What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ «πυροβολώντας» Νικόλα Παπαδόπουλο και κύκλο συνεργατών του [vid]

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 20.10.2017 | 15:13
Πρώτη δημοσίευση: 20.10.2017 | 12:05

- Κατέθεσε στον Πρόεδρο του κόμματος την παραίτησή του λόγω έλλειψης επικοινωνίας, διαλόγου και συλλογικότητας
- Έκανε λόγο για παραγκωνισμό κομματικών στελεχών από συγκεκριμένους προεδρικούς συνεργάτες
- Ο κ. Πατσαλίδης ωστόσο δεν παραιτείται από το κόμμα, δείτε τις δηλώσεις του στο ΡΙΚ [vid]
- ΔΗΚΟ: Σεβόμαστε την απόφαση Πατσαλίδη, αλλά δεν ενστερνιζόμαστε τις θέσεις του
- Υστερόγραφο με υπονοούμενα στην επιστολή παραίτησης Χρίστου Πατσαλίδη
- Διαβάστε αυτούσια την επιστολή παραίτησης με τις διαφωνίες που διατυπώνονται επί του Κυπριακού κι άλλων θεμάτων
- Δείτε την επίσημη αντίδραση του ΔΗΚΟ

Την παραίτηση του από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ ανακοίνωσε στον Πρόεδρο του κόμματος ο Χρίστος Πατσαλίδης, την ώρα που ο Νικόλας Παπαδόπουλος βρίσκεται για επαφές στις Βρυξέλλες.  Ο κ. Πατσαλίδης αναφερόμενος στους λόγους παραίτησής του, με τις προεδρικές εκλογές ante portas, αναφέρθηκε σε έλλειψη επικοινωνίας και παντελή έλλειψη ανταπόκρισης σε θέματα που ίδιος κατέθεσε στα συλλογικά όργανα του κόμματος, καταγγέλοντας εκ παραλλήλου και έλλειψη συλλογικότητας με παραγκωνισμό κομματικών στελεχών, από έναν στενό κύκλο προεδρικών συνεργατών.

Δείτε τι δήλωσε ο ίδιος ο Χρ. Πατσαλίδης στο ΡΙΚ για την παραίτησή του στην εκπομπή "ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ" με την Κατ. Μηλιώτου:

Ο κ. Πατσαλίδης στην επιστολή αναφέρεται στην θέση που ο ίδιος εξέφρασε σε συνεδρίαση του ΕΓ του κόμματος όπου τέθηκε το θέμα της συνεργασίας του ΔΗΚΟ με κόμματα που αποκήρυξαν την ΔΔΟ. Τότε ο κ. Πατσαλίδης είχε εκφράσει την άποψη ότι η βασική αρχή του ΔΗΚΟ για τη λύση του Κυπριακού στη βάση ΔΔΟ πρέπει να μείνει αναλλοίωτη. Η τοποθέτηση μου αναφέρει ο κ. Πατσαλίδης δεν έτυχε της όποιας προσοχής πριν την ανακοίνωση της νέας Στρατηγικής του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Εξάλλου, το υστερόγραφο στην επιστολή παραίτησης του κ. Πατσαλίδη είναι ξεκάθαρες οι αιχμές κατά του Προέδρου του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου και της παραίτησης του από την θέση του Αντιπροέδρου του κόμματος πριν τις προεδρικές του 2013 αφού διαφώνησε με την θέση της τότε ηγεσίας του κόμματος για στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη.
 
Διαβάστε αυτούσια την επιστολή παραίτησης:

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Έπειτα από πολλή σκέψη και προβληματισμό πήρα την απόφαση ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πιο έντιμο, πιο ειλικρινές, πιο αξιοπρεπές και πολιτικά πιο ορθό εκ μέρους μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπροέδρου του Κόμματος. Θεωρώ ότι η υφιστάμενη έλλειψη επικοινωνίας και η παντελής έλλειψη ανταπόκρισης σε θέματα πολιτικών προβληματισμών τα οποία κατέθεσα στα συλλογικά όργανα του Κόμματος δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή.

Όπως θα θυμάστε, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου όπου τέθηκε το θέμα της συνεργασίας με άλλα κόμματα για τις προεδρικές εκλογές, κατέθεσα την άποψη, ότι η βασική αρχή του κόμματός μας σχετικά με τη μορφή λύσης του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ με το σωστό περιεχόμενο, θα πρέπει να παραμείνει αναλλοίωτη. Εξέφρασα επίσης την ανησυχία μου, ότι η ήδη αποκήρυξή της από άλλα συνεργαζόμενα κόμματα θα δημιουργούσε ένα βασικό ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να διευκρινιστεί στη βάση μιας συγκεκριμένης πολιτικής συμφωνίας. Σίγουρα για εμάς η βάση της ΔΔΟ δεν αποτελεί το ευκταίο αλλά ένα ύστατο και οδυνηρό συμβιβασμό που έχουμε αποδεχθεί, που με το σωστό όμως περιεχόμενο, το οποίο θα πρέπει να σέβεται βασικές υπερεθνικές αρχές και ειδικότερα αυτές του Ευρωπαϊκού Δικαίου, θα μπορούσε να μας αποδώσει μια βιώσιμη και λειτουργική λύση. Όπως ορθώς δεν συνηγορούμε σε απαράδεκτες υποχωρήσεις σε βάρος της ασφάλειας, των βασικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της λειτουργικότητας της λύσης, την ίδια στιγμή θεωρώ εξίσου επικίνδυνο την αποκήρυξη των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων, ειδικότερα αυτή τη περίοδο, όπου οι επιδιώκοντες τη μόνιμη διχοτόμηση της πατρίδας μας καραδοκούν.

Ανέμενα, λοιπόν, ότι η τοποθέτηση μου θα τύγχανε της όποιας προσοχής πριν την ανακοίνωση της Στρατηγικής σας. Αντί αυτού καμιά σύγκλιση των συλλογικών οργάνων του κόμματος δεν έγινε, ως έπρεπε, για συζήτηση αυτών των ζητημάτων ούτε επίσης, και η όποια πρωτοβουλία για μεταξύ μας διάλογο.

Όραμά μου και πρόθεση μου, κατά τη διεκδίκηση της θέσης του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ, ήταν η προσπάθεια για μια πιο συλλογική και πιο ομαδική εργασία προς όφελος του κόμματος, των μελών του, αλλά και των πολιτικών αρχών που καταστατικά μας ενώνουν. Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι αυτό δεν έχει επιτευχθεί. Η αίσθηση του παραγκωνισμού αλλά και της περιφρόνησης προς εκλεγμένα στελέχη, ασχέτως των διαφορετικών απόψεων ή προσεγγίσεων, δεν δικαιολογείται, ειδικότερα από έμμισθους συνεργάτες που με περισσή ευκολία τοποθετούνται και εκφράζονται χωρίς καμία νομιμοποίηση ως εκλεγμένα πρόσωπα και όργανα του κόμματος.

Παράλληλα, βασική μου πεποίθηση ήταν και είναι, το Δημοκρατικό Κόμμα, ως το κατεξοχήν κόμμα του κέντρου, να διατηρεί ως στόχο τη δημιουργία συνθηκών εθνικής συνεννόησης και συγκλίσεων με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, απαλλαγμένο από στείρες δογματικές τοποθετήσεις και ιδεοληψίες, πάντα με μετριοπάθεια αλλά και με ρεαλιστικό πατριωτισμό και διεκδικητικότητα, χωρίς όμως με αφορισμούς και διαχωρισμούς σε πατριώτες και λιγότερο πατριώτες.

Η απόφασή μου για παραίτηση από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του κόμματος αποτελεί για εμένα πράξη πολιτικής ευθύνης, αξιοπρέπειας αλλά και πράξη σεβασμού προς τα συλλογικά όργανα. Διευκρινίζω ότι με την απόφαση μου αυτή δεν θέτω τον εαυτό μου εκτός κόμματος αλλά συνεχίζω και παραμένω να υπηρετώ τις αρχές και αξίες του ως ένα από τις χιλιάδες απλά μέλη του.

Χρίστος Πατσαλίδης
Υ.Γ. Φαίνεται ότι είναι στη μοίρα του κόμματός μας, παραμονές προεδρικών εκλογών, να παραιτείται ο Αντιπρόεδρός του.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΟ
Το Δημοκρατικό Κόμμα απορρίπτει τους λόγους και τους ισχυρισμούς που επικαλείται ο Χρίστος Πατσαλίδης από την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος. Σε ανακοίνωση το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι σέβεται την προσωπική απόφαση του κ. Πατσαλίδη και προσθέτει ότι το κόμμα συνεχίζει τη μεγάλη μάχη των προεδρικών εκλογών, ενωμένο και ενισχυμένο από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία γύρω από τον Πρόεδρο του Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο.   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Οι Γάλλοι έσπασαν την τουρκική Navtex στο «Οικόπεδο 3»
  2. Σοκαριστικό επεισόδιο! Γιατρός ειρωνεύεται ασθενή με εγκεφαλικό [vid]
  3. Πλάνταξε στο κλάμα η Χριστιάνα Αριστοτέλους! [vids]
  4. Χριστιάνα Αριστοτέλους: Αποκάλυψε πότε θα γίνει η βάφτιση της μικρής Μελίνας! [vid]
  5. Νικόλας Ιωαννίδης: Ξανά στο πόστο του μετά την περιπέτεια με την υγεία του! [vid, pics]
  6. Άγριο ξέσπασμα στο Survivor: «Παρακινεί πίσω από… τις κουρτίνες τους υπόλοιπους»