What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

Εξετάσεις εκπαιδευτικών: Καταγγελίες-φωτιά! Παράνομα φροντιστήρια και δύο παραιτήσεις καθηγητών [vid]

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 14.11.2017 | 09:09
Πρώτη δημοσίευση: 13.11.2017 | 15:20

- Παραιτήθηκαν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι ήταν μέλη της επιτροπής που έχει την ευθύνη για την εποπτεία των εξετάσεων
- Χριστοφίδης: Οι δυο αυτοί καθηγητές, μαζί με 8 υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, παρέδιδαν παράνομα φροντιστήρια
- Συγγενικά πρόσωπα υψηλόβαθμων στελεχών του Υπ. Παιδείας παρακάθισαν στις εξετάσεις ως υποψήφιοι

Συνεχίζουν να τρέχουν οι εξελίξεις όσον αφορά το φιάσκο με τις εξετάσεις των διορισίμων εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, παραιτήθηκαν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι ήταν μέλη της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής που έχει την ευθύνη για την εποπτεία της υλοποίησης των εξετάσεων.

Όπως κατήγγειλε στο Sigmalive ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, οι δυο αυτοί καθηγητές, μαζί με 8 υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, παρέδιδαν παράνομα φροντιστήρια για τις εν λόγω εξετάσεις σε ίδρυμα εκτός Πανεπιστημίου Κύπρου, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος θα πρέπει να αξιολογήσει τη σημασία της διαπλεκόμενης αυτής σχέσης των καθηγητών, όπως επίσης και του συγκεκριμένου ιδρύματος που παρέδιδε τα φροντιστήρια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής που επέλεξε τους θεματοθέτες, έχει σχέση με τον διευθυντή του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι συγγενικά πρόσωπα υψηλόβαθμων στελεχών του Υπ. Παιδείας παρακάθισαν στις εξετάσεις ως υποψήφιοι, κατήγγειλε ο κ. Χριστοφίδης, δημιουργούν ένα κουβάρι ενδεχόμενης διαπλοκής, που θα πρέπει να ερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Τα λάθη αφορμή για σωστό σύστημα διορισμών και μεταρρυθμίσεων

Το «απαράδεκτο λάθος που έχει γίνει με τη διαρροή των θεμάτων πέντε Γνωστικών Αντικειμένων μπορεί, αν αξιοποιηθεί σωστά, να αποτελέσει την αφορμή για να οικοδομηθεί, επιτέλους, σε γερά θεμέλια αυτό που όλοι υποστηρίζουμε και επικροτούμε, την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου συστήματος διορισμού στην Εκπαίδευση, που θα συνάδει με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής», δηλώνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Φυλακτού αναφέρει ότι «το νέο σύστημα διορισμού, κάτω από σωστές πρόνοιες και προϋποθέσεις, θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς την ανάγκη για ύπαρξη μεταβατικής περιόδου, ακόμα και από τον Σεπτέμβριο του 2018».

Προσθέτει ότι «η εγκυρότητα και η νομιμότητα ολόκληρης της διαδικασίας και των εξετάσεων επιβάλλεται να κριθεί αρμοδίως από τον Γενικό Εισαγγελέα του κράτους» και ότι στο μεταξύ «όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουμε να χαμηλώσουμε τους τόνους, να αποφύγουμε τα πολλά και μεγάλα λόγια που οδηγούν, συνήθως, σε αδιέξοδα και να εγκαινιάσουμε ένα νέο θεσμικό αλλά ταυτόχρονα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο προκειμένου να επιτύχουμε με τον σωστό τρόπο μια από τις πολλές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ομολογουμένως το εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Με πληροφορίες από Σίγμα, ΡΙΚ και ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξετάσεις εκπαιδευτικών - Καδής: «Υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά...»

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το ΥΠΠ για τις εξετάσεις - Η επιστολή «δυσαρεστημένων υποψηφίων» προς Καδή


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Οι Γάλλοι έσπασαν την τουρκική Navtex στο «Οικόπεδο 3»
  2. Σοκαριστικό επεισόδιο! Γιατρός ειρωνεύεται ασθενή με εγκεφαλικό [vid]
  3. Εξετάσεις τετραμήνων: Είπαν «όχι» οι καθηγητές
  4. Πλάνταξε στο κλάμα η Χριστιάνα Αριστοτέλους! [vids]
  5. Θα μας τρελάνει ο Τραμπ! Να φέρουν όπλα οι εκπαιδευτικοί για να μειωθούν οι σφαγές στα σχολεία
  6. ΟΕΛΜΕΚ: Κανονικά την ερχόμενη Πέμπτη το δημοψήφισμα για τις εξετάσεις στο τέλος των 4μήνων