What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

11.11.2017 | 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 11.11.2017 | 19:17

Προεδρικές Εκλογές - Μαλάς: Οι τρεις προτάσεις για τα εργασιακά

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

«Πραγματική ανάπτυξη είναι εκείνη που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες του τόπου και επιμερίζει δίκαια την ευημερία σε ολόκληρη την κοινωνία», δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, το Σάββατο σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη, στο κεντρικό εκλογικό του επιτελείο στη Λευκωσία.

«Διεκδικώ την Προεδρία της Κύπρου με το σύνθημα ‘Ανάπτυξη για Όλους’ και πιστεύω ακράδαντα ότι πραγματική ανάπτυξη είναι εκείνη που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες του τόπου και επιμερίζει δίκαια την ευημερία σε ολόκληρη την κοινωνία», είπε συγκεκριμένα ο Σταύρος Μαλάς.

Αναλύοντας τις προτάσεις του για την προστασία των εργαζομένων τάχθηκε υπέρ «της εφαρμογής αναπτυξιακού νόμου που να συνδέει την παροχή κρατικών κινήτρων σε επιχειρήσεις με το σεβασμό της εργατικής νομοθεσίας και του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων».

Στις προτάσεις του Σταύρου Μαλά συγκαταλέγονται και «η Νομοθετική κατοχύρωση του κατώτατου μισθού και ελάχιστων δεσμευτικών όρων απασχόλησης για όσους εργαζόμενους δεν καλύπτονται από τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς επίσης και η θεσμική και νομοθετική διασφάλιση της εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων και της δυνατότητας επέκτασης τους σε ολόκληρο οικονομικό κλάδο».

Όπως είπε, «προστατεύοντας τους εργαζόμενους και ρυθμίζοντας δίκαια τις εργασιακές σχέσεις, διασφαλίζουμε τις συνθήκες για μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, για ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, για τόνωση της κατανάλωσης και πολύ περισσότερο για μια ανάπτυξη με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο».

«Μια Ανάπτυξη Για Όλους. Αυτό είναι το πρόγραμμά μου. Αυτό είναι το όραμά μου», είπε ο κ. Μαλάς και πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι του τόπου, μαζί βέβαια με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της κυπριακής οικονομίας και είναι εκείνοι που σήκωσαν δυσανάλογα βάρη από τις συνέπειες της κρίσης».

Ανέφερε ότι «η δική μας πρόταση για τον επανασχεδιασμό του αναπτυξιακού μοντέλου της Κύπρου έχει στο επίκεντρό της την προστασία των εργαζομένων, τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη στήριξη των εργοδοτών που σέβονται την εργατική νομοθεσία».

Όπως είπε ο κ. Μαλάς, «εμείς δεν μιλούμε μόνο για δημιουργία θέσεων εργασίας, χωρίς να γνοιαζόμαστε αν αυτές παρέχουν στους εργαζόμενους αξιοπρεπείς και ανθρώπινους όρους εργασίας και για αυτό ακριβώς η δική μας διακυβέρνηση θα εργαστεί και θα εργάζεται για ποιοτικές θέσεις εργασίας, με σταθερότητα, αξιοπρεπείς απολαβές και ασφάλεια».

Για τους άλλους διεκδικητές του προεδρικού θώκου, ο κ. Μαλάς είπε ότι «μοιράζουν αφειδώς υποσχέσεις και εξαγγελίες, που –πιστεύω, ότι αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι- ότι δεν μπορούν να τις υλοποιήσουν».

Ανέφερε ότι ο ίδιος επιλέγει να καταθέτει αλήθειες, τεκμηριωμένες προτάσεις και αξιόπιστες λύσεις.

Ο Μαλάς, είπε ότι οι τρεις συγκεκριμένες προτάσεις για τα εργασιακά, τις οποίες παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, «θα βελτιώσουν άμεσα και ουσιαστικά το εργασιακό τοπίο», ενώ, κλείνοντας εξέφρασε ευαρέσκεια για το γεγονός ότι «αυτές οι προτάσεις τυγχάνουν ήδη πολύ θετικής ανταπόκρισης από τους εργαζόμενους αλλά και από εργοδότες».

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο για νεαρό βουλευτή – «δεξί χέρι» της Κλίντον
  2. Προεδρικές εκλογές: Επισήμως στις 29 Δεκεμβρίου η υποβολή υποψηφιοτήτων - Στις 6.600 οι αιτήσεις νέων ψηφοφόρων
  3. Υπόσχεση Άντρου Κυπριανού: Το ΑΚΕΛ θα στηρίξει αιτήματα της Λάρνακας
  4. Ν. Παπαδόπουλος: Μονόδρομος για την Οικονομία ο Φορέας Διαχείρισης ΜΕΔ
  5. Μαλάς: Task force και εθνική στρατηγική κατά βίας στα γήπεδα - «Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»
  6. Δήμος Λεμεσού: Έφεση Χρίστου στο Ανώτατο για την απόφαση του Εκλογοδικείου