What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

Η δικαιοσύνη άφησε χωρίς τιμόνι τον «ραλίστα» Ανδρέα Θεμιστοκλέους - Στέρηση άδειας και πρόστιμο 3.000 ευρώ

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 20.10.2017 | 16:59
Πρώτη δημοσίευση: 20.10.2017 | 09:10

- Στέρηση αδείας για τον "ραλίστα" πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ επί έξι μήνες και πρόστιμο 3.000 ευρώ
- Είχε κριθεί ένοχος στις 3 από τις 5 κατηγορίες που του καταλογίστηκαν
- "Στο πρόσωπό μου διαπράχθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά της Δημοκρατίας η μεγαλύτερη ατιμία και αδικία"

ΤΤο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα ποινή στέρησης άδειας οδήγησης για έξι μήνες από σήμερα, και χρηματικό πρόστιμο 3,000 ευρώ στον πρώην Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είχε κριθεί ένοχος στις τρεις από τις πέντε κατηγορίες που αντιμετώπιζε, εκ των οποίων οι δύο αφορούν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας (κατηγορίες 4 και 5) και η Τρίτη κατηγορία αφορά παράλειψη συμμόρφωσης σε σήμα τροχαίας (κατηγορία 2).

Το Δικαστήριο σημειώνει στην απόφαση του ότι αναμφίβολα τα αδικήματα που έχει διαπράξει ο κατηγορούμενος και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με την υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο είναι σοβαρά.

Όπως αναφέρει, η σοβαρότητα των διαπραχθέντων αδικημάτων δεν αναδύεται μόνο από τις προβλεπόμενες από το Νόμο ποινές αλλά «έχει επανειλημμένα τονισθεί από τη νομολογία ότι αυτού του είδους παραβατική οδική συμπεριφορά και δη η εξαιρετικά υψηλή υπέρβαση του ορίου ταχύτητας ούτε είναι αλλά ούτε και πρέπει να είναι ανεκτή».

Το δικαστήριο επισημαίνει ότι «δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα έχει οδηγήσει στον θάνατο αρκετών συνανθρώπων μας και ότι το δημόσιο συμφέρον σε ότι αφορά την ανθρώπινη ζωή και σωματική ακεραιότητα υπερτερεί έναντι των οποιωνδήποτε προσωπικών παραγόντων ή ακόμη και λόγων που οδήγησαν στη διάπραξη των αδικημάτων της παρούσας φύσης».

«Το αναφέρω τούτο διότι», σημειώνει ο δικαστής στην απόφασή του, «η βουλευτική ιδιότητα του κατηγορούμενου κατά τον χρόνο διάπραξης των αδικημάτων και οι απαιτήσεις του λειτουργήματος του, προβλήθηκαν ως δικαιολογία από μέρους του τελευταίου».
Σημειώνει επίσης ότι η στάση που ο κ. Θεμιστοκλέους τήρησε όταν ανακόπηκε κατά τη διάπραξη του αδικήματος στις 31/10/2014 «φανερώνει και την αντίληψη του ως προς τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Ότι δηλαδή η ασφάλεια των άλλων οδηγών και προσώπων που χρησιμοποιούν τον δρόμο μαζί του, δύναται να αγνοηθεί αν ο ίδιος το θεωρήσει υπό τις περιστάσεις επιτακτική ανάγκη».

«Αυτή η αντίληψη είναι και ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα» αναφέρει και προσθέτει ότι «είναι ακριβής η συμπεριφορά που τα δικαστήρια καλούνται να τιμωρήσουν με αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές».

Στην κατηγορία 2, το δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 200 ευρώ. Στην κατηγορία 4, χρηματική ποινή ύψους 1300 ευρώ και 3 βαθμούς ποινής. Στην κατηγορία 4, επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 1500 ευρώ και 5 βαθμούς ποινής.

Συνακόλουθα, το δικαστήριο αποφάσισε όπως ο κ. Θεμιστοκλέους αποστερηθεί της ικανότητας κατοχής ή λήψης άδειας οδήγησης για περίοδο πέντε μηνών από σήμερα σε ό,τι αφορά την κατηγορία 4 και για περίοδο έξι μηνών από σήμερα σε ότι αφορά την κατηγορία 5. Οι ποινές στέρησης της άδειας του συντρέχουν.

Το δικαστήριο τόνισε επίσης προς τον κατηγορούμενο ότι με την επιβολή οκτώ βαθμών ποινής έχει πλέον συσσωρεύσει δέκα βαθμούς ποινής στην άδεια οδήγησης του θέτοντας ταυτόχρονα υπόψη του ότι η συσσώρευση δώδεκα βαθμών ποινής δύναται να αποτελέσει το υπόβαθρο αποστέρησης της ικανότητας κατοχής άδειας οδήγησης.
Πετώντας μάλλον παρεκλυστικά την "μπάλα στην κερκίδα" ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωνε στις 5/10 για την καταδίκη του πως αν και σέβεται την απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας περί ενοχής του σε υποθέσεις υπέρβασης ταχύτητας, ωστόσο προσέθεσε πως «Προτιμώ τον τίτλο του ραλίστα, παρά του κλέφτη, του απατεώνα και του καταστροφέα της Κύπρου», διευκρινίζοντας πως αναφέρεται σε αυτούς που παρέχουν ατιμωρησία και συνεχές ακαταδίωκτο σε όσους βαρύνονται με βαριά εγκλήματα και ποινικά αδικήματα που περιέχουν ηθική αισχρότητα.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους τότε είχε αναφέρει πως του προκαλεί στενοχώρια, όταν στο πρόσωπο του διαπράχθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά της Δημοκρατίας η μεγαλύτερη ατιμία και αδικία. «Από τις 8 κατηγορίες, απαλλάχθηκα από τις πέντε και βρέθηκα ένοχος στις δύο, για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και στη μία επειδή “πάτησα” στην καθομιλουμένη, την άσπρη συνεχή γραμμή στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού. Αποκλείεται να υπάρξει άλλο παγκόσμιο φαινόμενο να αίρεται η βουλευτική ασυλία βουλευτή εν ενεργεία για τροχαίες παραβάσεις και είναι επίσης παγκόσμια πρωτοτυπία, να εξοντώνεται ένας βουλευτής παραμονές εκλογών με το χαρακτηρισμό του δημόσιου κινδύνου, ο οποίος διαπιστώθηκε δέκα μήνες μετά την τελευταία καταγγελία που του προσήψε η αστυνομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανδρέας Θεμιστοκλέους: Ένοχος σε τρεις κατηγορίες

Θεμιστοκλέους - Οργή για τη βεβήλωση ελληνικής σημαίας: «Είσαι Τούρκος!» [pic]

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Αντρέας Γεωργίου: Τσάκωσε την κουμπαρά του Πανίτσα Χατζηαράπη να κάνει σκανδαλιές στα backstage του «Τατουάζ» [vid]
  2. Τρόμος για γνωστό ποδοσφαιριστή! Άγνωστοι του επιτέθηκαν με μαχαίρι έξω από το αυτοκίνητό του
  3. Καταιγίδα και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λαρνακας
  4. Μάριος Ιωαννίδης: Έσωσε Κύπρια παρουσιάστρια που παγιδεύτηκε με το αυτοκίνητό της [pics]
  5. ΔΗΣΥ: Εκλογές την άνοιξη
  6. Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Ουδείς αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας