What's hot? ΠΟΡΙΣΜΑ· ΟΠΑΠ· ΣΚΟΝΗ· ΜΑΝΔΡΑ·

INFO

Επίσημη πρώτη πλειστηριασμού 1ης κατοικίας μονογονεϊκής οικογένειας - Σφοδρές αντιδράσεις και καμία προσφορά [pics]

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 20.10.2017 | 15:15
Πρώτη δημοσίευση: 20.10.2017 | 13:15

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε χώρο στην Λεωφόρο Μακαρίου ΙΙΙ στην Λακατάμεια πλειστηριασμός από την Ελληνική Τράπεζα, που αφορά κατοικία στα Λατσιά, η οποία ανήκει σε μονογονεϊκή οικογένεια.

Πρόκειται για την πρώτη και κύρια κατοικία μονογονεϊκής οικογένειας με ένα ανήλικο παιδί, το συνολικό εμβαδόν της οποίας ανέρχεται στα 460 τ.μ.

Η εκτιμημένη αξία της κατοικίας ανέρχεται στις 600 χιλιάδες ευρώ, ενώ η τράπεζα προχώρησε στον πλειστηριασμό με επιφυλαχθείσα τιμή τις 400 χιλιάδες ευρώ.


Ωστόσο, κατά τον πλειστηριασμό, ο οποίος κράτησε μια ώρα, δεν έγινε οποιαδήποτε προσφορά για αγορά της κατοικίας.

Έξω από τον χώρο, όπου γινόταν ο πλειστηριασμός, συγκεντρώθηκαν αρκετοί πολίτες καθώς και μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονιών και του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις, με σκοπό να τον αποτρέψουν, ενώ κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν “Κύπρος – Δίχως Εκποιήσεις”.

Η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονιών, Αργεντούλα Ιωάννου, δήλωσε ότι «εν τέλει έχουν πέσει οι μάσκες των τραπεζών, οι οποίες διαβεβαίωναν ότι δεν θα αγγίξουν κατοικίες ανθρώπων και ότι οι πλειστηριασμοί θα αφορούν άλλα εμπορικά ακίνητα», για να προσθέσει πως η σημερινή διαμαρτυρία «αφορά την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη των ανθρώπων, το οποίο κατάφωρα παραβιάζεται με αυτή τη διαδικασία του ιδιωτικού πλειστηριασμού».

Όπως ανέφερε η κ. Ιωάννου «στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση για το χρέος της οικογένειας, πλην όμως η κοπέλα, πρότεινε στην τράπεζα να πάρει το σπίτι στην εκτιμημένη αξία των 600 χιλιάδων και να της δώσουν δύο τρεις μήνες να αποχωρήσει από το σπίτι», ωστόσο, πρόσθεσε «η τράπεζα χωρίς ενδοιασμό, χωρίς καμιά κοινωνική ευαισθησία, προχωρεί στον πλειστηριασμό με επιφυλαχθείσα τιμή τις 400 χιλιάδες, άρα δεν τους ενδιαφέρει αν αυτή η οικογένεια θα ξεσπιτωθεί άμεσα και ούτε το χρέος θα μπορεί να διευθετηθεί με τις 400 χιλιάδες».

Απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να ανησυχεί και εκεί όπου γίνονται δικαστικά διαβήματα ή αποστέλλονται επιστολές από τις τράπεζες να μην καθησυχάζεται.

«Πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι οι πλειστηριασμοί αυτοί γίνονται με ιδιώτη δημοπράτη και αφού η τράπεζα στείλει δύο επιστολές τη Ι και τη ΙΑ. Πολλές φορές ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ποια είναι η σημασία αυτών των επιστολών. Είναι νέες διαδικασίες που έχουν ουσιαστικά υιοθετήσει τη διαδικασία πλειστηριασμού εξπρές. Σε δύο μήνες μπορεί να γίνει ο πλειστηριασμός και ο κόσμος να βρεθεί στους δρόμους», είπε.

Η Ευγενία Μωυσέως, μέλος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος ενάντια στις Εκποιήσεις, κάλεσε τον κόσμο να συστρατευτεί με το κίνημα, ώστε να βοηθήσουν μαζί τον κάθε συνάνθρωπο, που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο.

Ανέφερε ακόμα πως «από τη στιγμή που δεν υπάρχει στεγαστική πολιτική, τη στιγμή που η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται, θα πρέπει να προστατέψουμε τους εαυτούς μας».

«Επειδή οι τράπεζες φαίνεται ότι αδίστακτα και δίχως κανένα ενδοιασμό προχωρούν σε εκποιήσεις πρώτης κατοικίας, παρόλο που διακηρύττουν ότι δεν θα εκποιήσουν πρώτη κατοικία, ότι θα προστατεύσουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού βλέπουμε ότι διαψεύδονται οι ίδιες από μόνες τους», ανέφερε η κ. Μωυσέως.

Επιπλέον, ανέφερε πως η συγκεκριμένη κοπέλα προσπαθεί με νύχια και δόντια να επιβιώσει και διερωτήθηκε «πού θα πάει αυτή η κοπέλα, αν δεν της δώσουν χρόνο να εξασφαλίσει στέγη;».

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία πίσω από το δράμα της 14χρονης τοξικομανούς - Καταπέλτης ο πατέρας κατά Γραφ. Ευημερίας
  2. Λεμεσός: Επέπληξε λαθροθήρες και αυτοί του άνοιξαν το κεφάλι με το κοντάκι κυνηγετικού!
  3. Λειτουργός του Τμ. Δασών κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση όχι μόνο δεν μπήκε σε διαθεσιμότητα αλλά πήρε και προαγωγή!
  4. Γιώργος Λιάγκας: Πρώτη φορά μιλά ανοιχτά για το διαζύγιό του με τη Φαίη Σκορδά
  5. Το Ανώτατο ανέτρεψε πρωτόδικη απόφαση για χρέος 35χρονου πτωχεύσαντα
  6. Γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε στη Σκορδά ότι θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας!