνητική πλευρά, αλλά πρέπει να απαντήσει σε όσα εγείρει ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, και να μην μεταφέρεται η αντιπαράθεση αλλού, δηλώνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας στο πλαίσιο περιοδείας στο λιμάνι Λεμεσού και αφού υπέδειξε πως , σύμφωνα με τον κ.Δημητριάδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γνώριζε στις 4 Μαρτίου πως θα γινόταν κούρεμα καταθέσεων, ο κ.Κυπριανού είπε ότι "στη συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 9 Μαρτίου, τον ρώτησα αν θα θέσουν θέμα κουρέματος γι αυτό μας προτείνει όλα αυτά τα μέτρα τα οποία θεωρεί ότι πρέπει να καταθέσει για να αποφύγει το κούρεμα και η απάντηση του ήταν όχι, ενώ ο κ.Σαρρής (τότε Υπουργός Οικονομικών) από απέναντι έγνεφε καταφατικά".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο κ.Κυπριανού, πρέπει ν` απαντήσει αν γνώριζε γι αυτό αλλά να πει και στον κυπριακό λαό, αυτό που επίσης αναφέρει ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ότι δηλαδή, εκείνη την περίοδο, κάποιοι της ευρύτερης οικογένειας του Προέδρου έβγαλαν στο εξωτερικό τεράστια ποσά. " Σε αυτά πρέπει να απαντήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και όχι να προσπαθούν να τα προσπεράσουν, βρίσκοντας προσχήματα για να μεταφέρουν την αντιπαράθεση αλλού", συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως "δυστυχώς η κατάσταση επί του εδάφους διαψεύδει αυτά τα οποία λέει η Κυβέρνηση, ότι τάχα με τους χειρισμούς της έχει καταφέρει για πρώτη φορά να αναδείξει σημαντικές πτυχές του Κυπριακού που μέχρι τώρα δεν συζητήθηκαν" τονίζοντας ότι η τουρκική πλευρά προβαίνει σε απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες, που βαθύνουν ακόμα περισσότερο τα τετελεσμένα και θα δυσκολέψουν αφάνταστα την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Το χειρότερο από όλα, υπέδειξε, είναι πως δεν αντιδρά κανείς από τη διεθνή κοινότητα, αποδίδοντας τη στάση αυτή στην ενημέρωση που η ίδια έχει για το τι έχει συμβεί στο Crans Montana, ενώ σημείωσε πως στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ επιρρίπτονται ευθύνες στους δυο ηγέτες και αθωώνεται η Τουρκία.

Με αφορμή την επίσκεψη στο λιμάνι Λεμεσού, ο Άντρος Κυπριανού έκανε λόγο για "σκανδαλώδη προνομιακή μεταχείριση" του διαχειριστή γενικού φορτίου, της DP World Limassol, "που φαίνεται ότι χαριστικά, σε βάρος του δημοσίου, παίρνει λεφτά τα οποία δεν θα έπρεπε να πάρει".

Υποστήριξε ακόμη πως "και οι νέες προσφορές οι οποίες θα γίνουν, τυγχάνουν τέτοιου χειρισμού από πλευράς Κυβέρνησης, που μεθοδεύουν ουσιαστικά την έγκριση από τη συγκεκριμένη εταιρεία, της παραχώρησης της έγκρισης για την οποιανδήποτε άλλη εταιρεία διεκδικεί προσφορές αναφορικά με το λιμάνι και αναφέρομαι στο συμβόλαιο της ExxonMobil".

Κάλεσε δε τη Νομική Υπηρεσία να μελετήσει τη σχετική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τα συμβόλαια που έγιναν με τους νέους διαχειριστές ενώ αναφερόμενος στην Αρχή Λιμένων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως "έχει αφεθεί να φθίνει και αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων", ενώ υπάρχει προσωπικό που δεν γνωρίζει ποιός είναι πλέον ο ρόλος και τα καθήκοντα του "με αποτέλεσμα να κάθεται στα γραφεία και να μην εργάζεται".

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πανικός από κατάρρευση πολυκατοικίας στην Αμβέρσα - Πολλοί τραυματίες ο ένας σοβαρά [pics, vids]
  2. «Κόντρα» γνωστού δημοσιογράφου με ΠΑΣΥΚΙ
  3. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;
  4. Επίσημη ένταξη για το νεοαποκτηθέν «καμάρι» του Πολεμικού Ναυτικού - Συγκίνηση στη παράδοση σημαίας στη χήρα Ιωαννίδη [vid, pics]
  5. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προς το συμφέρον και της Άγκυρας να αποφασίζουν οι Κύπριοι για τους εαυτούς τους
  6. Τσακώθηκαν on air στο Sigma για το καθρεφτάκι και το εσώρουχο - Αποχώρησε μαινόμενος ο Αντωνιάδης [vid]